Obavijesti

Show

Komentari 12

Kralj zabave ima veliko srce: Grdović piše himnu za Rome

Kralj zabave ima veliko srce: Grdović piše himnu za Rome
3

Ramo Dedić, predsjednik udruge 'San za nacionalne manjine', pozvao je Mladena Grdovića (57) da zajedno organiziraju najveću humanitarnu kampanju do sada

VIDEO

- Grdović je naša legenda. Dalmatinci su drugačiji mentalitet, ali su divni. Kad meni moj prijatelj Grdi kaže: ‘Đe si brate Cigane’, ja se ne ljutim. Ja znam da je to bratski - rekao je Ramo Dedić.

Kaže da je u planu ne samo snimanje, nego i humanitarni koncert za beskućnike.

Žele napuniti Lisinski

- Ja sam uvijek za društvenu akciju i pomoć. Čim ću biti slobodan pisat ćemo i snimati, a onda i organizirati koncert. Romi su dragi zapostavljeni ljudi, katolici. A gledaju ih kao da su neki Cigani - rekao je Mladen Grdović koji je vrlo zadovoljan što, kako kaže, ovakva ideja dobiva zasluženu pažnju.

- Ako se radi koncert za ovu djevojku koja je umrla od leukemije, što ne bi i za siromašne, beskućnike i malu romsku djecu. Dovest ćemo ih tamo da plešu plesove. To će biti ili u Lisinskom ili na Trgu bana Jelačića - ambiciozno planira Ramo.

Kaže da će s prijateljem Grdovićem napraviti preradu legendarne pjesme 'Đelem, đelem', koja će postati novom romskom himnom.

- Hoće li to biti samo naša varijanta ‘Đelem, đelem’ ili još nešto, vidjet ćemo. No mislim da je vrijeme za sasvim novu himnu. Što više, to bolje - rekao je Grdović te napomenuo da će pjevati i na engleskom i talijanskom, a za pjevanje na romskom očekuje pomoć prijatelja.

Mesić je kralj Roma svijeta

- Bit će i novih melodija kojima ćemo pomoći tim zapostavljenim ljudima. Pjevam na njihovim svadbama četvrt stoljeća i znam kako su to dobri ljudi - kaže Zadranin. Ramo se pohvalio da pjeva i svira cijeli život, kao i njegov brat Mahmut.

- On je vojsku služio s Goranom Bregovićem, a sad svira sucima i odvjetnicima u kafanama u Zagrebu - kaže Dedić. Siguran je da će njihov 'Đelem, đelem' biti u duhu romske tradicije.

- Neće biti kao ono što radi Veljko Kajtazi, zastupnik romske manjine u Saboru. On je ipak pravoslavac Albanac - objašnjava Dedić koji je 35 godina živio u Italiji, gdje se družio i s Pavarottijem.

- Talijani su većeg srca i više pomažu, ali uz Grdovića, našu legendu, to će se sve promijeniti - kaže Ramo koji već ima i plan koga će ugostiti na koncertu.

- Zvat ćemo Severinu jer je ona sad naša Ciganka, a i svekra joj dobro poznajem. Uz nju će sigurno doći i moj prijatelj Stjepan Mesić, inače ambasador moje udruge. Mesić je kralj Roma svijeta. Planiram mu pokloniti ciganski kotač - kaže Dedić o prijatelju kojeg iz milja naziva 'tata'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...