Show

Komentari 1

Kraljica Elizabeta i princ Philip nisu su viđali tjednima: Želio je mir te živjeti malo na svoj način

Kraljica Elizabeta i princ Philip nisu su viđali tjednima: Želio je mir te živjeti malo na svoj način

Njihov je brak za mnoge bio neobičan i drugačiji, jer su znali proći dani da se nisu vidjeli uživo, no navodno su zato često razgovarali telefonom, otkriva nova biografija 'Elizabeta: Intiman portret'

Kraljica Elizabeta II, koja je preminula u rujnu u 96. godini, u braku s princom Philipom bila je čak 73 godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vladavina je impresivna - na čelu Britanske monarhije sjedila je čak 70 godina. No, nova knjiga koju potpisuje Gyles Brandreth otkriva niz zanimljivih detalja o njezinu privatnom životu.

Autor otkriva i da kraljica nije tjednima viđala vlastitog supruga, a taj je njihov dogovor i odnos krenuo 2017. godine, kad se on umirovio.

No, par je ostao u kontaktu - razgovarajući često putem telefona, piše Page six.

storyeditor/2022-09-08/PXL_PA_090717_17294562.jpg

Kako stoji u knjizi, Njezino Veličanstvo je razumjelo da bi se njezin i suprugov dogovor nekima mogao činiti čudnim, ali je navodno znala da Philip ne želi 'da ga se uznemirava' te da on ujedno želi 'živjeti na vlastiti način'.

Pet godina nakon umirovljenja, kraljičin dugogodišnji suprug umro je u travnju 2021. Brandrethova knjiga navodno također otkriva da su se zbližili tijekom pandemije i karantene u kojoj su bili skupa.

Queen Elizabeth II death

Naime, usred pandemije korone, par je navodno provodio više vremena zajedno u Škotskoj i u dvorcu Windsor.

Knjiga otkriva i da je nakon što je Philip umro, kraljica osjećala 'intenzivnu osobnu tugu', ali je smatrala da je njena 'kršćanska dužnost' nastaviti najbolje što može, usprkos vlastitom ne tako dobrom zdravlju. Brandreth u knjizi otkriva i da članovi obitelji vole gledati televiziju te im je to jedan od omiljenih načina opuštanja - ističe da su fanovi serije 'Line of Duty'.

Portreti kraljice Elizabete II

Kraljica je navodno odbijala usporiti svoj životni ritam sve do prošle jeseni, kada je osjetila iznenadni pad energije. Nakon toga su je liječnici je upozorili da se konačno mora primiriti. 

- Moj suprug to sigurno ne bi odobrio - komentirala je tada, otkriva autor knjige. Naime, Kraljičin zadnji javni nastup bio je na finalu proslave platinastog jubileja u lipnju ove godine.

Tada se pridružila obitelji kako bi obilježili taj veliki dan. Uz nju su bili sin Charles, supruga Camilla, William te Kate uz djecu Georgea, Charlotte i Louisa

Coronavirus - Wed Jul 1, 2020

Najčitaniji članci