Show

Komentari 3

Legendarna Beti Jurković zbog Dore stigla u sunčanu Opatiju

Legendarna Beti Jurković zbog Dore stigla u sunčanu Opatiju

60 godina nakon što je izbacila svoje velike hitove, oni se i dalje emitiraju. Legenda je tijekom Dore stigla u Opatiju i na sunčanoj opatijskoj Slatini, svome najdražem mjestu

U Opatiju je tijekom Dore stigla i legendarna Beti Jurković (85). Pjevačica koja je imala više od stotinu tisuća prodanih ploča. Njezini se hitovi 'Barke faren', 'Nina', 'Ljuljačka' te 'Jedna gitara divnih snova' i danas emitiraju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kada je došla u Opatiju, odlučila je popiti kavu u kafiću na opatijskoj Slatini gdje joj je društvo pravio radijski voditelj Zlatko Turkalj (53). Dok su se družili, listala je Turkaljevu knjigu '73 priče o albumima - Žene u glazbi, stihu i inspiraciji' koju je posvetio najvećim damama hrvatske glazbene scene, piše Jutarnji list.

Naravno, među njima je svoje mjesto pronašla i Beti. U knjizi je tako otkrila da se od pjesama koje su ljudi nazivali 'ljige' ili 'kuruze' uvijek dobro živjelo.

Kada bi ova dama napisala ili izabrala pjesmu, uvijek je za mišljenje pitala svoju Štefu, koja je kod nje radila. Njezini odgovori postavljali su tada kriterije.

- Joj, milostiva, kako je to lepo, tu morate zeti - odgovorila bi joj uvijek, objasnila je kroz smijeh Beti.

Najčitaniji članci