Show

Komentari 7

Konstrakta o uskršnjoj čestitki: 'Stolovi su samo stolovi i oni ne izražavaju moje stavove...'

Konstrakta o uskršnjoj čestitki: 'Stolovi su samo stolovi i oni ne izražavaju moje stavove...'

Na spornim fotografijama Konstrakta je pozirala u crvenoj haljini, s lavorom ispred sebe i dva manja stola u obliku slova 'Z' na kojima su stajale pisanice. Rusija je na početku agresije na Ukrajinu slovo 'Z' koristila kao simbol raspoznavanja njene vojske

Konstrakta je otputovala u Torino gdje će predstavljati Srbiju na Eurosongu, a prije odlaska govorila je o skandalu sa slovom Z.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Da li je sve ovo sa stolovima i slovom Z utjecalo na bilo šta? - upitala je novinarka na aerodromu u Beogradu.

- Radio-televizija Srbije je izdala saopćenje. Ja bih rekla: Stolovi su samo stolovi, oni ne izražavaju moje stavove - odgovorila je Konstrakta.

U nedjelju je društvenim mrežama srpske nacionalne televizije RTS osvanula uskršnja čestitka njihove predstavnice na ovogodišnjem Eurosongu, KonstrakteTwitter je fotografije označio kao neprimjerene, a mnogi su je prozvali zbog prisutnosti slova 'Z', koje Rusija jod početka agresije na Ukrajinu koristi kao simbol raspoznavanja vojske. S RTS-a su se u utorak oglasili o pitanju spornih fotki te ih uklonili.

Podsjećamo, na spornim fotografijama Konstrakta je pozirala u crvenoj haljini, s lavorom ispred sebe i dva manja stola u obliku slova 'Z' na kojima su stajale pisanice.

Korisnici društvenih mreža smatrali su kako  poigravanje s takvom simbolikom u osjetljivom vremenu nije prikladno, te su otvoreno prozvali pjevačicu i RTS.