Obavijesti

Show

Komentari 24

LayZ već osjeća pritisak slave: Cure ga uhode i prate po cesti

LayZ već osjeća pritisak slave: Cure ga uhode i prate po cesti
10

Nova YouTube zvijezda Matija kao break dancer je nastupao u kazalištu, a iako ga djevojke opsjedaju s porukama, on se trenutačno želi posvetiti samo školovanju i poslu

VIDEO

Student Matija Lazarević - LayZ (19) pobjednik je prvog JoomBoos natječaja “VideoStar” za najtalentiranijeg youtubera cijele regije. Iako je stiglo više od 2000 prijava na natječaj, Karlovčanin je kreativnim videouratcima osvojio strogi žiri i mnogobrojnu publiku.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

- U počecima sam skečeve snimao mobitelom. Onda sam sa 16 godina odlučio konobariti preko ljeta kako bih zaradio novce da si kupim prvu kameru GoPro koja je stajala oko 3000 kuna - kaže Matija. Student strojarstva na karlovačkom Veleučilištu od početka ima podršku obitelji. Njime se najviše ponose otac Alen, majka Ljiljana, brat Dino (17) i sestra Kristina (12).

Klub Opera

- Vidjeli su koliko se trudim i ulažem vremena kako bih napravio kvalitetan video. Podržavaju sve moje planove o snimanju jer znaju koliko mi to znači - kaže youtuber. Kao pobjednik osvojio je put u Amsterdam na konferenciju o youtuberima, mobitel Alcatel i ugovor s YouTube kanalom JoomBoos.

- Neizmjerno se veselim putu u Nizozemsku na koji idem u travnju. Amsterdam kao grad mi ima dobru vibru, a možda i sretnem neke od poznatih youtubera koje volim - kaže Matija. Dodaje kako u planu ima promijeniti i fakultet, pa će biti još bliže cijeloj JoomBoos ekipi koja radi u Zagrebu.

- Ispisat ću se sa strojarstva jer mi taj faks jednostavno nije sjeo. Planiram ići na zagrebački Kineziološki fakultet - otkriva Karlovčanin. Njegova velika ljubav je i ples. Break danceom se bavi već pet godina.

- U break dance sam se zaljubio na prvu. Izgleda mi spektakularno. Plešući break dance sam nekoliko puta nastupao i u karlovačkom gradskom kazalištu u plesnim dječjim predstavama - kaže student.

Osim plesa, Matija odlazi u teretanu i bavi se street workoutom koji su zaslužni za njegovo istrenirano tijelo za kojim su lude brojne obožavateljice.

- Nemam djevojku jer mi ozbiljne veze još nisu na pameti. Posvetio bih se sad školovanju i poslu s JoomBoos ekipom. Inače, nemam neki poseban tip cure koji mi se sviđa, bitno je samo da je ‘svoja’. Logično da prvo vidim fizički izgled, ali najvažniji je karakter - kaže student. 


Posao u igraonici s videoigrama

Obožavateljice mu svakodnevno zatrpavaju društvene mreže porukama, a nekad, kaže, znaju i pretjerivati.


- Na YouTubeu sam dobio pomalo zastrašujući komentar. Jedna djevojka me je upitala sjećam li se određenog datuma i mjesta kad su me ona i prijateljica uhodile po cesti - smije se Karlovčanin.

Dodaje kako nakon titule “VideoStara” više fizički ne stigne ni pročitati sve poruke koje mu dođu u “inbox”, a kamoli odgovarati posebno na svaku. “VideoStar” party proglašenja pobjednika ostat će mu u najljepšem sjećanju do kraja života.


- Tulumarili smo do ranih jutarnjih sati, a nakon toga sam spavao samo četiri sata. Na zabavu su došli tata i brat te moja ekipa iz kvarta, koju posebno cijenim. Mama i seka su sve pratile doma preko interneta - kaže Matija.

Dodaje kako mu je taj dan od poruka s čestitkama mobitel skoro “eksplodirao”.


- Kad su me proglasili pobjednikom, trnci su mi prošli kroz tijelo. Osjećaj je neopisiv - otkriva youtuber.

Svoju osvojenu statuu “VideoStara” stavio je pokraj računala jer, kako kaže, tamo provodi najviše vremena. Uz sve aktivnosti, Matija dvaput tjedno obavlja i privremeni studentski posao.

- Radim u karlovačkoj igraonici Warp. To je mjesto za ‘gejmere’ koji se dođu zabaviti na igraćim konzolama. Djeca me prepoznaju pa se ponekad žele slikati sa mnom ili igrati videoigre - kaže Lazarević.

Klub Opera

Uz svoj YouTube kanal “LayZ”, koji je na engleskom, s mlađim bratom Dinom je pokrenuo kanal “Zakon braće” namijenjen domaćoj publici.


- Naziv ‘LayZ’ je izvedenica mojeg prezimena Lazarević. A moram priznati da je u igri malo bila i lijenost (lazy - lijen) - smije se Matija.

Božićne blagdane provest će s obitelji u Karlovcu. Iako kaže kako ne zna kuhati, veseli se blagdanskoj hrani i tradicionalnim običajima. 


Želje upućene Djedu Mrazu

- Volim tu božićnu toplinu i dobru vibru u zraku. A nadam se i da Djed Mraz ovo čita jer bi mi dobro došla jedna nova kamera - šali se Matija.

U slobodno vrijeme voli gledati američke TV serije, a omiljene su mu “Živi mrtvaci” i “Na putu prema dolje”. Na pitanje s kim bi volio otići na večeru, kaže kako bi to bio američki youtuber Roman Atwood (33), čije videosnimke voli gledati.


- Volio bih ga upoznati i vidjeti kakav je uživo. Je li pozitivan i otkačen kao preko interneta - kaže Matija.

Zbog ludih skečeva i sam je imao problema s ljudima u okolini gdje ih je snimao.


- Neki ljudi ne shvaćaju prankove i zezanciju. Kad sam u restoran brze prehrane uletio samo u gaćama, blagajnici su se naljutili. Potjerali su mene i moju ekipu tako da nije bilo ništa od klope - kaže Karlovčanin. Snimajući skečeve s bratom, zaludio je i 12-godišnju sestru Kristinu, kojoj se svidio svijet YouTubea.

Klub Opera


- Ona je još premala za to, a internet zna biti okrutan zbog svakakvih komentara - kaže Karlovčanin. Sad ima u planu snimati još više otkačenih videa, a kako kaže, nije mogao bolje ući u novu 2017. godinu, koja je prepuna izazova za njega.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu