Obavijesti

Show

Komentari 10

Kovačiček: Roditelji me nikad nisu podržavali. Jedinica sam, očekivali su da ću završiti faks

Kovačiček: Roditelji me nikad nisu podržavali. Jedinica sam, očekivali su da ću završiti faks
7

U mom je životu uvijek bila borba da zadovoljim roditelje, ali i da zadovoljim svoju znatiželju za avanturama. Glazba mi je uvijek bila na prvom mjestu, a na neki način bila mi je zabranjena, priča glazbenica

Legendarna pjevačica Zdenka Kovačiček (77) ovih je dana nakon dugih 17 godina objavila novi album pod nazivom 'Konstatacija jedne mačke'. 

POGLEDAJTE VIDEO: Glazbenici o koroni (ožujak 2020.) 

Pokretanje videa ...

Pjesma 'Frka', koja je izašla prije 40 godina se zahvaljujući grupi Nipplepeople pretvorila u jedan od najvećih domaćih hitova. Na YouTube-u ima više od 12 milijuna pregleda, što Zdenka, priznaje, nije očekivala.

Za Večernji list ispričala je kako joj je bilo već s 13 godina biti na pozornici, a prisjetila se i roditelja, koji su imali samo nju.

- Mene roditelji, nažalost, nisu nikad podržavali. Oni su bili srednja klasa i očekivali su od svoje kćeri da završi fakultet, da se uda i ima djecu. Međutim, doživjeli su sve obrnuto od onog što su očekivali od svoje jedinice. U mom je životu uvijek bila borba da zadovoljim roditelje, ali i da zadovoljim svoju znatiželju za avanturama. Glazba mi je uvijek bila na prvom mjestu, a na neki način bila mi je zabranjena. Žao mi je što ih nisam usrećila odmah, nego tek sedamdesetih kada sam se potpuno vratila u Zagreb. Tako sam ih na neki način smirila, no nisam ipak završila fakultet. Upisala sam vanjsku trgovinu i željela sam čak upisati Akademiju dramskih umjetnosti, ali ni to nisam stigla jer sam bila prepuštena kaosu, rijeci koja me nosila. Bila sam preslaba da se tome oduprem - rekla je za Večernji list.

60 godina karijere: Zdenka Kovačiček slavi u Lisinskom
60 godina karijere: Zdenka Kovačiček slavi u Lisinskom

Iako je u osmom desetljeću, njezina energija je, pojašnjava, nepresušna i stvara se novim projektima.

- Mene stalno nešto novo zaintrigira. Jako sam sretna s novim albumom i suradnjom s Markom Tomasovićem. To mi je dalo nove ideje, a s obzirom na to da imam ekskluzivan ugovor s Dancing Bearom, sigurna sam da ćemo napraviti još tri albuma. I to me jako veseli i daje mi snagu, iako koji put samu sebe moram zakočiti. U ovim godinama čovjek mora paziti na svoje zdravlje. Bila sam bolesna, ali sad je zdravlje pod kontrolom - govori.