Obavijesti

Show

Komentari 3

'Ledeno doba: Veliki udar': Bili smo u kinu, donosimo recenziju

'Ledeno doba: Veliki udar': Bili smo u kinu, donosimo recenziju
3

Novo 'Ledeno doba' kreće uobičajeno; Scrat u lovu na svoj omiljeni žir napravi totalni kaos, no ovoga puta prethistorijski glodavac završi u svemiru i avantura počinje

VIDEO

Nakon pet filmova, serijal 'Ledeno doba' broji čak 14 godina, a posljednji film odaje dojam kao da je ipak napokon vrijeme za izumiranje. Generalno, u novom filmu ništa nije uvredljivo loše, no tu više nema gotovo ništa što bi privuklo nove fanove, ili pak vratilo ljubitelje starijih filmova.

Novo 'Ledeno doba' kreće uobičajeno; vjeverica Scrat u lovu na svoj omiljeni žir napravi totalni kaos, no ovoga puta prethistorijski glodavac završi u svemiru, što zapravo jasno pokazuje koliko daleko franšiza mora ići kako bi izvukla inspiraciju. Scrat je ovoga puta, doduše napravio doista veliki problem, što je dovelo do toga da su meteori počeli juriti prema Zemlji.


Naravno, Manny, Sid, Diego i ostatak ekipe krenu u avanturu kako bi spriječili još jednu katastrofu epskih razmjera. Kao i obično, tijekom svoje avanture ekipa susretne osrednje interesantne likove kao što su Gavin, 'dinosaurska ptica' i njegovu obitelj, ljamu Shangri i još druge likove koji su za potrebe ovog filma prilično slabo osmišljeni.

Najveći problem s ovim 'Ledenim dobom' jest da djeluje pretjerano natrpano s likovima, te da pokušava postići previše u 94 minute koliko traje. Vidljivo je što se s filmom želi učiniti, no uzmemo li u obzir da su se Simon Pegg, Queen Latifah, kao i drugi glumci vratili u peti naslov, neke novopridošlice jednostavno nemaju dovoljno prostora da pokažu što znaju, dok neki drugi pak dobivaju previše vremena pred kamerama... ovaj, mikrofonima.

Ipak, kada film uspijeva biti smiješan, tada doista i jest smiješan, pogotovo kada nas zasipava s referencama na popularnu kulturu, no vidljivo je da je dijalog namijenjen mlađem gledateljstvu izgubio korak s vremenom.

Glavna poruka filma koja se odnosi na obitelj, ljubav, brak, činjenicu da ne smijemo osuđivati ljude, djecu, odrastanje i ostalo je tu, no ne donosi ništa novo, što je doista razočaravajuće prisjetimo li se koliko je franšiza bila kreativna. Natruhe te kreativnosti još su ovdje, no pomalo je žalosno kada je pojavljivanje Scrata apsolutni vrhunac filma.

Zaključak

'Ledeno Doba: Veliki Udar' nudi neke zabavne trenutke, no problem je u tome što film općenito nije toliko zabavan,  što su mu fore potrošene i što ne nudi baš ništa što bi privuklo nove fanove. Unatoč tome, ne bi imali ništa protiv samostalnog filma o Scratu.

Ocjena: 5

Za

+Poneki zabavni trenuci
+Scrat je uvijek zabavan

Protiv

-Istrošene ideje
-Previše likova

Izvor: adria.ign.com

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode