Obavijesti

Show

Komentari 20

Kralj svadbi: Svirka je gotova tek kada me konobari potjeraju

Kralj svadbi: Svirka je gotova tek kada me konobari potjeraju
6

Pjevač je devedesetih imao četiri trgovine s luksuznim modnim brendovima pa se u Milanu družio s Giannijem Versaceom i s, tada depresivnom, Naomi Campbell

VIDEO


S pedesetak svadbi na godinu Ivan Martić Ivica (52) preuzeo je od Joška Čagalja Joleta tron kralja svadbi. Mladenci Martića traže da im pjeva i radnim danima, pa njegove svirke na svadbama premašuju 48 subota na godinu.

Pokretanje videa...

02:34

- Najgušće je ljeti, tada nije bitno je li svadba ponedjeljkom, srijedom ili subotom. Većina mladenaca dolazi iz dijaspore i žene se po Zagrebu, Istri, Dubrovniku - govori Martić.

Preporuke o njemu idu s usta na usta pa ga često traže u dijaspori. Kaže i da se ni Jole ni Mate Bulić zbog toga neće ljutiti.
– Jole je dovoljno popularan i bez svadbi, rado je viđen i slušan posvuda. I Mate u dijaspori pjeva na glavnim feštama. Obojica su omiljena i imaju dovoljno posla, nema razloga ljutnji - rekao je Martić.

Pjevača rodom iz Bosanskog Broda otkrili su i stari estradni lisci pa sad Nenad Ninčević radi pjesmu koju bi Martić ponudio Halidu Bešliću da s njim snimi duet.

Zvijezdu narodne glazbe Ivan je upoznao 2000. Halidov autor Geronimo napravio mu je prve hitove, a Bešlić ga je rado prijateljski savjetovao. Zbližili su se kad ga je Martić posjetio nakon što je Halid u prometnoj nesreći izgubio oko.

– Bilo mu je drago kad sam došao u Sarajevo. Rekao je da sam ja jedini koji ga je tješio, a imam, kao i on, jedno oko - priča Martić, koji je imao tri karcinoma u glavi. Prvi s 11, drugi sa 17, a treći s 24 godine.

– Kad su mi liječnici kao 11-godišnjem dječaku rekli: ‘Otvorit ćemo, ali ne znamo hoćemo li vaditi jedno ili oba oka’, roditelji su mi bili zgranuti. No i tada sam bio borac, održala me snažna želja za životom - priča Martić.

Nikad nije mislio da će glazba biti njegov život. Skidao je osamdesetih hitove novog vala, sviruckao po tulumima, no za poziv je odabrao trgovinu.

Imao sam četiri trgovine u Zagrebu i još nekoliko u regiji samo s ekskluzivnim brendovima. Otvorenje dućana bilo je i na CNN-u, kaže Martić.

Kum dućana bio je Željko Mavrović, koji se upravo spremao za meč u Americi. S njim je tamo bio 15 dana i pratio borbu s Lewisom iz prvog reda.

- Mavrović je izgubio, a Lewis rekao da nikad nije dobio toliko batina – rekao je Martić.

Prvi je u Hrvatsku 1994. doveo brendove kao što su Dolce&Gabbana, Armani, Versace, Gianfranco Ferre, Miss Sixty Energie... Versacea je i upoznao na njegovoj zadnjoj reviji u Firenci u palači Pitti kamo su ga pozvali kao zastupnika za Hrvatsku.

- Sve je bilo jako impresivno, glamurozno. Versace se pozdravio sa svima nama. Ostavio je dojam mirnog i dobrog, pravog umjetnika - govori Martić o dizajneru.

Dodaje da je s proslavljenim kreatorom u Firenci tad bila i manekenka Naomi Campbell, koja ni s kime nije pričala jer je bila u depresiji zbog problema s dečkom.

- Čak se htjela ubiti. Versace joj je bio pravi prijatelj i potpora. Pili smo s njim šampanjac, a 20 dana nakon toga ubili su ga u Miamiju - priča Martić.

Dolaskom šoping centara morao je zatvoriti dućane. Zarađeno je 2005. uložio u restoran i hotel Zlatni kokot. I tamo je nerijetko zapjevao sa svojim bendom. Dvije godine poslije pogodila ga je kriza. Prodajom objekta izgubio je, kaže, sve, a dugove nije podmirio. Zato je počeo zarađivati pjevanjem po svadbama.

– Jako sam vjerovao u sebe i u 44. godini počeo sam profesionalno pjevati na feštama i svadbama. Traže me toliko jer se uvijek pomiješam sa svatovima. Bend me na pozornici ne vidi po četiri sata i završim sa svirkom tek kad konobari kažu da je ‘sad stvarno dosta’ - govori Martić.

Dodaje da je glazbenik koji u svojim stihovima gaji ljubav prema domoljubnoj pjesmi Hrvatske i hrvatske Posavine.

- Posebno su u dijaspori naši ljudi željni toga podravskog melosa. Jako sam sretan kad s pozornice vidim da znaju tekstove svih mojih pjesama i da pjevaju uglas sa mnom - dodaje Martić.

Najveća potpora tijekom svih uspona i padova su mu supruga Sandra, kći Antonija i sin Ivan. Obitelj mu je, ističe, najvažnija te tvrdi da bez njihove potpore i razumijevanja ne bi bio to što danas jest.

Suprugu je upoznao 1989. dok je radila u butiku njegova prijatelja. Otad su zajedno. Kad je počeo pjevati, smetala su joj zapitkivanja znanica “Kako to izdržiš? Muž ti je stalno vani!”. Danas se Sandra ponosi suprugom, a najveći kritičar mu je sin Ivan. Ono malo slobodnog vremena, kad nije na nastupima ili putovanjima, Ivan provodi s obitelji. Imaju mezimicu Noru, kujicu Cane Corso i papigu s kojom razgovaraju. Kad je kod kuće, Martić voli trčati i večeri provoditi u šetnji sa suprugom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'
OČARANA LJUDIMA I PRIRODOM

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'

Julie Theis ima preko pola milijuna pratitelja, a donijela je odluku da napusti Ameriku i preseli se u Hrvatsku, točnije u Dubrovnik. 'Kad sam išla guglati, bila sam zapanjena ljepotom grada', rekla nam je

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'
NIJE IM JASNO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'

Filip Belić podijelio je fotografiju koja je privukla veliku pozornost fanova
Baš kao u 'Sirovim strastima': Stankica iz 'Savršenog' snimila poznate kadrove kultnog filma
'IZAZOVNO I PRKOSNO'

Baš kao u 'Sirovim strastima': Stankica iz 'Savršenog' snimila poznate kadrove kultnog filma

Dizajnerica iz Banja luke pohvalila se videom na društvenim mrežama u kojem sjedi na stolcu i zavodljivo prebacuje nogu preko noge