Obavijesti

Show

Komentari 74

Lidija ispala zbog kopije: Žao mi je jer nisam pokazala haljinu

Lidija ispala zbog kopije: Žao mi je jer nisam pokazala haljinu
8

RAZOČARANA Lidiju Bačić su diskvalificirali sa Splitskog festivala zbog 'posudbe' pjesme Tijane Dapčević. Kaže da se dogodila velika greška i žao joj je zbog toga

VIDEO

Na festivalu su se oduvijek izvodile nove skladbe za koje autori jamče da nisu objavljene, a skladba “ Krivi čovjek ” već je izvedena na festivalu Pjesma Mediterana Budva 2008. godine, piše na službenoj stranici Splitskog festivala .

Na dan finalne večeri pjesma s kojom je trebala nastupiti Lidija Bačić (28) diskvalificirana je . Prije šest godina izvela ju je Srpkinja Tijana Dapčević.

VIDEO

- Žao mi je što je nisam uživo mogla izvesti, družiti se s kolegama i pokazati svoju novu haljinu. Dogodila se velika greška, ali istih je već bilo i drugdje - rekla je Lidija.

Dodaje kako nije znala da je pjesma već bila izvedena u Crnoj Gori, a prihvatila ju je jer joj se svidjela na prvo slušanje. Da je pjesma “stara”, čulo se u kuloarima nekoliko dana prije finalne festivalske večeri.

VIDEO

Autor pjesme Miro Buljan nije bio dostupan za komentar, a saznajemo da ni pjevačica nije uspjela doći do njega.

- Za originalnost pjesme jamče isključivo autori - kaže Tomo Mrduljaš, direktor ovogodišnjeg Splitskog festivala. Skandal nije previše pogodilo Lidiju, koju čekaju brojne gaže.

- Nemam više vremena razmišljati o tom propustu, pjesma je već ionako postala hit - pohvalila se Splićanka.

Grand prix ovogodišnjeg splitskog festivala osvojila je skladba posvećena pokojnom  trogirskom slavuju, Vinku Coci,  "Devet slova jedne riči" Pere Kozomare, koju su izveli Alen Niżetić, Vinkov brat Duje, Marko Škugor, klapa Čiovo i Robert Kurbaša. Prva nagrada stručnog ocjenjivačkog suda otišla je u ruke Petra Graše za pjesmu "Uvik isti".

Na Splitskom festivalu već su se izvodili plagijati?

VIDEO

Ivana Banfić (45) je 2001. godine nastupila s pjesmom Dine Merlina (51) “ Predaleko ”, koja ima isti tekst i melodiju kao pjesma srpske folk pjevačice Jelene Karleuše (35) “ Sad znam ”, koja je snimljena 1996. godine.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu