Obavijesti

Show

Komentari 119

Lejla je Tariku ispunila san i pružila mu ono čemu je težio

U vrijeme vjenčanja Tarik je već iza sebe imao nekoliko duljih veza, a četiri godine mlađa Lejla jedan brak u kojem se nemalo razočarala. Stoga su se našli u pravo vrijeme na pravom mjestu

VIDEO

I ove godine točno u ponoć, kad kazaljke na satu označe početak godine, Tarik Filipović i Lejla Šehović imat će dvostruki razlog za slavlje.

Ulaskom u Novu godinu, ovaj bračni par proslavit će i 10. godišnjicu braka. Vjenčali su se na Staru godinu 2007. kad su već znali da će nekoliko mjeseci kasnije doći na svijet njihov mlađi sin Armano.

Iako su mjesecima prije najavljivali vjenčanje, u javnosti nisu otkrili ni vrijeme, ni mjesto svadbe. A onda su to učinili potajno, u krugu bliskih prijatelja na privatnom slavlju u jednom zagrebačkom stanu. Od tada do danas u svakom razgovoru za medije oboje jasno daju do znanja da su jedno u drugom pronašli osobu s kojom namjeravaju provesti ostatak života.

Goran Stanz/Pixsell

U vrijeme vjenčanja Tarik je već iza sebe imao nekoliko duljih veza, a četiri godine mlađa Lejla jedan brak u kojem se nemalo razočarala. Stoga su se, kao što vole reći, našli u pravo vrijeme na pravom mjestu iako su se, prije no što su prohodali, nekoliko puta usput sretali u gradu.

Prvi put Tarik se zapravo javio njenoj mami. Bilo je to davne 1998. godine kad je Lejla na skandalozan način izgubila titulu Miss Hrvatske. Drugi put sreli su se u prodavaonici cipela, a treći put u jednom kafiću. Svaki susret završio je tek usputnim pozdravom i osmijehom. Na tome je ostalo sve do 2005. godine, kad se konačno saznalo da su zajedno.

Tarik Filipović rođen je u Zenici 11. ožujka 1972. godine, a iz djetinjstva mu je najdraže sjećanje na djeda koji je prekrasno pjevao. Osim dječjih pjesmica učio je Tarika i sevdalinke, a lijep glas od njega je naslijedio i Tarikov otac Omer. Prije no što je zavolio glumu, Tarik je bio vatreni navijač tadašnjeg zeničkog prvoligaškog nogometnog kluba Čelik zbog čega ga je često pratio na gostovanjima po bivšoj Jugoslaviji.

Poslušao je očev savjet

Ipak, glumačku je karijeru započeo u tamošnjem dječjem ansamblu Bosanskog narodnog Pozorišta. Već tada otac Omer dao mu je jedan savjet koji je upamtio za cijeli život.

- Tata Omer i mama Seka učili su me da je svaki posao vrijedan, ali je važno da u onome što odaberem budem najbolji. Da sam im tad rekao da želim u životu biti fizički radnik i nositi vreće, oni bi se složili. No otac me poučio:'Trudi se samo da budeš najbolji. Ako nosiš vreće, gledaj da uvijek poneseš malo više od drugih.'

Već kao dječak glumom je zaradio prvi novac. Jednom se prisjetio da je u tom amaterskom kazalištu s desetak godina počeo putovati. Gostovali su u tadašnjem SSSR-u, pa je Tarik obišao i Rusiju i Ukrajinu i Kazahstan, a na putovanju su dobili i prve dnevnice.

- Pa na što klinci troše lovu? Na gluposti. Tako sam i ja dnevnice potrošio na sličice i kriomice na erotske časopise - prisjetio se jednom zgodom televizijski voditelj. 

U Zenici je završio i gimnaziju, a do mature je već bio siguran da u životu neće nositi vreće, nego da želi biti glumac. S 18 godina spakirao je kovčege i otputio se u Zagreb na prijemni ispit na Akademiji dramskih umjetnosti. Smatra da su mu fleksibilnost i srčanost dvije vrline koje su mu pomogle da se bez obitelji snađe u novoj sredini: 

- Nisam po prirodi tremaroš i ne bojim se živjeti u novoj sredini. Nisam nikad imao kompleks velikog grada. I tada i danas mi je sasvim svejedno gdje ću živjeti. No ubrzo nakon mog dolaska u Zagreb počeo je rat, a svi moji bližnji ostali su u Zenici. Osim silne brige i dvojbi o obitelji i prijateljima, ostao sam i bez novca jer mi moji više nisu mogli slati džeparce. Stoga sam se morao sam snalaziti.

