Show

Komentari 1

Kraljica Elizabeta odgodila je dvije zakazane audijencije: 'Nastavlja s lakšim dužnostima'

Kraljica Elizabeta  odgodila je dvije zakazane audijencije:  'Nastavlja s lakšim dužnostima'

Dvije virtuale audijencije koje su se trebale održati danas, prebačene su za kasniji datum. Njezino veličanstvo nastavlja s lakšim dužnostima, izjavio je glasnogovornik Buchinghamske palače

Kraljica Elizabeta II (95) odgodila je dvije zakazane virtualne audijencije u četvrtak te će nastaviti s lakšim dužnostima, izjavio je glasnogovornik Buckinghamske palače. Naime, kraljica se još uvijek oporavlja od koronavirusa.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Dvije virtuale audijencije koje su se trebale održati danas, prebačene su za kasniji datum. Njezino veličanstvo nastavlja s lakšim dužnostima - izjavio je glasnogovornik Buckinghamske palače te nadodao da za ovaj tjedan nisu planirani drugi angažmani.

Inače kraljica je potpuno cijepljena, međutim od sredine listopada prema liječničkim nalozima miruje. Predstoji joj niz istaknutih angažmana. Idućeg bi se tjedna trebala sastati sa stotinjak članova diplomatskog zbora u Windsoru, potom dva tjedna kasnije sa službom Commonwealtha u Westminsterskoj opatiji. Krajem ožujka trebala bi prisustvovati i komemoraciji vojvode od Edinburgha. No, hoće li sve to moći, tek ćemo vidjeti.

Podsjetimo, kraljica je nakon pozitivnog testa na koronavirus otkazala sve virtualne obaveze. No, nastavila je obavljati lakše  službene dužnosti. Tako se nedavno čula s premijerom Borisom Johnsonom.

- Razgovarao sam s njezinim Veličanstvom i ona je u vrlo dobroj formi", rekao je Johnson za vijesti za Channel 4 u subotu, koji svake srijede razgovara s kraljicom. Samo mora slijediti savjete svojih liječnika i odmoriti se, mislim da je to važna stvar. Mislim da joj cijela zemlja želi dobro  - izjavio je nakon razgovora s kraljicom.

Najčitaniji članci