Show

Komentari 0

Kundyak Mezhie: Album više ne planiramo, sada ga čekamo

Kundyak Mezhie: Album više ne planiramo, sada ga čekamo

U kratkom intervjuu nam je pjevač Branko Dragičević ispričao odakle im ideja za ime benda, otkad sviraju zajedno te kakvi su im planovi. Uskoro sviraju na Indirektu

Bend Kundyak Mezhie uskoro svira na Indirekt festivalu, a u kratkom intervjuu nam je pjevač Branko Dragičević ispričao odakle im ideja za ime benda, otkad sviraju zajedno te kakvi su im planovi. 

Kada su se okupili Kundyak Mezhie i odakle bendu ime?

Postojimo tamo negdje od 2005 ili 2006. Tako nešto, ne pamtimo jer možda i nije toliko bitno. A ime smo smislili, eto... kada smo smišljali ime benda. Nikada nismo doznali što znači. Ako neko zna neka nam javi. U Africi ima neko brdo Kundyak. Tamo se možda krije odgovor.

Kako to da ste se odlučili pjevati na engleskom?

Pa to sam se zapravo samo ja odlučio čini mi se. Samo ja pjevam. Ali, iskreno, nismo baš ni pričali o tome. To je došlo nekako prirodno. Kad već sviramo na engleskom, zašto ne bi i pjevali.

Koja je bila početna ideja benda i što se do danas promijenilo?

Pa početna ideja je bila da se družimo, sviramo, stvaramo svoju glazbu i uživamo u tome. Evo ta ideja je prisutna i danas. A promijenilo se dosta toga, ali ta ideja nije.

Tko vam je od aktualnih izvođača u Hrvatskoj najdraži i zašto?

Ja osobno ne održavam neku vlastitu top ljestvicu (za ostatak benda ne znam, ali sumnjam). Ima tu gomila odličnih bendova i glazbenika. Većina meni dragih izvođača balansira na nekakvoj margini glazbene scene u užem smislu.

Planirate li uskoro album i više koncerata do kraja godine?

Mi taj album planiramo već toliko dugo da ga više uopće ne planiramo nego samo čekamo. Čekamo album.  (Jel čuješ albume? Čekamo te!). Snimali smo ga nekih 5 puta, sad je red da se pojavi.

Uskoro svirate na Indirektu. Zašto ste se odlučili na taj festival i što ekipa može očekivati?

E ako se uspijemo strpati u auto. Nismo uopće išli za tim da ćemo jedva svi stati u auto. Vidjet ćemo u subotu jesmo li uspjeli. A za festival smo se odlučili jer volimo indijsku glazbu. Publika može očekivati skidanje našeg gitariste Marjana, sexy dance Ogija i Srkija, a ja ću za to vrijeme svirati te neke indijske skale.

Planirate li neke glazbene suradnje? S kim bi najradije svirali?

Surađivali smo do sada sa Fog Frog Dog-om i Valentinoton Boškovićen. Ali rado bi surađivali sa bilo kime ko ima ideju kako tu suradnju ostvarit, a da rezultira dobrom glazbom.

Najčitaniji članci