Lejla je rano ostala bez oca

Uz studij Tarik je počeo raditi na kiosku i prodavati novine, a zatim se zaposlio i kao konobar samo da bi mogao podmirivati životne troškove i završiti studij. 

Za razliku od Tarika, Lejla nije imala nimalo bezbrižno djetinjstvo. Otac je bio vlasnik vulkanizerske radionice, a njegova iznenadna smrt primorala je njegovu suprugu da sama brine o tri maloljetne djevojčice. Mnogo godina kasnije Lejla se prisjetila kako je kao najmlađa od sestara proživjela gubitak oca:

Davor Višnjić/Pixsell

- Užasno mi je teško pričati o tome. Njegovu sam smrt dugo potiskivala u sebi. Godinama nisam ni s kim mogla razgovarati o njemu. Otac je umro od srca i ostavio je veliku bol u svima nama. Majka se nakon toga nikada nije preudala niti je imala koga. To je bila jedna velika ljubav i dan danas kad pričamo o ocu, majka plače jer se nikada nije pomirila s njegovim preranim odlaskom. Nastojali su me, kao najmlađu od sestara, maksimalno zaštititi, no ipak me jako pogodilo.

Majka je preuzela očev posao koji je podrazumijevao cjelodnevno radno vrijeme, pa bi ponekad uzela neku ženu da pripazi na djevojčice dok ona radi, no kad je saznala da dadilja zlostavlja Lejlinu sestru dala joj je otkaz, pa su djevojčice brinule jedna o drugoj. Samohrana majka omogućila je djeci školovanje i pristojan život, a sve tri kćeri i danas su jako vezane uz nju. Lejla je jednom ispričala da su sve tri sestre imale kao djeca iste strahove:

- Kad bi mama navečer umorna zaspala, mi smo svako malo bile oko nje da vidimo je li živa. Bojale smo se da i nju ne izgubimo.

Osim obiteljske povezanosti majka ih je naučila da je važno imati ponos i dostojanstvo, a da je Lejla naučila ovu lekciju dokazala je 1998. godine kad se javila na izbor za Miss Hrvatske.

Izbor postao poligon zakulisnih igara

Imala je tek 22 godine kad se prvi put u životu morala suočiti s nepravdom na natjecanju koje se iz bezazlenog izbora za najljepšu djevojku pretvorilo u poligon zakulisnih igara na kojem je ona postala žrtva. Kad joj je pobjednička tijara već bila na glavi, spletkama u žiriranju odlučeno je da je pobjednica drugoplasirana Ivana Petković i Lejla je morala posramljena napustiti natjecanje.

Marko Lukunić/Pixsell

Među prvima koji su se telefonom javili Lejlinoj mami ogorčeni ishodom i s riječima ohrabrenja i podrške bio je Tarik Filipović. A kad je uz Lejlu stao i dobar dio hrvatske javnosti, nepravda se pokušala ispraviti kompromisnim rješenjem. Lejla je iduće godine bez natjecanja proglašena za Miss Hrvatske i otišla je na svjetski izbor, ali tijaru nije dobila. 

Nekako u to vrijeme upoznala je i pet godina starijeg Dadu Majolija, brata poznate hrvatske tenisačice Ive.

Četiri godine bili su u vezi prije no što su se vjenčali podno dubrovačkih zidina u Lejlinom rodnom gradu. On se bavio treniranjem mladih talentiranih tenisača i tenisačica, a Lejla se povremeno bavila manekenskim poslom, a onda je 2003. godine rodila dječaka Dinu. Bračna sreća trajala je kratko. Nakon dvije godine braka saznalo se da je Lejla u ljeto 2006. spakirala kovčege i sa sinčićem otputovala majci u Dubrovnik.

Razlog? Dadina nevjera. Čim se suočila s ružnom činjenicom beskompromisno je odlučila otići. 

