Obavijesti

Show

Komentari 13

Ljeto iz pakla: Nakon utapanja u zatvoru strepi za budućnost

Ljeto iz pakla: Nakon utapanja u zatvoru strepi za budućnost
3

Turski glumac Kenan Imirzalıoglu šokirao je javnost kad su ga uhitili zbog nabavke kokaina. Nakon ukupno 72 sata u pritvoru sudac mu je dao da se brani sa slobode

VIDEO

Znali smo da turski estradnjaci kupuju drogu, ali nismo mogli ni sanjati da ćemo u obiteljskim kućama pronaći prave male plantaže marihuane, rekao je načelnik istanbulske policijske postaje. U velikoj raciji protiv narkodilera turska je policija pretresla 60 stanova. Pronašla je 15 kilograma marihuane, oko pet kilograma ecstasyja i veliku količinu kokaina. Uhitili su 55 ljudi, uglavnom popularnih glumaca. Javnost se šokirala čuvši da je u pritvoru završio i Kenan İmirzalıoğlu (39).

Sedamdeset i dva sata nakon uhićenja turska je policija iz pritvora pustila 21 čovjeka, među kojima su većina glumci. Ostale terete za preprodaju opojnih droga. Na izlasku iz pritvora Kenan İmirzalıoğlu novinarima je dobacio da nema veze s drogom jer se svog zadnjeg poroka - nikotina - riješio prije godinu dana. Po savjetu svog odvjetnika odbio je daljnje izjave.

Policija mu je banula u roditeljsku kuću

Junak dramske serije “Ezel” u vrijeme uhićenja odmarao se u rodnoj Ankari. S njim je bila i djevojka, manekenka Kübra Küçük (26). Iako su mediji isprva pisali da su glumca s lisičinama odveli iz hotela, saznalo se da su ga uhitili u roditeljskoj kući.

Navodno su ispitali i njegovu djevojku, ali nisu je mogli povezati s drogom pa su je pustili. Kod Kenana İmirzalıoğlua su, navodno, pronašli tablete i nekoliko vrećica sa sumnjivim bijelim prahom. Zvijezdu “Ezela” odmah su zrakoplovom prevezli u Istanbul. Zadržali su ga u pritvoru kako ne bi mogao utjecati na svjedoke, a podvrgnuli su ga i liječničkom vještačenju. Glasnogovornik policije otkrio je da su akciju protiv turskog narkokartela počeli prije osam mjeseci. Agenti su prisluškivali telefone i danonoćno pratili dilere.

Radije bih išao u kliniku na odvikavanje nego u zatvor

- Zvijezde su skoro svaki dan naručivale kokain, marihuanu i razne tablete preko nepoznate osobe. Sumnjivu robu nikad nisu preuzimali sami. Imali su posrednike koji su se uglavnom navečer nalazili u tuđim kućama i stanovima, a često im se droga morala dostavljati na tulume koje su organizirali u tajnosti - rekli su u policiji.

Jutro poslije uhićenja Kenana su doveli pred istražnog suca u Istanbulu. Glumac je pod svaku cijenu htio izbjeći novinare i paparazze, pa je zamolio da ga prate policajci u civilu. No ni to mu nije pomoglo. Snimili su ga iako se skrivao iza sunčanih naočala.

Navodno je molio odvjetnika da se izbori za novčanu i uvjetnu kaznu te prisilno liječenje. Isti ishod na sudu “sredio” si je i Tarkan Tevetoglu (40), koji se 1997. proslavio hitom “Şımarık (Kiss Kiss)”. Pjevača su uhitili prije tri godine nakon što su mu u vikendici blizu Istanbula pronašli hašiš. Nije išao u zatvor nego u kliniku.

Kenanovo uhićenje uzdrmalo je tursku, ali i svjetsku javnost jer se glumac predstavljao kao povučeni i samozatajni muškarac koji zazire od poroka i tulumarenja.

Prijatelji se boje da ne završi kao Ezel

- Izbjegavam diskoteke. Radije ću uzeti dobru knjigu ili otići u prirodu i baviti se sportom - izjavio je svojedobno.

