Obavijesti

Show

Komentari 18

Led Zeppelin opet na sudu radi svog hita 'Stairway to Heaven'

Led Zeppelin opet na sudu radi svog hita 'Stairway to Heaven'
5

Bend je u lipnju 2016. oslobođen krivnje te je porota u Los Angelesu istaknula kako grupa nije kopirala pjesmu 'Taurus' benda Spirit. No trojica sudaca povjerenstva tog suda tvrde kako je to bila pogrešna presuda

VIDEO

Američki prizivni sud je naredio novo suđenje za rock grupu Led Zeppelin zbog optužbi da je njihova pjesma 'Stairway to Heaven' plagijat. Bend je 2015. tužio Michael Skidmore, izvršitelj oporuke gitarista Spirita Randyja Californije tvrdeći kako su pjevač Robert Plant (70) i gitarist Jimmy Page (74) ukrali instrumental za svoj hit koji je poznat diljem svijeta. 

PA/Pixsell

Led Zeppelin je u lipnju 2016. oslobođen krivnje te je porota u Los Angelesu istaknula kako grupa nije kopirala pjesmu 'Taurus' benda Spirit. No trojica sudaca povjerenstva tog suda tvrde kako je to bila pogrešna presuda i slučaj se zato ponovno otvara. Skidmore je svojedobno rekao kako je možda napisao 'Stairway to Heaven' nakon slušanja 'Taurusa' dok su Led Zeppelin i Spirit bili zajedno na turneji. 

- Ne osporavamo da je Led Zeppelin jedan od najvećih bendova u povijesti, ali njihovo plagiranje neizbrisiva je mrlja na njihovoj ostavštini - istaknuo je Skidmoreov odvjetnik u mailu. Dodao je kako je rock bend očito kopirao Spiritovu pjesmu koju je napisao njima dobro poznat glazbenik Randy California. 

Porota je na suđenju prije dvije godine donijela presudu nakon petodnevnog suđenja na kojem su članovi grupe, koji su pisali tekst sporne pjesme, Page i Plant svjedočili, rekavši da je njihova kreacija original.

Screenshot/YouTube

Randy California, čije je pravo ime Randy Craig Wolfe, utopio se u 1997. u 45. godini života spašavajući svog tada 12-godišnjeg sina Quinna (33) kojeg je zahvatila jaka morska struja uz obalu Havaja. Uspio ga je izgurati iz mora, no glazbenik sam nije isplivao nakon toga. 

24sata

'Stairway to Heaven' pjesma je s četvrtog, nenaslovljenog albuma Led Zeppelina koji se često naziva 'Led Zeppelin IV'.

 

TOTALNI JOOMBOOS:  Najveći Youtube spektakl u Europi!

21.10. Arena Zagreb postaje središte Youtube scene! Dovodimo najjačeg svjetskog youtubera KSI-a i više od 50 najpopularnijih regionalnih Youtube zvijezda.

Kupi karte na totalni.joomboos.hr prije nego što poraste cijena!

 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'
NE MOŽE SE SVE SREDITI

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'

Čini se kako je dosta smršavila u posljednje vrijeme jer joj trbuh i struk, koji su se isticali ispod kratke majice, nisu glatki ni zategnuti

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...
Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'
KANYEOVA DRAGA

Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'

Bianca i Kanye u braku su od kraja 2022., a od ljeta iz dana u dan šokira svojim golišavim modnim kombinacijama