Obavijesti

Show

Komentari 54

Komičar Leslie Nielsen (84) preminuo je od upale pluća

Komičar Leslie Nielsen (84) preminuo je od upale pluća
4

Proslavio se ulogama u filmovima "Goli pištolj" i "Ima li pilota u avionu", a umro je u bolnici blizu svog doma na Floridi. Uz njega su bili supruga i njegove dvije kćeri

VIDEO

Američki filmski i televizijski glumac Leslie Nielsen preminuo je u nedjelju u 85. godini života.  Zvijezda filmskog serijala 'Goli pištolj' i ' Ima li pilota u avionu?'  umro je u bolnici blizu svog doma na Floridi od upale pluća. Stanje mu se pogoršalo u posljednja dva dana. Uz njega su bili obitelj, supruga Barbaree i prijatelji. Glumac je u bolnici završio prije dva tjedna. Njegovi prijatelji prisjećaju se kako u bolnicu nije htio ni ići, već se šalio da ne zna ni što je ta ustanova. 

Glumio je u više od 100 filmova

Leslie Nielsen rođen je u mjestu Saskatchewanu u Kanadi. Karijeru je započeo '50 - ih godina. Nakon srednje škole priključio se kanadskom zrakoplovstvu. Godine 1972. doživio je uspjeh s filmom 'Posejdonova Avantura', a nakon toga je krenuo njegov uspon u filmskom svijetu. Glumac je jednom izjavio kako je tada shvatio da je gluma definitvno ono čime se želi baviti.  Glumio je u više od sto filmova, te 1500 televizijskih serija i emisija. Utjelovio je više od 220 likova. 

- Bojim se da će me dočepati starost ako ne nastavim raditi - našalio se Leslie Nielsen prije tri godine. Rekao je kako ne vidi zašto bi završio s karijerom: 'Imam 81 godinu i želim vidjeti čega još ima na svijetu. No ipak sam malo usporio jer svaki dan otkrivam nove životne vrijednosti'. Čak i u 85. godini Nielsen je u kazalištu imao komičarski show 'Darrow', a glas je posudio Zeromanu, liku iz crtića. Glumio je u nekoliko reklama te se pojavio u dječem showu 'Pumper Pups'. Bio je nagluh i nosio je aparatić.

Veliki zavodnik

Proglašavali su ga zavodnikom, a ženio se četiri puta. S prvom ženom Monicom Boyer vjenčao se prije 60 godina, a rastali su se nakon šest godina braka. Dvije godine poslije upoznao je Alisandu Ullman. Bili su zajedno 15 godina i imaju dvije kćeri. Godine 1981. oženio se s Brooks Oliver, no ubrzo su se rastali. S Barbaree Earl vjenčao se 2001. i s njom je ostao do smrti.

Posljednje trenutke života proveo je sa Barbaree i dvije kćeri, Mauraom i Theom Nielsen Disney. Obje su dobile uloge u dvije komedije gdje im je otac glumio. Jedna od poznatijih je 'Dracula: Dead and Loving It' and 'Wrongfully Accused'. Brat Eric od 1984. do 1986. bio je zamjenik kanadskog premijera. Od poznatijih filmova uloge je imao i u filmovima 'Mr. Magoo', 'Mrak film 3', 'Mrak film 4' te 'Santa Who'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...
PROMJENE

U novom stanu: Ella Dvornik se preselila, pokazala i pogled...

Influencerica se preselila u novi stan nakon što je ranije otkrila kako se seli jer joj treba veći dom

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'
ODUŠEVILA VIDEOM

Vlatka Pokos pozirala u košulji i priznala: 'Zaljubljena sam...'

Vlatka Pokos pozirala je na stolu za masažu samo u košulji, a onda poručila: 'Ljubav je najmoćniji, najljepši osjećaj na svijetu'
Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...
OMILJENO TV LICE

Znaš li tko sam? Patila je od anoreksije, a kasnije je vodila bitke s dvije teške bolesti...

Rođena je u Sloveniji, a srednju školu i fakultet novinarstva završila je u Zagrebu. Srednja škola bila joj je traumatično iskustvo i tada je upala u probleme s prehranom. Borila se i s dva raka koji je nisu uništili...