Obavijesti

Show

Komentari 4

Laci je svirao u cijelom svijetu i bio je u skijaškoj reprezentaciji

Laci je svirao u cijelom svijetu i bio je u skijaškoj reprezentaciji
4

S 23 godine otišao je raditi na brod i to na čak 19 godina. Ipak, najsretniji je bio u Zagrebu. Ljubav prema glazbi usadila mu je majka, koja je obožavala operu

VIDEO

Ladislav Demeterffy (77), poznatiji kao Veseli Laci, obožavao je pjevati i svirati 'Zagreb, kak imam te rad' jer je znao reći da spaja njegove dvije najveće ljubavi - glazbu i Zagreb. Laci je umro u petak ujutro u bolnici Sestara milosrdnica. Nekoliko dana prije smrti žalio se da se osjeća loše. Smršavio je i nije mogao jesti. Pokopat će ga u srijedu na zagrebačkom Krematoriju.

Odrastao je u tad još neasfaltiranoj Voćarskoj ulici na zagrebačkoj Šalati, a uvijek je volio isticati da je plemićkog roda. U djetinjstvu je obožavao obiteljske piknike u Maksimiru.

- Mamica bi spravila kolače i mesovinu, pa bismo tamo uživali - prisjetio se Laci prije nekoliko mjeseci u Vjesniku.

Ljubav prema glazbi usadila mu je majka, koja je obožavala operu. Laci je prvo učio svirati klavir, a poslije se odlučio za harmoniku. Nakon majčine smrti išao je u konvikt, dom koji su vodili svećenici. Osim glazbe, Laci je u mladosti volio sport. Pohvalio se da je kratko bio u skijaškoj reprezentaciji. Ipak, prevlada je ljubav prema glazbi, pa je 1956. godine otišao na brod, gdje je ostao 19 godina. Vidio je Afriku te Sjevernu i Južnu Ameriku. Najviše ga se dojmio Brazil.

Od Brazilki su mu se 'zgužvale oči'

- Kad vidite onu 'kafe' boju Brazilki, ostanate bez riječi. Nakon što sam se u njih zagledao, nisam znao doći do broda kak su mi se oči zgužvale - našalio se Laci.

Veliki glazbenik i veseljak prije deset godina počeo je suradnju s Kraljevima ulice. S njima je 2008. godine pobijedio na Dori. U pjesmi 'Romanca' nije svirao nego repao, pa se prozvao 75 Cents, što je označavalo njegove godine. Sve je uveseljevao svojim šalama. Za nastup na Eurosongu u Beogradu napravio je zube i šešir.

- Meni malo naraste kosa i šešir ne stane na glavu. A moram nekak pokrit svoje klempave uši - rekao je Laci.

'Sladak sam, imam šećer'

Laci je posljednje dvije godine živio u domu za umirovljenike u zagrebačkom Trnju. Prije dvije godine otkrio je da ipak nije dobra zdravlja.

- Sladak sam, imam šećer, ali ne treba mi inzulin - govorio je.

'Veseli Laci bio nam je poput maskote'

Nisam ni znala da je umro dok mi niste rekli, kazala je Katarina Šušković, prodavačica cvijeća na zagrebačkom Dolcu. Rekla nam je da su Lacija svi voljeli. Sjeća ga se kao uvijek nasmijanog muškarca. Dodaje kako je prodavačicama bio poput maskote.

'Šokirane smo što više nije s nama'

Čim bismo čule kako svira, granulo nam je sunce, kazala je prodavačica Mira Cindrić. Dodaje kako je Laci bio pravi zabavljač. Cvjećarka je iznenađena što ga više nema.

- Nismo odlazili na kavu jer puno radimo, no voljela sam ga slušati - kaže Mira.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao