Obavijesti

Show

Komentari 15

Ljubav: Čim ju je upoznao bio je siguran da želi djecu s njom

Ljubav: Čim ju je upoznao bio je siguran da želi djecu s njom
3

Michael Douglas upoznao je 25 godina mlađu Catherine Zeta-Jones na filmskom festivalu. Odmah ga je očarala. Mjesecima ga je odbijala, no na kraju je popustila

VIDEO

Trinaesta godina braka, po svemu sudeći, ipak neće biti pogubna za bračnu sreću glumačkog para Michael Douglas i Catherine Zeta-Jones. Iako su prije nekoliko tjedana američki mediji tvrdili kako se oskarovski par rastaje, oni to pokušavaju demantirati. Otkako su 18. studenog 2000. izmijenili zavjete, pregrmili su mnoga iskušenja. On je prije tri godine obolio od zloćudnog tumora grla, a ona se bori s bipolarnim poremećajem. Njegov sin iz prvog braka osuđen je na pet godina zatvora zbog kokaina, a nju je proganjala agresivna psihički poremećena Michaelova obožavateljica. Glasine o rastavi 13-godišnjeg braka počele su nakon što je u lipnju Douglas dao intervju novinaru The Guardiana u kojem je na pitanje je li rak grla dobio zbog pretjerivanja s drogom i alkoholom odgovorio: “Rak grla dobio sam jer sam oralno zadovoljavao djevojku koja je imala HPV virus.”

Bio je ženskar sve dok nije upoznao Catherine

Njegovo objašnjenje obišlo je svijet u samo nekoliko sati i izazvalo zgražanje. Douglas je žustro sebe demantirao i najavio tužbu protiv britanskih dnevnih novina koje su objavile intervju.

Svejedno, bio je to okidač koji je ponovno medije zainteresirao za Douglasa i njegov bračni život. Glumac je sve do braka sa seksepilnom velšankom Catherine Zeta-Jones bio veliki ženskar. Početkom 1990-ih je vodio prilično razvratan život i bio ovisan o alkoholu, drogama pa čak i o seksu. Šuškalo se da je ovisnost o seksu naslijedio od oca, također poznatog holivudskog glumca Kirka Douglasa.

Michael je bio bliži s očuhom nego s ocem Kirkom

U djetinjstvu Michael baš i nije proveo puno vremena s ocem.

Imao je samo sedam godina kad se Kirk razveo od njegove majke, koja se poslije preudala, pa je bio vrlo privržen očuhu Williamu Darridu, koji je imao mnogo blažu narav od velikana Kirka. Ipak, Michael je od Kirka, osim izrazite fizičke sličnosti, naslijedio i mnogo drugih zajedničkih osobina kao što su glumački talent, ali i prgavost te smisao za humor. Vjerojatno je baš zbog toga njihov odnos uvijek bio vrlo turbulentan i natjecateljski. Michael je ipak krenuo očevim stopama kad je 1964. godine upisao studij drame na University of California. Kazalište i nije bilo njegov prvi izbor, pa je oca zamolio da mu pomogne i ubaci ga u filmsku industriju. Kirk ga je tada zaposlio na mjestu asistenta redatelja na dva filma. Ali prgavi Douglas stariji nije nimalo bio oduševljen njegovom glumom. Tako je Michael prvu televizijsku ulogu dobio u TV seriji “Experiment” 1969. godine u produkciji CBS-a, ali se proslavio detektivskom ulogom u TV seriji “Ulice San Francisca”, u kojoj je glumio sa starijim i iskusnijim kolegom Karlom Maldenom. Gotovo sve što je naučio o glumi i filmu naučio je upravo od Maldena, snimajući s njim ovu seriju od 1972. do 1976. godine, a upravo njega Michael uvijek ističe kao svog najdražeg mentora, suradnika i profesionalnog idola. Njihovo prijateljstvo prekinula je Maldenova smrt 2009. godine.

U vrijeme rada na “Ulicama San Francisca” hodao je s Brendom Vaccaro, šest godina starijom kolegicom koju je upoznao 1971. godine na setu filma “Summertree”. 

