Show

Komentari 6

LGBT zajednica žestoko napala Zlatana zbog šale na Sanremu

LGBT zajednica žestoko napala Zlatana zbog šale na Sanremu

Ibrahimovićeve komentare o ulozi voditelja te izgledu pjevača proglasili su homofobnim ispadom. Napominju kako je Ibrahimović još ranije u karijeri pokazao da je sklon homofobiji i rasizmu

Proslavljeni nogometaš Zlatan Ibrahimović (39) posljednjih dana liječi ozljedu pa više pažnje zaradio na Sanremo festivalu nego li na travnjacima. Mnoge je iznenadio i nasmijao nakon što se bacio u pjevanje narodnjaka, no Ibrino gostovanje na popularnoj glazbenoj manifestaciji neće ostati upamćeno samo po tome.

POGLEDAJTE VIDEO:

Talijanska LGBT zajednica optužila je Ibrahimovića za homofobiju nakon njegovog performansa i nekoliko kontroverznih pošalica. Voditelj događaja, umjetnik Amadeus, pitao je Zlatana kako zamišlja da bi izgledao ovaj događaj kad bi se prijenos organizirao iz njegove kuće i po njegovim pravilima.

- Pjevači u dnevnoj sobi, djevojke sa Zlatanom. Ti si u kuhinji i kuhaš mi kavu - rekao je Zlatan.

Komentirao je i Achillea Laura (30), talijanskog pjevača kojeg na Apeninima uspoređuju s Lady GaGom, a koji se ne deklarira kao 'on' ili 'ona' već kao 'ono'. 

- Njega bismo stavili u garažu da pazi na aute, lopovi ne bi ništa ukrali jer bi se prepali kad ga vide - ispalio je Ibrahimović, a reakciju nije trebalo dugo čekati. 

Predstavnik LGBT zajednice u razgovoru za La Repubblicu žestoko je osudio ovakav Ibrahimovićev ispad i neumjesnu šalu, a u svom priopćenju podsjeća i na 'grijehe iz prošlosti' švedskog internacionalca.

- Ibrahimović je još u Španjolskoj pokazao da je sklon homofobnim ispadima. Kad ga je novinarka 2010. godine pitala je li homoseksualac nakon što su paparazzi uhvatili njega i Piquea u prisnom kontaktu, on joj je poručio da mu dovede svoju sestru pa će vidjeti - kazao je Fabrizio Marrazzo, glasnogovornik zajednice, a podsjetio je i na nedavni sukob Ibrahimovića i tamnoputog napadača Romelua Lukakua.

Ibrahimović je oslobođen svih optužbi nakon okršaja na terenu, ali Talijan smatra da je, bez obzira na odluku Uefe, Ibrahimović rasistički vrijeđao Lukakua i njegovu majku.

Najčitaniji članci