Obavijesti

Show

Komentari 6

Komičari iz 'Lajnapa' odgovorili na kritike oko nastupa za Dan žena u Zadru: 'Nepravedno je'

Komičari iz 'Lajnapa' odgovorili na kritike oko nastupa za Dan žena u Zadru: 'Nepravedno je'
2

Gradska vijećnica iz zadarskog SDP-a reagirala je ranije u srijedu zbog nastupa komičara u HNK Zadar na Dan žena, a među kojima je i Aleks Curać Sarić koji je i ranije bio na meti kritika zbog ismijavanja silovanja

VIDEO

"Kaj bum dobila za Dan žena?" "Šamar." "Aaaa. Daj! Zakaj si takav?" "Aj dobro, dva šamara. Fakat sam predobar", upakirao je stand up komičar Aleksandar Curać Šarić u videu koji je objavljen na YouTube kanalu. Komičar koji je ismijavao silovanje, a potom se branio izjavom 'I ljutnja je reakcija', svoje neprimjerene šale imat će prilike pokazati skupa s kolegama, koji su se potpisali kao Kupidi, na Dan žena u Zadru. 

- Dvorana HNK je u najmu, to nije naš program, a za tog tipa nikad nisam ni čuo, iskreno da vam kažem. Vidjet ćemo što će biti, sigurno ja nisam taj koji nadzire svaki najam. Karte su u prodaji, a bude li išta neprimjereno, mi ćemo reagirati. Ovako unaprijed ne znam što bi mogao napraviti - objasnio je prvi čovjek HNK Zadar, Renato Švorinić

Zagreb: U kinu Gri? održan stand-up nastup poznatih komi?ara okupljenih u projektu LAJNAP

LAJNAP-ovci, koje uz Curaća Šarića čine i Saša Turković, Vlatko Štampar i Goran Vugrinec, najavili su ovako događaj u Zadru: 

- Savršen show za dejt. Voljeli tu osobu ili ne. Večer na kojoj ćete odmah znati pašete li si. Nakon što su osvojili srca i smijeh publike s hit showovima DEJTNAJT 1 i DEJTNAJT 2, LAJNAP komičari odlučili su spojiti najbolje fore iz obje predstave te ovaj DAN ŽENA učiniti zaista posebni, maltene specijalnim. Show koji obrađuje temu muško-ženskih odnosa i kako preživjeti iste LAJNAPovci su izgradili na temelju svojih dugogodišnjih veza i karijera.

SDP-ovka osudila: 'HNK ne smije biti pozornica šovinizma i mizoginije' 

Međutim, na nekim od prošlih nastupa moglo se čuti i ovo:

"Vuk ako hoće poj.… vučicu, on je poj... On samo mora lupiti nekog drugog vuka i vučica kaže kako je on jak i da je ona spremna. Vučica ne postavlja petsto pitanja kao cure. Lav ako hoće poj.... lavicu, on je poj...  On ne mora tri mjeseca šetati po savani i slušati njezine gluposti", "Nijednom muškarcu silovanje nije nešto nevjerojatno nakon što 3 dana nije svršio"...

Na ideju da im se omogući najam dvorane na Dan žena reagirala je i Danijela Vukoša, gradska vijećnica iz redova SDP-a

Komičar koji ismijava silovanje nastupa za Dan žena u Zadru. SDP-ovka je oštro reagirala
Komičar koji ismijava silovanje nastupa za Dan žena u Zadru. SDP-ovka je oštro  reagirala

- Hrvatsko narodno kazalište koje se financira iz gradskog proračuna ne smije biti pozornica šovinizma i mizoginije. Ravnatelj je „pozornicu cijelog svijeta“ pretvorio u krčmu.  A zna se tko je zaposlio krčmara. Ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta Zadar je izabrao biti krčmar najvažnije kulturne ustanove u gradu - poručila je u pismu kojim se obratila javnosti. 

'Slično smo prošli prije godinu i pol dana' 

LAJNAP-ovci ipak ne planiraju odustati od nastupa. 

- Želimo istaknuti našu spremnost i uzbuđenje povodom dolaska u Zadar uoči Dana žena s našim LAJNAP Showom. Međutim, želimo se osvrnuti na nedavne neočekivane medijske napise koji su prekinuli našu pripremu.

Danas smo bili suočeni s viješću da naš LAJNAP show ovoga petka gostovanjem u HNK Zadar potiče šovinizam i mizoginiju, što je situacija slična onoj koju smo proživjeli prije godinu i pol. Želimo naglasiti da je nepravedno komentirati segmente naše satire izvađene iz konteksta veće priče s kojima nemamo nikakve veze.

Zagreb: U kinu Gri? održan stand-up nastup poznatih komi?ara okupljenih u projektu LAJNAP

LAJNAP show za Dan žena, kao što i sam naziv sugerira, je forma humorističnog izražavanja koja često kritizira društvo i obrađuje teške i traumatične teme koje nisu dovoljno prisutne u javnom diskursu. Razumijemo da ovakav javni nastup može izazvati različite reakcije, no ako će to potaknuti širu raspravu o pravima žena i njihovoj ulozi u društvu, smatramo da smo postigli svoj cilj.

Nakon rasprodanih dvorana po cijeloj Hrvatskoj, naš cilj dolaska u Zadar nije poticanje negativnih stavova ili diskriminacije, već naprotiv - donijeti smijeh i radost našoj publici te pružiti Zadrankama priliku da se nasmiju i opuste uoči Dana žena.

Srdačno vas pozivamo na naš show gdje ćemo zajedno stvarati smijeh i uživati u jedinstvenom iskustvu zabave - priopćili su. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'
NIJE IM JASNO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'

Filip Belić podijelio je fotografiju koja je privukla veliku pozornost fanova

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'
'KAKO JE MRŠAVA'

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'

Popularna glumica i bivša supruga Brucea Willisa snimila se sa svoje tri kćeri kako trči na plažu
Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad
VELIKI USPJEH

Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad

Lasagna je krajem veljače zasjeo na prvo mjesto na kladionicama te ga je držao mjesec dana. Neko je vrijeme bio drugi, a sad je ponovno na tronu