Obavijesti

Show

Komentari 4

Legenda nije mrtva: Policajac kiborg se još jednom vraća

Legenda nije mrtva: Policajac kiborg se još jednom vraća
5

RoboCop je jedan od onih serijala iz 80-ih godina koji jednostavno odbija 'umrijeti'. Nakon nekoliko filmova te čak i serije, dobili smo 2014. i reboot. Robo policajac jednostavno ne odustaje

VIDEO

Ideja o nastavku ‘RoboCopa’ još uvijek nije 'pokopana', pa možemo očekivati još jedan film iz serijala. No za razliku od prijašnjih ideja, izgleda da su sada filmaši svoje oči uprli na originalni film, koji je pokrenuo cijelu franšizu.

- Postoji brdo filmova o RoboCopu i nedavno je snimljena prerada, ali čini mi se da bi bilo lijepo vratiti se starom RoboCopu kojeg svi volimo i početi ponovno. Tako da je to u stvari nastavljanje prvog filma, po mojem mišljenju. Još malo tog 'old school' doživljaja - izjavio je scenarist originalnog 'Robocopa', Ed Neumeier, o nastavku.

ComingSoon.net

Podsjetimo da je reboot ‘RoboCopa’ u SAD-u polučio jako loše rezultate. Po završetku prikazivanja, studiju je ostalo samo 58 milijuna dolara, a film je koštao dosta visokih 100 milijuna. Doduše, nakon puštanja filma na međunarodno tržište, priča se značajno promijenila. Na međunarodnom tržištu je ‘RoboCop’ utržio dovoljno da nagura ukupnu zaradu od kina na skoro 250 milijuna dolara bruto zarade. Kada se tomu pribroji utržak od 15 milijuna pribavljen putem iznajmljivanja za kućnu uporabu, čini se da film uopće nije financijski neuspjeh.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
ComingSoon.net

Tako da glavni problem filma u stvari nije bila zarada, već nešto drugo. Ono što bi mogao biti pravi problem je taj što je film u kategoriji PG13 (za 13 godina i starije), što ne znači samo manjak prikazanog nasilja već i manjak tema o istom. A kako se film odvija u nasilnoj distopiji, teško je bilo za shvatiti kako se takva tema onda uopće može obraditi. Dobar dio publike se to upitao i prije projekcije filma, što je i vjerojatan razlog za toliko nizak utržak u SAD.

YouTube

Ipak, film je bio posve solidan, s vrlo dobrim glumačkim ostvarenjima Garyja Oldmana i Samuela L. Jacksona. Hoće li se studio ipak odlučiti na nastavak te radnje ili će prihvatiti ideju scenarista, za sad nije jasno.

Čini se da hoće no također se i čini da im projekt nije pri vrhu prioriteta, pa je sve to trenutačno u fazi ‘o tom potom’.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode