Obavijesti

Show

Komentari 2

Kubanski jazz trubač Arturo Sandoval nastupio u Zagrebu

Tijekom 40 godina djelovanja Sandoval je osvojio brojne nagrade, a o njegovom je životu 2000. snimljen i film "For Love or Country: The Arturo Sandoval Story"

VIDEO

Arturo Sandoval s pratećim bendom od pet glazbenika je u utorak održao koncert u zagrebačkoj KD Vatroslava Lisinskog. Arturo Sandoval jedna je od institucija latin jazza, najpoznatiji glazbeni disident s Kube, Gillespiejev učenik, suosnivač poznate kubanske grupe Irakere. Tijekom 40 godina djelovanja osvojio je brojne nagrade, a o njegovom je životu 2000. snimljen i film "For Love or Country: The Arturo Sandoval Story". Najširoj je publici poznat kao trubač i kompozitor, a na ovom je koncertu pokazao i sve ostale svoje talente: kao pijanist, perkusionist i vokalist.

Bend je nastup otvorio poduljom skladbom u kojoj je vrhunac bio Arturov scat tour de force - dugački solo tijekom kojeg se iskazao kao izuzetan scat pjevač, ali i zabavljač koji je nasmijao publiku zafrkantskom imitacijom kontrabasa. I naredne su pjesme redom bile podulje kompozicije s dugačkim solažima svih članova benda, od kojih se posebno isticao saksofonist, kojemu je Arturo često prepuštao ''spotlight'' - iako sam Sandoval nije nimalo izgubio svirački žar te i dalje fascinantno vlada trubom u svim njezinim registrima. Prema kraju koncerta atmosfera se sve više kretala u smjeru kubanskog i latin jazza, pa su na red došli i omaži Arturovom velikom idolu i mentoru, legendarnom Dizzyju Gillespieju – s izvedbama ''Con Alma'' te Sandovalove autorske kompozicije s recentnog albuma ''Dear Diz' 'posvećenog Dizzyju, ''Every Day I Think of You", gdje se opet predstavio kao vokalist. 

>>> Više pročitajte na portalu SoundGuardian

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'
ODUŠEVILA VIDEOM

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'

Vlatka Pokos pozirala je na stolu za masažu samo u košulji, a onda poručila: 'Ljubav je najmoćniji, najljepši osjećaj na svijetu'
Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...
OMILJENO TV LICE

Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...

Rođena je u Sloveniji, a srednju školu i fakultet novinarstva završila je u Zagrebu. Srednja škola bila joj je traumatično iskustvo i tada je upala u probleme s prehranom. Borila se i s dva raka koji je nisu uništili...