- Najveća propast za njegov privatni život i karijeru bila bi da su ga optužili za preprodaju droge. Ovo je Božji blagoslov! Da je završio u zatvoru s dilerima, crno bi mu se pisalo. Bolje ne prolaze ni ovisnici, ali oni koji podvaljuju drogu djeci potpuno su marginalizirani u turskom društvu. Sigurni smo da će dokazati svoju nevinost - izjavili su zabrinuti prijatelji.       

Osim Kenana, zbog zloporabe opojnih sredstava sudit će se i glumcima Sarpu Apaku (31), Ilkeru Aksumu (42), koji je u povijesnoj seriji o najvećem osmanskom osvajaču “Sulejman Veličanstveni” igrao jednog od aga, Enginu Altanu Düzyatanu (34), dr. Serdaru iz serije “Da sam oblak” te pjevaču Mehmetu Erdemu (35). Osim u Ankari i Istanbulu, policija je estradnjake hvatala i u mondenim turskim ljetovalištima Bodrumu i Çeşmeu.

Serdar iz “Da sam oblak” plakao je pri uhićenju, boji se roditelja

Ljepuškastog Engina Altana i djevojku, također glumicu Özge Özpirinçci (27), policija je raskrinkala prije dva tjedna kad su kupovali kokain za proslavu glumčeva rođendana. Dr. Serdar navodno se rasplakao kad su ga uhitili. I njega su iz pritvora pustili u srijedu poslijepodne.

- Jadao nam se da se boji osude okoline, osobito strogih i tradicionalnih roditelja kojima je ukaljao čast svojim postupcima - rekli su prijatelji. Ironično, glumac si je prije nekoliko godina na trbuh tetovirao riječi “moja čast je moj život”. Engin Altan trenutačno nema glumačkih projekata i može se posvetiti obrani i suđenju, a Kenan muku muči jer se krajem mjeseca mora vratiti na set televizijske serije.

Producenti sapunice “Karadayi” zabrinuti su zbog glumčeve afere s drogom. Završi li njihov glavni junak na prisilnom liječenju ili u zatvoru, čitavo snimanje druge sezone serije bit će pod upitnikom.

- Ne isplati nam se čekati ga. Unaprijed smo sve platili i bilo bi neodgovorno od nas da iznevjerimo gledatelje. I inozemne televizijske kuće već su nam slale ponude za otkup serije. Znamo da se ‘Karadayi’ gleda zbog Kenana, ali ako se ostvari naš najgori mogući scenarij, morat ćemo ga zamijeniti drugim glumcem - rekao je izvor blizak setu. Šuškanja o eventualnom novom partneru iznenadila su i Bergüzar Korel (30), koja u seriji glumi sutkinju koja vodi slučaj protiv Kenanova oca kojeg su nepravedno osudili zbog ubojstva. Korel, koja se proslavila kao Šeherezada u seriji “1001 noć”, i İmirzalıoğlu najviše su se zbližili na setu. Druže se i izvan posla, a Kenan je čak upoznao i glumičina supruga Halita Ergença (43) te sina Alija (3).

- Vjerujem u njegovu nevinost - poručila je Korel preko svog menadžmenta.

Obalna straža tragala je za njim na moru tri sata

Nakon što se prije nekoliko tjedana skoro utopio na ljetovanju u turskom mondenom ljetovalištu Çeşme, Kenan je otputovao roditeljima kako bi se oporavio od šoka. Nije ni sanjao da će završiti iza rešetaka.

- Uplašio se kad ga je na pučini uhvatila oluja. Obalna straža tražila ga je tri sata. Tad je djevojci, obitelji i sebi obećao da se više nikad neće izložiti opasnosti. Uhićenje ga je sigurno dotuklo. Karijera mu je na kocki, a zbog droge bi mogao izgubiti i obožavatelje koji su ga pretvorili u najveću tursku zvijezdu - kažu Kenanovi prijatelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'
POBIJEDILA NA DORI 2003.

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'

Pjevačica se vraća s grupom Teens nakon više od 20 godina pauze, prisjetila se nastupa na Eurosongu, ali i iznenadnog odlaska sa scene

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda
GLUMICA

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda

Anita Berisha proslavila se ulogom Petre u seriji 'Zabranjena ljubav' koja se počela prikazivati 2004. godine