Obavijesti

Show

Komentari 0

Kreativci, navalite! Šveđani u Zagrebu otvorili inovativan koncept, podržali ih poznati

Kreativci, navalite! Šveđani u Zagrebu otvorili inovativan koncept, podržali ih poznati
3

Ella Dvornik, Lidija Bačić, Damir Kedžo, Aljoša Šerić došli su na otvorenje prvog švedskog koncepta Metropole Croatia

VIDEO

Švedska tvrtka Metropole nakon samo tri godine otvorila je svoje urede i u središtu Zagreba. Tako je Metropole Croatia postao prvi Metropole izvan Stockholma. Riječ je o inovativnom konceptu ureda odnosno o poslovnom prostoru veličine 600 četvornih metara, koji je namijenjen prije svega kreativnoj industriji unutar tehnološke i medijske branše. 

- Zaljubio sam se u Zagreb i znao sam da će prvi ured van matične zemlje biti u Hrvatskoj. Cilj nam je okupiti kreativce iz različitih branši na jednom mjestu i povezati zagrebački metropole s onim u Stockholmu. Koncept smo pokrenuli početkom 2020. godine uoči početka pandemije jer smo htjeli napraviti urede koji nemaju korporativni karakter već će biti i za odmor i druženja, a također će imati sve što je potrebno kreativnim industrijama. Oko svega nam je puno pomogao naš partner te hrvatski skladatelj i producent Siniša Reljić. Istraživali smo tržište prije dolaska ovdje i pokazalo se da za ovakvim prostorima postoji velika potražnja - ističe suvlasnik projekta, Michel Fannoun, koji je Metropole osnovao s kolegom Jimmyem Åkerforsom te poznatim švedskim producentom Tonyjem Malmom.

Na otvorenju ovog novog biznis projekta u Zagrebu pojavila su se i mnoga poznata imena, jedna od vodećih influencerica Ella Dvornik, Lidija Bačić, Damir Kedžo, Aljoša Šerić, Patricia Gašparini, Ena Rai, Kristian Marolt, koji je zabavljao goste live nastupom. Good Vibes Networking party podržali su i hrvatska craft pivovara Zmajska, najbolji hrvatski gin Old Pilot’s, Coca – Cola, Dukat te vodeća tvrtka u preradi i prodaji tartufa Zigante. Hrvatska je tako postala "meka" za kreativnu industriju, ali prema europskim standardima.

Unutar prostora uskoro će se postaviti studio za podcast, fotografiranje te glazbeni studio, a ondje može raditi 80 ljudi.

- Zasada su urede unajmili diskografska kuća Menart, te marketinške agencije Spikerfon i Nianse. Uredi se mogu razgledati svakoga dana, a kako u Hrvatskoj ima puno kreativaca, nadamo se da će kada razgledaju prostor vidjeti da će ovdje pronaći sve što im treba na jednom mjestu bez dodatnih troškova i uz dobru ekipu. Jer tko želi ići namrgođen na posao? - zaključio je Michel Fannoun.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu