Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
66 komentara

Licemjerna: Imigrantica Nina Morić napada imigrante u Italiji

Morić je na listi radikalnih talijanskih desničara, koji mrze imigrante i veličaju Mussolinija. Članovi stranke često koriste 'ljevičarske' metode poput skvotanja i zauzimanja zgrada

Foto: Borna Filic/PIXSELL
66 komentara

Imigrantica si, razumiješ to? Nisi drugačija od onih koji na gumenjacima dolaze u Italiju. Ti si ekonomska imigrantica koja se obogatila u ovoj zemlji, kažu kritičari Nini Morić (41) koja je državljanka Italije postala tek 2005.

Nekada uspješnija manekenka tvrdi da nipošto nije fašistkinja, već samo želi izraziti svoje političke stavove. Za Talijana Fabrizija Coronu s kojim ima sina Carlosa udala se 2001. godine, a kasnije su se razveli. 

Foto: schreenshot 433 Instagram

- Odlučila sam, kandidirati ću se. I to sa CasaPound. Biti ću nositeljica liste i moj slogan glasi 'Italija Talijanima' – kaže Nina o stranci koja ime nosi po Ezri Poundu, poznatom pjesniku i strastvenom fašistu. 

Članovi stranke često se nazivaju pokretom, a ne strankom, te često koriste 'ljevičarske' metode poput skvotanja i zauzimanja zgrada, iako jednako kritiziraju kapitalizam kao i marksizam. Koriste simbole inspirirane fašizmom, povezuju se sa strankama koje žele 'bijelu, kršćansku Europu' i žestoko se protive bilo kakvom obliku imigracije. Zalažu se da se ukine zakon prema kojem dijete rođeno na tlu Italije može dobiti državljanstvo.

Simona Chioccia/IPA/PIXSELL | Autor: Simona Chioccia/IPA/PIXSELL Foto: Simona Chioccia/IPA/PIXSELL

Danas smo izašli na trg prosvjedovati jer djeca imigranata i stranaca imaju veća prava od nas Talijana u našoj vlastitoj zemlji – rekla je Nina na maršu u Rimu.

CasaPound potvrdio je da Nina Morić ipak nije nositeljica liste ali ukoliko ostvari dovoljan broj glasova ući će u Talijanski parlament.
CasaPound je alternativa, novitet na političkoj sceni. Glasajte za CasaPound. Nudi vam ljubav, ponos i odgovore na sva vaša pitanja – govori Nina na proslavi 6. godišnjice postojanja krajnje desničarske talijanske stranke koja je 2011. imala pet tisuća članova. Morić kaže da se osjeća bliska idejama krajnje desnice no misli da 'u 2017. godini više nema smisla pričati o bilo kakvom fašizmu'. 

Ivo Čagalj/Pixsell | Autor: Ivo Čagalj/Pixsell Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Činjenica je da ono što si danas i duguješ tome što si imigrantica, stoga nije ni čudo da su mnogi šokirani tvojim političkim izborom – kažu na Nininim društvenim mrežama. Ona tvrdi da se o svojim stavovima i političkim potezima konzultira samo s partnerom i 15-godišnjim sinom Carlosom.

Ona je Hrvatica, ovo mi nema smisla. Njen narod je bio progonjen od strane fašista. Po mom mišljenju ona ovo radi kako b privukla pozornost i bila u centru pažnje – kaže njezin sugrađanin iz Milana gdje Nina živi.

Naši partneri pišu
Message