U Brendu se zaljubio na setu, stalno su se svađali

Producirao ga je Michaelov otac Kirk, a kritičari su napisali da je gotovo nevjerojatno kako mu je pošlo za rukom od antiratnog filma napraviti sapunicu. No prava drama odigravala se u glumačkoj prikolici na setu koju su dijelili Brenda i pet godina mlađi Michael. Zaljubili su se strastveno i ludo. Nakon snimanja filma odmah su se uselili u zajednički stan i kako je jednom ona ispričala - svađali su se kao pas i mačka, a vezu su spasili povremenim razdvajanjem zbog posla.

Kad je Michael 1975. od oca dobio prava za filmsku adaptaciju novele Kena Keseya “Let iznad kukavičjeg gnijezda”, Michael je odlučio napustiti detektivsku seriju i okušati se u producentskom poslu. Budući da je Kirk na Broadwayu igrao u istoimenoj kazališnoj predstavi glavnog junaka Randlea Patrica McMurphyja, svi su očekivali da će oca angažirati u filmu. Međutim, prevarili su se. Michael je odlučio da će glavnu ulogu igrati tada 37-godišnji Jack Nicholson. Kirk je poludio. Strašno su se posvađali.

Film koji je režirao Milos Forman zaradio je devet nominacija za Oscar, a osvojio ga je u pet kategorija – za najbolji film, režiju i adaptaciju scenarija, a Jack Nicholson i Louise Fletcher nagrađeni su za najboljeg glumca i glumicu. Kirk to Michaelu nije nikad oprostio. On se uvijek pravdao da nije on tako odlučio. Čak je to i u dokumentarcu “A Father... A Son... Once Upon A Time In Hollywood”, koji je o njima snimljen 2005. godine, pokušao objasniti.

Iako je bio u braku s Diandrom, varao ju je kad god je stigao

- Što sam mogao učiniti? Forman je bio redatelj i birao je glumce. Što sam trebao učiniti - rekao je Douglas mlađi. Kirk je godinama poslije i dalje bio ljut.

- Bio si koproducent i morao si inzistirati. Trebao si reći, ne, ne dolazi u obzir, tu ulogu će igrati moj otac! - zaključio je Kirk.

Uvreda je bila tim veća jer je sin prvi put nadmašio oca. Naime, Michael se s koproducentom Saulom Zaentzom popeo na pozornicu i primio Oscar za najbolji film već u 31. godini, a Kirk će na to čekati sve do 1996. kad mu je uručen počasni kipić za 50 godina karijere.

Uglavnom, nakon velikog profesionalnog uspjeha slijedio je krah na privatnom planu. Michael i Brenda razišli su se 1976. godine, a vezi je presudio razdvojeni život. Brenda nije željela postati kućanica ni Michaelova pratnja, nego je i ona gradila karijeru pod motom slavne Simone de Beauvoir da ženska sloboda uvijek počinje vlastitim novcem.

Michael ni privatno ni poslovno nije gubio vrijeme. Već u ožujku iduće godine oženio se Diandrom Luker, kćerkom austrijskog diplomata. Sin Cameron rodio im se 1978. godine, a onda je, nakon uspješnog trilera “Kineski sindrom” Douglas otišao na skijanje i imao nezgodu zbog koje je pauzirao tri godine. Iako je dotad bio uspješniji kao producent nego kao glumac, svom se pozivu vratio sredinom ‘80-ih i to u filmu “Romancing the Stone”. Ulogom antijunaka Jacka Coltona, uz Kathleen Turner i njujorškog cimera iz mladih dana Dennyja DeVita postigao je velik uspjeh pa su iduće godine snimili nastavak pustolovne komedije “Dragulj s Nila”.

Već dvije godine poslije ponovno se na dodjeli nagrada Američke filmske akademije našao na pozornici kad mu je Oscar uručen za ulogu posrnulog biznismena Gordona Gekka u filmu “Wall Street”. Iste godine snimio je “Fatalnu privlačnost”, još jedan odličan triler u kojem mu je partnerica bila Glenn Close. Nakon što je osnovao vlastitu producentsku kuću Stonebridge Entertainment Inc, prihvatio je 1992. godine ulogu u trileru “Sirove strasti”, koji je u zvijezdu prometnuo i Sharon Stone u ulozi zavodljive biseksualne gutačice muškaraca.

