Obavijesti

Show

Komentari 6

Kolege o Čedi: Sada je trebala biti kruna njegova života i rada

Kolege o Čedi: Sada je trebala biti kruna njegova života i rada
5

U splitskom HNK održana je komemoracija na kojoj su se kolege, prijatelji i obitelj došli oprostiti od glumca Ante Čede Martinića. Mnogi su jedva suzdržavali suze

VIDEO

Dragi Čedo, Bog kojeg si toliko štovao, htio te k sebi. Zašto baš sada, i zašto baš tebe, nikad nećemo znati. Postoje veliki glumci koji nisu i veliki ljudi. Postoje veliki ljudi, ali nisu tako dobri glumci. Ali ti si bio i jedno i drugo. Samozatajan i skroman. Nikad te nećemo zaboraviti, drhtavim glasom rekao je Duško Mucalo, v.d. intendanta splitskog HNK. Tamo je bila komemoracija za Antu Čedu Martinića, koji je u utorak preminuo u 52. godini života. 

- Nikad se nije oholio niti bahatio onim što mu je Bog dao. Bio je skroman i vrijedan. Sada je trebala biti kruna njegova života i rada - jedva suzdržavajući suze rekao je Slavko Juraga. 

U prvom redu sjedili su Zrinka Martinić (39), te Čedina djeca - kćeri Nikolina (4) i Lukrecija (11) te sin Tin (15). Upravo zbog njih Čedo je toliko želio život i nadao se čudu. Najteže mu je padalo što u posljednjim danima svog života nije imao snage igrati se s najmlađom kćerkom. Ona je u crvenom kaputiću znatiželjno promatrala okupljene, išla od jednog do drugog, a svi su je nježno grlili.

- On nas je kroz uloge učio živjeti. Nesebično nam je darovao ljepotu umjetnosti. Bio je brand i treba ga posthumno odlikovati za nacionalnog prvaka hrvatskog glumišta. Treba mu staviti bistu u ovaj hram umjetnosti jer on je zaslužio da mu se poklonimo - rekao je Vlatko Perković, doktor kazališnih znanosti. 

Kazalište je bilo pretijesno za sve one koji su se došli oprostiti od Čede Martinića. Arijana Čulina, Bruna Bebić-Tudor, Žarko Radić, Milan Štrljić, Filip Radoš, Anamarija Asanović, Ksenija Prohaska, župan Ante Sanader, Slavko Juraga, dogradonačelnica Anđelka Visković... nitko nije mogao zaustaviti suze. Dugotrajnim pljeskom oprostili su se od prijatelja, kolege, glumca.

- Ostali smo zatečeni iako smo znali da će otići. Tamo gore stvara se jaka glumačka družina - rekla je Anđelka Visković, dogradonačelnica Splita.

Ispraćaj Čede Martinića bit će u četvrtak u 9.30 na Lovrincu, a sprovod u 14.30 u Pučišćima na Braču.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...