Tarik je pak 90-ih po završetku studija postao stalni član glumačkog ansambla zagrebačkog kazališta 'Kerempuh'. Tu je upoznao i svoju kolegicu Ivanu Bakarić s kojom je prohodao i s njom igrao u mnogim kazališnim predstavama. Veza je trajala neko vrijeme, a onda je u njegov život ušla manekenka Tihana Zrnić. U to vrijeme interes javnosti za njegov privatni život porastao je zbog njegovog profesionalnog angažmana.

Kviz mu je donio ogromnu popularnost

Naime, 2002. godine postao je voditelj iznimno popularnog HRT-ovog kviza 'Tko želi biti milijunaš', a poziv su mu uputili bračni par Lazo Goluža i Maja Jurković, najveći hrvatski autoriteti kad su u pitanju kvizovi. Od tada Tarik je postao zaštitno lice ovih emisija i tako je ostalo sve do danas. Ugodan, nasmijan i duhoviti voditelj stekao je ubrzo brojne obožavatelje i ovaj mu je posao priskrbio veću popularnost od glume. 

Dalibor Urukalović/Pixsell

No upravo s popularnošću njegov se privatni život sve više stavljao pod povećalo, a on je tome često i uspješno odolijevao. Stoga se ne zna previše detalja kako je pukla veza s Tihanom, ali se zato saznalo da ju je u njegovom srcu ubrzo zamijenila druga manekenka – Riječanka Iris Androšević.

Upoznali su se u Sarajevu u proljeće 2002. godine kad je Iris nosila reviju na Fashionweeku, a on bio u publici. Nekoliko tjedana kasnije priznao je da su zajedno i to je bilo sve što se o njihovoj vezi moglo znati. S vremenom počeli su zajedno i živjeti, a onda su nakon godinu i pol dana oboje priznali da je ljubavna romansa prestala. 

Tarik nije dugo tugovao. Iris je naslijedila ekonomistica Morana Stinčić. Veza je bila prilično burna, s čestim i žestokim svađama i mirenjima. Da par neće imati zajedničku budućnost naslutilo se u siječnju 2004. godine, nakon što je Morana prva progovorila da je njihovoj vezi došao kraj.

Tarik je u ovom slučaju bio 'najslabija karika' i kako se kasnije saznalo, molio za pomirenje, što je začudilo i njegove prijatelje jer ga poznaju kao vrlo ponosnu osobu koja ne moli za ljubav. Uslijedilo je pomirenje i dvije godine veza je kako-tako funkcionirala, a onda se odmah nakon Dana zaljubljenih, u veljači 2006. godine otkrilo da je kraj veze definitivan.

Ovaj put Tarik je novinarima dobro raspoložen rekao da ne zna odakle dolaze takve glasine, ali je čuđenje jako dobro odglumio. Bolje upućeni rekli su da je ovaj put Morana izgubila živce jer je nakon premijere filma 'Go West' u kojem je Tarik igrao, ona bila posljednja osoba kojoj je prišao i poljubio je, nakon što je primio čestitke od svih uzvanika.

Tarik je želio brak i djecu

U sličnoj se situaciji našla i nakon premijere filma 'Dva igrača s klupe', a budući da je Morana kćerka poznatog Dinamovog vratara Željka Stinčića, vjerojatno joj je bilo dojadilo da na premijerama ima tretman rezervnog igrača. Oni koji pak nisu vjerovali u ovu verziju priče, tvrdili su da je među njima puklo zato jer je tada 34-godišnji Tarik silno želio brak i djecu, a osam godina mlađa Morana nije za to bila spremna.

Ni ovaj put Tarik nije dugo samovao. Nekoliko mjeseci kasnije počele su kružiti priče da se jako zbližio s bivšom suprugom Dade Majolija. Prvi put zajedno su izašli na zagrebački koncert Halida Bešlića, ali još nitko nije mogao pouzdano reći da su bili išta više od prijatelja. A onda u listopadu 2006. godine u Koncertnoj dvorani Lisinski održavala se priredba 'Noć gutača reklama'.

Bio je to jedan od najposjećenijih društvenih događaja u hrvatskoj metropoli. Voditelji programa na kojem su se dijelile nagrade najuspješnijim marketinškim kampanjama bili su Tarik Filipović i njegov prijatelj Rene Bitorajac. Nakon službenog dijela, brojni uzvanici su se do sitnih noćnih sati družili na partyju, a fotografi svih hrvatskih novina zabilježili su Lejlin i Tarikov zagrljaj kojim su promovirali svoju vezu. 

