Obavijesti

Show

Komentari 2

Komemoracija Vide Jerman: Bila je divna žena, majka i baka

Komemoracija Vide Jerman: Bila je divna žena, majka i baka
10

Slavko Juraga na komemoraciji se prisjetio posljednjeg susreta s Vidom. Bilo joj je, kaže, teško, no ipak se smiješila. Na sve je prenosila pozitivnu energiju i veselje

VIDEO

U zagrebačkom kazalištu Trešnja, matičnom kazalištu pokojne Vide Jerman glumci, prijatelji i kolege komemoracijom su se oprostili od legendarne glumice. 

- Vidinim odlaskom otišao je i dio nas. Nedostajat će nam njena energija, njezin smijeh, njezine zabavne priče i originalni stavovi o životu. Bok mačak - oprostila se od glumice, koja je mačkom zvala svakog tko joj je drag, kolegica Višnja Babić. 

Glumac Slavko Juraga nekoliko je puta govor prekidao zbog suza te se prisjetio kako ga je Vida kao mladog, tek diplomiranog glumca, dočekala u kazalištu Trešnja u kojem je imao prvi profesionalni angažman. 

'Naučila me veseliti se'

- Oduševila me njezina energija i veselje koje je unosila u svaki projekt te ga prenosila na sve nas u ansamblu. Od nje sam naučio da treba biti sretan i veseliti se poslu koji radiš i životu općenito - rekao je Juraga te dodao kako se, govoreći o Vidi, mora govoriti o nekoliko karijera od čega je jedna ona kazališna, druga filmska i televizijska, zatim karijera glumice u mnogim međunarodnim projektima i koprodukcijama, karijera glumice u svjetskom kazalištu esperantista te posebno karijera glumice u predstavama za djecu. 

- Uz sve to bila je divna žena, majka i baka te dobra prijateljica - rekao je Juraga kao drugi i zadnji govornik na komemoraciji. 

'Bilo joj je teško, no ipak se smijala'

Juraga se prisjetio svojeg zadnjeg susreta s Vidom u  zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici. 

- Danas mi je jasno da se vraćala s neke vrlo mučne pretrage ili nečeg sličnog. U svakom slučaju, nije joj moglo biti ugodno. Vidjevši me odmah se nasmijala i razmijenili smo par riječi i pozdravili se s 'Vidimo se!'. Žao mi je što tada započet razgovor nismo mogli nastaviti na sceni ovog kazališta na kojoj smo zajedno odigrali mnogo lijepih predstava. Ponosan sam što sam mogao glumiti s Vidom - zaključio je Juraga nakon čega su se okupljeni posljednjim pljeskom oprostili od preminule glumice. 

Vida Jerman, koju najviše pamte kao Marijanu u filmu 'Tko pjeva, zlo ne misli', preminula je u Vinogradskoj bolnici u subotu 10. prosinca 2011. u 73. godini od raka bronhija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'
OTVORENO I ISKRENO

Severina o 'filmiću': Prvo sam pomislila 'O Bože, kako će moj razrednik iz srednje reagirati...'

U opuštenom izdanju na krevetu s voditeljicom, Severina je odgovarala na mnoga pitanja, a između ostalog i na pitanje o filmu koji joj je obilježio početak tridesetih i kako joj je teško bilo

Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni
Duple štikle, a takva je i cijena! Seve na sud stigla u neobičnim cipelama, cijena im je 850 eura
CRNA MODNA KOMBINACIJA

Duple štikle, a takva je i cijena! Seve na sud stigla u neobičnim cipelama, cijena im je 850 eura

Pjevačica je izabrala crno-bijelu kombinaciju. Nosila je komplet marke Jil Sander, torbicu Jacquemus, no najviše pažnje su dobile njezine cipele