Show

Komentari 2

Kraljica priprema nove kazne za Harryja i Andrewa, stariji princ je nestao s društvenih mreža

Kraljica priprema nove kazne za Harryja i Andrewa, stariji princ je nestao s društvenih mreža

Britanskim medijima kruže glasine kako bi moglo doći do novog poniženja za prinčeve te da bi se u cijelu priču vrlo lako mogao uplesti i tamošnji parlament

Buckinghamska palača ne štedi nikoga jer će navodno princu Harryju (37) i Andrewsu (61) oduzeti kraljevski status državnih savjetnika te im neće bit uručena platinasta jubilarna odličja, koja dobiju svi drugi veterani, piše Daily Mail.

POGLEDAJTE VIDEO:

Neke od uloga državnih savjetnika su mogućnost obavljanja velikih službenih dužnosti poput pojavljivanja umjesto kraljice i to samo u slučaju ako ona nije u stanju obaviti istu tu dužnost. S tom titulom je dopušteno ovlašteno potpisivanje dokumenata, prisutnosti na sastancima te primanja vjerodajnica novih veleposlanika.

Ako se novi navodni planovi palače ostvare, huška se da bi se u cijelu situaciju morao uplesti parlament jer će prinčevi ostati i bez kraljičine platinaste jubilarne medalje. Medalja je isključivo namijenjena osobama u javnoj službi, a odnosi se na Oružane snage te hitne i zatvorske službe.

Također, prinčevima neće biti dodijeljena medalja koja će se dodjeljivati 6. veljače zbog 70 godina vladavine kraljice Elizabete II. (95) Inače ta medalja završi u rukama pojedinih članova kraljevske obitelji i mogu je dobiti samo oni koji su dobili počasnu vojnu titulu, te ako već imaju Georgeov ili Viktorijin križ.

S obzirom na to da su ostali bez svojih vojnih titula, prinčevi Harry i Andrew u očima Buckinghamske palače su postali poput svih drugih veterana koji također neće dobiti medalju. Kontroverzni Andrew ostao je i bez svojih službenih profila na društvenim mrežama, a kraljica ga je time još jednom 'prekrižila', iako se smatralo da je baš on njen miljenik.

Prema pisanju stranih medija kruže priče da je princ Charles (73) pozvao princa Harryja i Meghan Markle (40) da ga posjete kako bi upoznao svoju sedmomjesečnu unučicu Lilibet i da bi vidio unuka Archieja (2), kojeg nije vidio otkad je imao šest mjeseci.

Izvori bliski kraljevskoj obitelji tvrde da Charles ima iznimno veliku želju provoditi vrijeme sa svojim unucima, pogotovo za vrijeme božićnih blagdana. Harry i Meghan nisu mu mogli ostvariti tu želju, ne samo zbog svjetske pandemije, nego zato što im je to 'prevelik rizik' jer su izgubili policijsku zaštitu napuštanjem kraljevskog dvora.

Najčitaniji članci