Obavijesti

Show

Komentari 23

Kralj zabave: Na pozornicu se prvi put popeo prije 40 godina

Kralj zabave: Na pozornicu se prvi put popeo prije 40 godina
10

Poznatog veseljaka i dobričinu Mladena publika obožava. Navlače ga za rukav, žele se slikati s njim, a mnogi ga, rekao je, zamijene za američkoga glumca Nicolasa Cagea

VIDEO

Kralj zabave i bevande, Mladen Grdović danas slavi 60. rođendan. Zadranin koji se pjevanjem počeo baviti prije punih 40 godina rođendan će proslaviti na pozornici u Rogoznici. 

Moji najemotivniji nastupi bili su u Sydneyu i Melbourneu 1991., kad sam napunio stadione. Zapjevao sam hrvatske pjesme i ljudi su zapalili svijeće. Tražili su nešto što će ih povezati s domovinom i pružio sam im to zajedništvo, kaže Mladen Grdović. 

Zadranin je 1978. snimio hit 'Između poljupca dva'. U to vrijeme u Zadru se snimala dramska serija 'Zadarski memento', na kojoj je radio Arsen Dedić. Čuo je Grdovića i uvjerio ga da pjeva s Gabi Novak (81). To je bio Grdovićev prvi 'pravi' nastup. Veliki jubilej slavit će u rujnu i listopadu, u Splitu, Zadru i Zagrebu.

Poznatog veseljaka i dobričinu Mladena publika obožava. Navlače ga za rukav, žele se slikati s njim, a mnogi ga, rekao je, zamijene za američkoga glumca Nicolasa Cagea (54). Grdović kaže da takvu popularnost kod nas ima Severina (46) i još samo neki. Sve teže se, kaže, nosi s popularnosti.

- Svi me slikaju di god prođem. Ne mogu više ni u zahod otići. Severini, meni i još nekolicini je tako - kaže. Rado se prisjeti kad je s njom bio na turneji po Australiji. 

- Ona je jedina žena koja mi je utjerala strah u kosti. Odvela me na ono leteće čudovište koje se vrti 200 km na sat i onda te spušta slobodnim padom. Mislio sam da sam gotov. Bilo mi je zlo cijeli dan, a ona, šašava kakva jest, išla je ponovno sama - rekao je.

Pamti i boravak u New Yorku, kad mu je jedan talijanski mafijaš ponudio četiri ulaznice za koncert Franka Sinatre.

- Moji Zadrani, Slavonci i Hercegovci su me nagovorili da idemo kockati u Atlantic City, a da ću Sinatru slušati drugi put. Nije bilo prilike jer je sljedeće godine umro - rekao je Grdović. Zadranin je u karijeri snimio 20-ak CD-a na kojima su nebrojeni hitovi. Dobitnik je uglednih nagrada, ali uvijek ističe da mu je najvažniji pljesak publike. Veliki je humanist i nikada nije odbio poziv da sudjeluje na humanitarnom koncertu.

Veliki je emotivac i plakao je kad je nakon 35 godina napokon pobijedio u Splitu. Pamti pjesmu 'Tu je moj dom' jer je otac doživio taj veliki uspjeh, a umro je koji dan kasnije.  

Plakao je i lani kad mu je u snu otišla majka Veronika, kojoj je posvetio pjesme 'Mama' i 'Zaplakale oči moje majke'. Još se prepričava da je pobrkao datume i na gažu u Imotski došao dan ranije. Otišao je u obližnju pečenjarnicu i više od dva sata s gostima pjevao. Grdi ni sam ne zna koliko puta su mu oduzeli vozačku dozvolu. 

- Prije sedam godina na Velebitu su se pojavili izvanzemaljci. Prolazija sam onuda i vidija kako se to svitlo čas pali, čas gasi. Uzviknuo sam: ‘Evo, Marsovci, bogati silaze k nama’ - ispričao je Grdović. Dodao je da ga je ubrzo zaustavila policijska patrola i tražili su da puše u dreger.

Oduzeli su mu dozvolu na sedam mjeseci, a Grdović im je rekao da doma ima bicikl.  Zbog ‘neopreznih’ vožnji opomenuo ga je i Mišo Kovač (76), koji mu je savjetovao da više ne vozi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Žiri Eurosonga Lasagni neće biti naklonjen? Kladionice: Najviše bodova dodijelit će Švicarcu...
UKUSI SE NE POKLAPAJU

Žiri Eurosonga Lasagni neće biti naklonjen? Kladionice: Najviše bodova dodijelit će Švicarcu...

I dok publika uvjerljivo podržava Lasagnu, stručni žiri će, izgleda, imati druge favorite

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'
I DALJE JE UPORAN

FOTO Pogledajte kako danas izgleda Pero iz 'Života na vagi'

Pero Jukić izgubio je više od 60 kilograma u showu 'Život na vagi' te je završio kao najbolji među nefinalistima
Evo kako kontroverzna irska predstavnica izgleda bez šminke
BAMBIE THUG

Evo kako kontroverzna irska predstavnica izgleda bez šminke

Bambie, punog imena Bambie Ray Robinson, rođena je kao djevojčica u Corku, a izjašnjava se kao nebinarna osoba. Preferira zamjenice 'oni'