Uspjesi koji su ga pratili sa svakim novim filmom, a ruku pod ruku išla je i njegova popularnost kod žena. Između 1982. i 1992. godine skupio je pravu kolekciju manje ili više poznatih ljepotica s kojima je povremeno varao Diandru. Tako su se na listi njegovih ljubavnica našle Jenny Strachan, Kathleen Turner, Loredana Romito, Sabrina Guinness, pa čak navodno i s Sharon Stone.

Michael je Catherine zavodio više od šest mjeseci

A onda je film “Pad” iz 1993. godine zloguko najavio iskušenja koja su ga čekala u privatnom životu. Njegov brak s Diandrom bio je u velikoj krizi pa je nakon snimanja suprugu i sina Camerona odlučio odvesti na odmor na Mallorcu. Dio odmora proveli su s Jackom Nicholsonom i njegovom tadašnjom djevojkom Rebeccom Broussard. Godišnji odmor pretvorio se u danonoćna opijanja i uživanja u opijatima, a Diandri je prekipjelo kad je noć uoči povratka u Ameriku zatekla Michaela u krevetu s drugom ženom. Zaključila je da je Michael u teškom psihičkom stanju i postavila mu uvjet - ili će se liječiti ili im nema zajedničkog života.

Pod lažnim imenom Mike Morrel prijavio se 17. rujna u Sierra Tucson kliniku u Arizoni na 30-dnevni program odvikavanja od droge, alkohola i ovisnosti o seksu, što je priznao pred grupom od osam ovisnika s kojima je bio u tretmanu. Kad je saznao za sinov problem, Kirk senior se samo smijao.

- U čemu je problem s ovisnošću o seksu? Od toga patim cijeli svoj život! Pa to je normalo - rekao je Kirk. Diandri to nije bilo smiješno pa je 1995. godine podnijela zahtjev za razvod braka i dobila više od 45 milijuna dolara, ali je parnica trajala sve do 2000. godine. U međuvremenu, Douglas se tješio dvije godine u naručju Elizabeth Vargas, a 1998. godine ljubovao s Maureen Dowd i Martine McCutcheon. A onda je iste godine u Francuskoj upoznao Catherine Zeta-Jones. Spojio ih je Michaelov prijatelj iz mladosti Denny De Vito tijekom filmskog festivala u Deauvilleu. Zaljubio se u 25 godina mlađu kolegicu na prvi pogled. Čim ju je upoznao, rekao joj je: “Želim biti otac tvojoj djeci!” Na pitanje kako se usudio izgovoriti tu rečenicu pri upoznavanju, Douglas je objasnio u svom stilu.

- Pa znao sam otprije da Catherine voli starije muškarce, a čim smo se upoznali, ja sam doista to i osjetio. Znao sam odmah da je ona žena za mene - zaključio je.

Znajući za njegovu reputaciju ženskaroša, Zeta-Jones je bila prilično oprezna. Držala ga je na ledu idućih pola godine, pa su vezu počeli tek u ožujku 1999., a zaručili su se na Staru godinu iste godine. U rujnu 2000. vjenčali su se u New Yorku, samo nekoliko mjeseci nakon finalizacije njegova braka s Diandrom.

- Kod nje mi se odmah svidjelo što su joj važne obiteljske vrijednosti. Mogu vam reći da je moja supruga prije mene imala dosta iskustva i propalih veza. Izlazila je s dosta idiota - rekao je Michael iako nije želio precizirati o kome je riječ. Poznato je da je Zeta-Jones, od 1991. do 1993. bila u vezi s TV voditeljem Johnom Lesliejem. S kolegom Angusom Macfadyenom je čak bila i zaručena. Lijepa Catherine bila je s još jednim ovisnikom o seksu, Mickom Hucknallom, pjevačem Simply Reda. Navodno ju je Mick zaveo u svojoj mračnoj fazi, kad je mijenjao žene i tulumario kao lud. Netom prije no što je bila s Douglasom bila je u vezi s gotovo 20 godina starijim multimilijarderom Jonom Petersom. Navodno ju je i on zaprosio, no odbila ga je.

