Obavijesti

Show

Komentari 1

Kultni kafić Orient Express proslavio je 32. rođendan

Kultni kafić Orient Express proslavio je 32. rođendan
9

Zagrebački kafić Orient Express u Teslinoj ulici u subotu je slavio 32. godišnjicu postojanja. Kafić s dijelovima iz originalnog vlaka Orient Express turiste privlači šampanjcima kakvi su se tamo služili.

VIDEO

Jako smo zadovoljni, očekuje nas danas velika fešta, bit će živa glazba. Nadamo se dobrom provodu, priča mi to Tino Vojaković, jedan od dvojice vlasnika i voditelja zagrebačkog kafića Orient Express. 

Kultni kafić u kojem su se snimali kadrovi za film 'Ubojstvo u Orient Expressu' iz 2015. u kojem glumi Johnny Depp, danas slavi 32. godišnjicu postojanja. Bar je uređen kao vagon Orient Expressa, a ima i originalne, starinske dijelove iz vlaka koji je vozio od Francuske kroz druge europske zemlje do Istanbula. Jedna od stanica bio je i Zagreb gdje su se putnici mogli odmoriti u hotelu Esplanade. 

- U Esplanadi se danas nalazi i originalni sat iz Orient Expressa - kaže Tino. Priznaje da je ljubav prema ugostiteljstvo njemu došla nekako familijarno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Prabaka i pradjed imali su prvi restoran u Mariji Bistrici. Nakon toga su baka i djed imali gostioncu, a onda mama i tata kafiće. Tata je imao u Zlatar Bistrici, a mama u Konjščini. Tako je ugostiteljstvo za mene došlo kroz obitelj - priča nam Tino.

U Orient Expressu je, zajedno s kolegom Hrvojem Bončekom, posljednjih desetak godina. Dok sjedimo u kafiću nevjerojatno ugodne atmosfere, priča mi kako je Orient Express zapravo dosta specifično mjesto. 

- Jedini smo zagrebački kafić u japanskom i kineskom vodiču. Japanci i Kinezi nam svakodnevno dolaze, a jako puno dolaze i Englezi i Kanađani. Lani smo za Canada Travel Network snimali dokumentarac. Oni su iz svake države mogli izabrati jedan kafić koji im je zanimljiv i odabrali su nas. Sada će krenuti prikazivanje i trajat će četiri godine. Također, kada se snimao zadnji film s Johny Deppom, došli su iz Universala i posnimili kadrove koje su kasnije prikazali u filmu - priča Tino. Priznaje da je pogledao film, no rasplet radnje ga nije posebno oduševio. 

U kafiću, napominje, ima i originalnih dijelova iz pravog Orient Expressa. 

- Originalni su zlatni natpisi na francuskom na kojima piše 'Ne naginji se kroz prozor vlaka' i zlatne prečke na kojima su se u vlaku odlagali kovčezi - kaže Tino. 

Kafić u ponudi ima i šampanjce koji su se također služili u originalnom vlaku, ali i japanske pive i đinove, što iznimno privlači turiste. Tino priznaje da im ujutro najviše dolaze Zagrepčani na kave, a popodne kafić posjećuje i puno turista. 

Na velikoj subotnjoj proslavi okupilo se mnoštvo gostiju koji su uživali u finim pićima i živoj glazbi na terasi. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'