Obavijesti

Show

Komentari 5

'Lizala' je Josha Hommea na naslovnici, a sada su u braku

'Lizala' je Josha Hommea na naslovnici, a sada su u braku
7

Brody je supruga Joshue Hommea, frontmena benda Queens of the Stone Age, a iako trenutačno djeluje kao solo pjevačica, ranije je imala nekoliko bendova

VIDEO

Josh Homme i Brody Dalle su i ranije zajedno odlazili na turneje, ali 2014. godina za njih je potpuno drugačija. Ovaj put Brody ide u solo vode, Queens of the Stone Age su popularniji nego ikada, a s njima na turneju ide i njihovo dvoje djece. Brody je supruga Joshue Hommea, frontmena benda Queens of the Stone Age, a iako trenutačno djeluje kao solo pjevačica, ranije je imala nekoliko bendova. Također, brak sa Hommeom nije joj jedini brak s popularnom rock zvijezdom.

Počela je svirati s 13 godina

Pravim imenom Bree Joanna Alice Robinson, Brody je rođena 1. siječnja 1979. godine u Australiji. Odmalena je imala problema s majkom, a već sa četiri godine često je bježala od kuće. Nakon što se njena majka drugi put udala, Brody je s njom imala sve manje kontakta, a počela se drogirati već s 13 godina. Iste godine počela se baviti i s glazbom, koju je oduvijek preferirala. 

- Obožavam glazbu otkad znam za sebe. To je jezik kojeg sam oduvijek razumjela i već u ranoj dobi govorila sam ga poput poezije - rekla je Brody jednom prilikom. Jedna od prvih pjesama koje je naučila svirati bila je "Teenage Whore" benda Hole. Počela je sve više svirati i s 14 godina je imala prvi bend. Nakon što se grupa Sourpuss okupila, Brody se vratila kući. Kaže kako je od onda s majkom u dobrim odnosima, a smatra da joj je bijeg od kuće trebao da shvati kako sama ne može funkcionirati.

Prvi suprug je frontmen Rancida

Život joj se zapravo potpuno promijenio nakon što je njen bend svirao na Somersault festivalu skupa s bendovima poput Sonic Youth, Beastie Boys i Rancid. Ondje je upoznala frontmena Rancida, Tima Armstronga. Na prvi pogled se zaljubila, ali mu je slagala da ima 19 godina. Imala je 17. Godinu dana kasnije par se vjenčao te se Brody odselila u SAD. 

Kad se Brody doselila u Los Angeles jedini joj je cilj bio okupiti novu ekipu za bend. Uskoro je okupila The Distillers. Prvi EP izdali su 1999. godine, nakon čega su otišli na turneju s Dropkick Murphys, No Doubt i Garbage. 

Naslovnica Rolling Stonea i raspad prvog braka

Afera s Hommeom krenula je 2003. godine nakon što se par pojavio na naslovnici časopisa Rolling Stone priljubljenih jezika. Naslovnica je odjeknula u glazbenim krugovima, a mnogi su se podijelili na dvije strane. Jedni su bili na strani Tima Armstronga, dok su drugi bili oduševljeni što su Josh i Brody par. Nakon brojnih napada zbog naslovnice, Brody je odlučila otputovati na neko vrijeme u Australiju. Ondje je nazvala Tima te mu je rekla što je odlučila.

- Rekla sam mu da to više nije "to". Bilo je gotovo. To je najbolnija stvar koju sam morala napraviti u životu. A osjećaj je zapravo bio oslobađajuć - rekla je Brody te je objasnila kako je par neko vrijeme prije toga bio u krizi. 

U SAD se vratila kako bi se službeno razvela, a prezime je promijenila u Dalle, u čast glumici Beatrice Dalle. Osim toga, službeno je potvrdila i da je u vezi sa Joshom Hommeom, a The Distillers su nakon toga turneju značajno nazvali "The Most Hated Woman on Earth" (Najomraženija žena na svijetu). Kasnije je otkrila kako Hommea poznaje od puno prije.

- Prvi put sam ga srela na festivalu Lollapalooza. Imala sam 17 godina, a on 22. U to vrijeme je svirao u bendu Kyuss, a oni su mi bili odlični. Znala sam da se bend raspao te smo počeli pričati o tome. Fotografirali smo se zajedno i nakon toga se više nismo vidjeli sljedećih sedam godina - ispričala je Brody njihov prvi susret.

Josh se u nju zaljubio na prvi pogled

Brody je oduvijek bila veliki fan Joshovih bendova, a ispričala je i kako je Josh nakon njihovog prvog susreta Marku Laneganu ispričao da su se ljubili. Kaže kako to nije bila istina, ali joj je bilo slatko. 

- Kasnije mi je tek rekao da se zaljubio u mene na prvi pogled i da smo suđeni kao par - ispričala je kasnije u jednom intervjuu. Tri godine nakon što su službeno postali par, rođena je Camille Harley Joan Homme, 17. siječnja 2006. godine. Brody i Josh godinu kasnije su se vjenčali. Brody je na Twitteru 2011. godine objavila kako čekaju i drugo dijete, a iste godine rodila je sina Orrina Rydera Hommea. 

Nakon rođenja kćeri, njen bend The Distillers se službeno raspao. Odlučila je kako će nastaviti svirati i nakon toga, jer je znala kako je njena majka odustala od karijere zbog djece, a nije htjela biti nesretna kao ona. Bend Spinnerette osnovala je 2007. godine. EP "Ghetto Love" izdali su 2008. godine, a godinu kasnije i prvi album. Zvuk je dosta bio drugačiji od zvuka The Distillera, no Brody nikada nije mučila činjenica da je ostala bez dijela fanova. Kaže kako je uvijek voljela eksperimentirati s glazbom, a priznaje i da je Josh Homme imao veliki utjecaj na nju.

Solo karijera i turneja sa suprugom i djecom

Najveći dio tog utjecaja do izražaja je došao ove godine. Brody Dalle je krenula u solo vode, a uskoro izdaje i prvi solo album. Trenutačno je na turneji s Queens of the Stone Age i Nine Inch Nails, a kaže kako taj spoj nimalo nije čudan.

Istaknula je da je njoj sasvim normalno da njena glazba dosta nalikuje glazbi ljudi s kojima se druži. Priznaje i da joj je iznimno drago biti na turneji sa suprugom, jer su s njima i djeca. Za NME je ispričala kako se nikada u životu nije bolje osjećala te joj nije žao za nikakve propuste od ranije. Sa Joshom i djecom živi u Palm Springsu u Kaliforniji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?
NAKON POLUFINALA - ŠOK!

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?

'Što to znači? Trebamo li se bojati da ćete oštetiti najveće favorite?', 'Bojim se da to nije dobra stvar, bolje bi bilo da je random odabir', komentari su na društvenim mrežama

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'
LJUBAVNA PRIČA ZARUČNIKA

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'

Marko i ja se znamo preko tri godine. Upoznali smo se na Instagramu. On je svirao u bendu, ja sam znala za njih i onda sam rekla: 'Vidi koji zgodan lik'. Zatim sam ga odlučila dodati na Instagramu, ispričala je Elizabeta
Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'
NEVJEROJATNA SNIMKA

Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'

Baby Lasagna je oduševio publiku i gledatelje u polufinalu Eurosonga