Show

Komentari 8

Lana Jurčević: 'Došla sam u fazu u kojoj sam postala zahvalna ljudima koji su me povrijedili...'

Lana Jurčević: 'Došla sam u fazu u kojoj sam postala zahvalna ljudima koji su me povrijedili...'

Da smo barem te stvari znali dok smo bili puno mlađi, a ne da nam se svijet rušio na svakoj situaciji koja nije ispunila naša očekivanja, napisala je Lana uz fotografiju na kojoj pozira u kupaćem kostimu

Lana Jurčević (36) podužom objavom na Instagramu s pratiteljima je podijelila svoje misli o zahvalnosti. Čak i na onome što joj se u danom trenutku činilo strašnim. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Došla sam u fazu života gdje sam postala zahvalna ljudima koji su me zeznuli ili povrijedili na bilo koji način... Da smo barem te stvari znali dok smo bili puno mlađi, a ne da nam se svijet rušio na svakoj situaciji koja nije ispunila naša očekivanja. Tko bi znao da će jednom mnogima od nas doći taj dan kad ćemo s mirom i zahvalnosti gledati na sve to.. čak doći u napast da im pošaljemo poruku: 'Hvala ti za sve.' - napisala je Lana uz fotografiju na kojoj pozira u kupaćem kostimu

Lana svakako nije prva koja je otkrila moć zahvalnosti, no u vrijeme u kojem je 'dobro oplesti' po nekome važnije od toga da se razumijemo, volimo i pomažemo jedni drugima, svaki ovakav javni istup uistinu hvalevrijedan.

Podsjetimo, u moć zahvalnosti se klela svjetski poznata spisateljica priručnika o samopomoći,  Louise Hay.  U svakoj svojoj knjizi, a napisala ih je više od trideset, isticala je osnovnu poruku, odnosno pravilo sretnog i zdravog života, a to je da naše misli i uvjerenja značajno utječu na naš život i zdravlje.

Nakon što je oboljela od karcinoma, počela je proučavati psihologiju bolesti i za života isticala da svojim mislima i pozitivnim uvjerenjima možemo smanjiti rizik od raznih oboljenja i potaknuti proces izlječenja.

U jednoj od svojih knjiga Louise Hay je napisala molitvu zahvalnosti koja, tvrdila je, vraća vjeru i pozitivan pogled na život, a srce ispunjava radošću. 

Djelić te molitve prenosimo ovim putem.

- Što više zahvalnosti osjećam i pružam, to više shvaćam da je tijek svega dobrog beskrajan. Zahvalnost doprinosi mom dobrom unutarnjem stanju. Zahvalnost je izraz moje unutarnje radosti, ona zagrijava moj život svojom neuhvatljivom toplinom. Zahvaljujem Nebu za sebe i svoje tijelo. Zahvalna sam na svojoj sposobnosti da vidim i čujem, osjećam i dodirujem. Zahvaljujem se na miru u svom domu o kojem brinem s puno ljubavi - napisala je Hay, savjetujući da u svakom trenutku budemo zahvalni na iskustvima koje nam je život servira. Ona koja nas nisu došla obradovati, tu su da nas na nešto upozore ili nečemu nauče, tvrdila je autorica. 

POGLEDAJTE VIDEO NOVE EPIZODE ZVIJEZDE VRIŠTE:

Najčitaniji članci