Samo pet mjeseci kasnije svima je bilo jasno da Tarik i Lejla grade skladnu i ozbiljnu vezu. U veljači 2007. godine Večernjakov Ekran dijelio je nagrade televizijskim djelatnicima, a Tarik je proglašen najboljim muškim TV licem u zabavnom i sportskom programu. Budući da je Tarik kasnio na dodjelu, umjesto njega nagradu je preuzela Lejla Šehović. Voditelj ju je prozvao iako se tome nije nadala jer je prema dogovoru to trebala učiniti urednica 'Milijunaša' Maja Jurković.

Bila je to još jedna mala Tarikova psina kojom je samo htio pokazati koliko mu je stalo do svoje nove odabranica i koliko ju cijeni. Oni koji ga dobro poznaju, tvrde da je već tom gestom pokazao da s Lejlom želi brak. U jesen iste godine Lejli se već dobrano nazirao trudnički trbuh, pa su pitanja o vjenčanju bila sve češća. I Tarik i Lejla na ovakva su se pitanja samo zagonetno smješkali i neodređeno odgovarali da planiraju svadbu, ali da ne znaju još kada će to biti i gdje.

A onda je na Staru godinu 2007. procurila vijest – Tarik i Lejla vjenčali su se upravo u Zagrebu u stanu svojih prijatelja. Za jedne obljetnice braka TV voditelj priznao je kako je zaprosio Lejlu:

- Bilo je to na vjenčanju mog rođaka, kojem sam bio kum. Tijekom držanja govora u kojem sam mu poželio sve najljepše, zaprosio sam Lejlu i dobio pozitivan odgovor.

Lejla je Tariku ispunila san

Dva mjeseca kasnije imali su novi razlog za slavlje. Uz sinčića Dina obitelj se proširila za još jednog dječačića. U rodilištu bolnice Sestara milosrdnica, u Vinogradskoj bolnici, nedaleko Tarikovog i Lejlinog doma, 8. veljače na svijet je došao Armano.

Tariku se tako ispunio san da ima dvoje djece, a budući da su u pitanju sinovi, priznao je jednom da im je najljepša zabava igranje nogometa u dnevnom boravku, na Tarikovo oduševljenje i Lejlino zgražanje.

Osim toga, Tarik s Dinom i Armanom ostvaruje i svoje dječje snove – sakuplja s njima sličice nogometaša, igra s njima Play Station i nasmijava ih svojim glumačkim vještinama. I ne krije da je Lejla upravo onakva žena kakvu je zamišljao uz sebe:

- Lejla ima osobine žena koje sam kao dijete gledao s divljenjem. Toplinu  i ljudskost, a uz to je i veliki borac. A donekle je utjecala i na moj stil života. Nikad nisam bio problematičan, ali sam volio ulicu i kafiće više od boravka u kući. Lejla mi je dala ravnotežu.

No nekoliko dana nakon Armanova 7. rođendana Tarik je ostao prikovan uz krevet zbog nezgode. Dok je prelazio cestu na njega je naletio terenac i slomio mu nogu, pa je morao i na operaciju. Tijekom tjedana oporavka Lejla ga je tetošila i njegovala sve do ozdravljenja.

Iako to nikad nije želio priznati, Tarik je pokazao da je, barem kad je u pitanju Lejla, vrlo romantična duša. Prije četiri godine zlatarka Vesna Akrap prodavala je krunu Miss Hrvatske koju je davnih 90-ih dizajnirala sa svojim suprugom. Za 55 tisuća kuna Tarik je želio svojoj supruzi prirediti veliko iznenađenje, ali ga je Lejla u posljednji čas zaustavila:

- Čula sam da se prodaje, jer je vlasnica krune nazvala mog supruga i pitala bi li je htio kupiti. Htio me iznenaditi krunom, no na kraju me ipak pitao bih li je htjela, na što sam mu kazala da nisam zainteresirana. Već imam malu krunu i to mi je sasvim dovoljna uspomena na izbor.

Razumljivo da je na tu epizodu već odavno zaboravila. Uz Tarika okrenuta je budućnosti i, kako su oboje nerijetko i rado isticali, želji da uz Armana i Dina dobiju barem i jednu kćerkicu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje