Obavijesti

Show

Komentari 3

Kraljičin miljenik zbog skandala postao je najomraženiji član obitelji, bio u vezi i s Hrvaticom

Kraljičin miljenik zbog skandala postao je najomraženiji član obitelji, bio u vezi i s Hrvaticom
3

Sve je započelo nakon razvoda sa Sarom Ferguson, kada je počeo uživati u društvu lijepih i poznatih žena...

VIDEO

Kontroverzni princ Andrew (63), treće dijete kraljice Elizabete (95) i pokojnog princa Philipa, od samih se početaka izdvaja iz britanske kraljevske obitelji. Danas je napunio 63 godine, a iza njega stoji niz skandala zbog kojih snosi posljedice. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Što će biti s princem Andrewom? 'Kraljičin miljenik' ostao je bez majčine zaštite usred skandala 01:04

No, krenimo od samog početka, točnije od 80- ih, kada je svoju obitelj pa tako i javnost šokirao odlukom da se želi oženiti Sarom Ferguson i to nakon manje od godinu dana veze. Iako je izazvao šok, dobio je odobrenje kraljice. Vjenčali su se tako 1986., a brak je potrajao šest godina. Princ je stalno bio odsutan, što je Saru nerviralo, pa je izlazila i flertovala s drugim muškarcima. Javnost ju je tada poprilično osuđivala, a nagađalo se i da vara supruga s teksaškim multimilijunašem, Steveom Wyattom.

Andrew i Sarah rastali su se 1992. godine, a kraljica Elizabeta stala je na stranu svoga sina. Objavila je Sarinu listu dugova te je se javno odrekla. Iako su se prije njega rastali mnogi članovi kraljevske obitelji, uključujući princa Charlesa i pokojnu princezu Dianu, Andrewov razvod je u to doba još uvijek bio poprilični tabu. Bivši supružnici Sarah i Andrew ostali su u prijateljskim odnosima, a mnogi su predviđali da će se kad tad pomiriti.

 - Iako nismo par, zaista vjerujemo jedno u drugo. Yorkovi su ujedinjena obitelj. Pokazali smo to - rekla je Sarah za Daily Mail 2018. godine. Andrewu je rodila dvije kćeri - princezu Beatrice i princezu Eugenie

Kralj Charles ukinuo privilegije princu Andrewu: Izbacio ga iz palače, oduzeo osoblje i zaštitu
Kralj Charles ukinuo privilegije princu Andrewu: Izbacio ga iz palače, oduzeo osoblje i zaštitu

Princ je nakon razvoda uživao u društvu lijepih i poznatih žena. Jedna od njih bila je i Hrvatica Monika Jakšić koja se tijekom rata s roditeljima preselila iz Osijeka u London. Par je zajedno odlazio na večere, zabave i događanja, a paparazzi su ih puno puta fotografirali. Nakon što je Monika na društvenoj mreži objavila fotografiju prstena iznad računa koji sugerira da je par upravo na luksuznoj večeri na kojoj se ne štedi, nagađalo se da su se i zaručili. Pod pritiskom kraljevske obitelji, tvrdili su britanski mediji, princ Andrew morao je pod hitno demantirati svaku povezanost s Monikom. 

Najglasnije su protiv njega odjeknule optužbe 2015., kad su se mediji raspisali da je spavao s Virginijom Roberts 2001. godine, koja je u to vrijeme bila maloljetna. Danas 39-godišnja Roberts, tada je pokrenula tužbu protiv Epsteina, koji je osuđen za silovanje maloljetnih djevojaka, a teška optužba nije mimoišla ni princa. Virginia je izjavila kako je s njom spavao dok je imala samo 17 godina. Princ je nakon toga odstupio s kraljevskih dužnosti.

Prince Andrew stripped of military titles

Nakon što je Virginia iznijela šokantne činjenice, javila se još jedna žena koja tvrdila da je i ona bila žrtva. No, za razliku od Virgie, željela je ostati anonimna te je odbila komentirati je li bila prisiljena na spolni odnos. Nakon pedofilske afere, žene su ga prozvale ovisnikom o seksu, a navodno su ga posebno uzbuđivale crvenokose djevojke. U svemu mu je tada, navodno, pomagala prijateljica Ghislaine Maxwell (61) koja je nedavno osuđena za seksualnu trgovinu djecom.

Princ Harry i Meghan službeno su degradirani, ispod njih je samo osramoćeni princ Andrew
Princ Harry i Meghan službeno su degradirani, ispod njih je samo osramoćeni princ Andrew

Američki sudac odbio je nedavno odbaciti tužbu protiv princa. Izjavio je kako je prerano za razmatranje prinčevih zahtjeva da se dovedu u pitanje optužbe za seksualno zlostavljanje, premda će to moći učiniti na suđenju. Princ je nakon toga odlučio prodati vilu kako bi mogao platiti 10 milijuna funti (90 milijuna kuna) odštete Virgijini.

State funeral and burial of Queen Elizabeth

Prošle godine mu je kraljica oduzela vojne titule i kraljevsko pokroviteljstvo te je time odlučeno da će se princ u nastavku suđenja u New Yorku braniti kao privatni građanin.

Kraljičina odluka: Princ Andrew neće biti izbačen iz Windsora
Kraljičina odluka: Princ Andrew neće biti izbačen iz Windsora

- Uz kraljičino odobrenje i suglasnost, vojna pripadnost i kraljevsko pokroviteljstvo vojvode od Yorka vraćeni su kraljici - navodi se u priopćenju Buckinghamske palače.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu