Obavijesti

Show

Komentari 0

Koolade o Zebra Dots: "Svi misle da smo iz Skandinavije"

Koolade o Zebra Dots: "Svi misle da smo iz Skandinavije"
3

Koolade je dio slovensko-hrvatskog benda Zebra Dots, koji u četvrtak sviraju u Zagrebu. Otkrio nam je kako se bend okupio te koji su im planovi za ovu godinu

VIDEO

U početku nije bila ideja da pokrenemo bend. Ja i Ivo smo 2010. godine krenuli raditi jam sessione, a počeli smo zvati i druge glazbenike . Kroz dva do tri sessiona smo shvatili da bi mogli bend napraviti, rekao je Matko Šašek, poznatiji kao Koolade, o počecima benda Zebra Dots.

Zebra Dots u četvrtak 17. travnja sviraju u zagrebačkom Vintage Industrial Baru , a Koolade nam je otkrio detalje o bendu. Kaže kako su se zapravo spontano okupili, a rekao je i da svi super reagiraju na njihovu glazbu.

- Super, ali nitko ne shvaća da je to domaći bend. Svi misle da smo iz Skandinavije - kaže Koolade. Dodao je da su najviše svirali u Sloveniji što se regije tiče.

- Promociju prvog albuma smo svirali i u Zagrebu i u Ljubljani i Beogradu , a onda smo nastupali na Exit festivalu prošle godine, ali ove godine još ne znamo za te festivale što će biti - rekao je Koolade.

"Za Zebra Dots u Hrvatskoj ima sve više interesa"

Dodaje kako je izvorna ideja benda da sve bude internacionalna priča.

- U početku smo krenuli s nekakavim soul/funk/neo soul zvukom, a bilo nam je prirodno da sve pjesme budu na engleskom - rekao je i dodao da bi sve na hrvatskom zvučalo čudno.

Ispričao je da za bend u Hrvatskoj ima sve više interesa.

VIDEO

- Ekipa sve više shvaća da smo dobar i kvalitetni domaći bend - rekao je Koolade. otkrio je kako Zebra Dots rade nove stvari, od kojih će neke publici predstaviti već u četvrtak u Zagrebu. Ističe da nisu još krenuli u novi album, ali planiraju krajem godine izdati novi singl.

Koolade završava solo album

Koolade kaže i da se svi članovi Zebra Dotsa bave isključivo glazbom , a kazao je i kako je njihova pjevačica Alexandra Danilova nedavno rodila te u Vintageu neće ovoga puta s njima nastupati.

Osvrnuo se i na svoju solo karijeru te je otkrio da trenutačno završava svoj solo album.

VIDEO

- Ovo će biti prvi album na kojem sam sve sam radio od početka do kraja , i izvođenje pjesama i produkciju - kaže Koolade. Dodaje da bi album trebao kroz dva tjedna biti objavljen.

"S Edom Maajkom mi je uvijek posebno drago raditi"

Glazbenik se osvrnuo i na domaću hip hop scenu te je istaknuo da mu je odličan projekt kojeg su napravili Kandžija i Bvana, a upravo je on masterirao EP.

Od glazbenika s kojima je dosad surađivao kaže da je priča s Tram 11 zanimljiva, a radio je i sa Bolesnom braćom na njihovom prvom albumu .

- To je bio urnebes raditi s njima. Radi se o spontanom projektu koji je jednim dobrim dijelom i nastao u studiju - kaže i dodaje da mu je uvijek posebno drago raditi s Edom Maajkom.

- Nekako se poklopimo uvijek nas dvojica . Meni se sviđa što on radi, a njemu se sviđa što ja radim. Najviše vrijeme pak radim s Kandžijom - kaže Koolade.

>>> Besplatne karte za koncert Zebra Dotsa u Zagrebu potražite na Twitteru 24sata_muzika

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

FOTO Ovo su farmeri koji će u 17. sezoni 'Ljubav je na selu' tražiti ljubav: Stižu i neka poznata lica
NOVA SEZONA

FOTO Ovo su farmeri koji će u 17. sezoni 'Ljubav je na selu' tražiti ljubav: Stižu i neka poznata lica

Osebujni, zanimljivi i šarmantni farmeri u novoj sezoni showa 'Ljubav je na selu' spremni su ispričati svoje životne priče, ljubavna iskustva, planove i želje...

Danijela iz 'Braka na prvu' prije je imala više od 100 kilograma. Evo kako je tada izgledala
'NAMUČILA SAM SE'

Danijela iz 'Braka na prvu' prije je imala više od 100 kilograma. Evo kako je tada izgledala

Iako smo se ludo zabavljali, u sebi sam bila beskrajno tužna, napisala je među ostalim Danijela
Thompsonov tim za 24sata: 'Sin ga je mjesecima nagovarao da se konačno vrati nastupima...'
PJEVAT ĆE U IMOTSKOM

Thompsonov tim za 24sata: 'Sin ga je mjesecima nagovarao da se konačno vrati nastupima...'

Thompson je posljednji put imao koncert 2022. godine. Pjevač se otad povukao iz javnosti i otkazao nastupe kako bi bio uz sina Antu Mihaela. Sad sprema i novi album