Mora joj isplatiti milijun dolara za svaku godinu braka

Michaela nije odbila, no natjerala ga je da potpišu predbračni ugovor. Budući da je odrasla u strogoj katoličkoj obitelji u ribarskom selu na obalama Walesa, Catherini je brak bio svetinja. Stoga je pred starog zavodnika stavila papir na kojem je pisalo da će joj u slučaju razvoda isplatiti po milijun dolara za svaku godinu braka, a po tri milijuna za svaku ženu s kojom će je eventualno prevariti. Bio je to jedini način da ga smiri. Već i prije vjenčanja Catherina, koja slavi rođendan na isti datum kad i suprug, rodila je njihovo prvo dijete. Sinčić Dylan Michael Douglas kojeg su poslije prekrstili u Dylan Thomas, rođen je 8. kolovoza 2000., a kćer Carys rodila je nakon tri godine. Već godinu dana poslije, njihov idiličan bračni život počeo se komplicirati. Naime 2004. godine Catherine je dobila slom živaca zbog psihopatkinje koja joj je slala prijeteća pisma u kojima je crtala kako će je ubiti. Tvrdila je da je Douglas jedini muškarac na svijetu kojeg ludo voli i da će se za njega boriti. Bračni par podnio je sudsku tužbu, a žena je dobila tri godine zatvora. Zatvorsku kaznu u travnju 2010. godine dobio je i Douglasov sin Cameron. Osuđen je na pet godina zatvora zbog dilanja i konzumiranja kokaina, a ta godina nije bila najsretnija ni za Michaela. U rujnu iste godine, nakon brojnih i temeljitih pretraga u Americi, tek su liječnici u Kanadi ispravno dijagnosticirali Douglasovu bolest. Izraslina veličine oraha na korijenu jezika bila je zapravo rak grla koji je Douglas uspješno operirao, a zatim izgubio 20-ak kilograma tijekom kemoterapija. Samo godinu dana poslije, dok se Michael oporavljao zbog stresa i svega, Zeta-Jones potražila je psihijatrijsku pomoć zbog naglih promjena raspoloženja. Ustanovilo se da pati od manično depresivnog poremećaja. Upravo je ta bolest, s kojom se Michael navodno više nije mogao nositi, trebala biti povod da podnese zahtjev za razvod braka, no i to se pokazalo netočnim. Ona je navodno poludjela na njegovu izjavu da je rak dobio zbog HPV-a te je zbog toga razmišljala o rastavi. Michael je pokušao demantirati napise da se rastaju velikim životnim intervjuom za britanske novine.

- Obožavam djecu i zahvalan sam svojoj supruzi što mi je dala šansu da još jednom imam obitelj. Jedino žalim što Diandra i ja nismo ranije okončali naš brak. Kad krenete bračnom savjetniku da biste riješili probleme, on će se svim silama truditi da održi taj brak jer će inače ostati bez posla. Ponosan sam na svoju prvu suprugu, ali mislim da smo se trebali razvesti deset godina ranije, a s tim bi se sigurno i ona danas složila - rekao je Michael i dodao da sada ima uspješan brak s Catherine jer je zreo i odrastao muškarac.

‘Sada znam da ljubav ne smijemo uzimati zdravo za gotovo’

- Sad kad sam stariji, shvatio sam da je ljubav poseban osjećaj koji dolazi iz dubine duše, ali se mora njegovati. Ne smijemo ljubav uzimati zdravo za gotovo. Sreća je nažalost trenutna i brzo prolazi. Zato moramo nad njom bdjeti i graditi je sakupljajući što više uspomena na lijepe trenutke. Tako se obnavlja ljubav i zajedništvo - zaključio je Michael. Hoće li njihova ljubav doista preživjeti sve i ostati jedna od najčvršćih u Hollywoodu, ostaje tek vidjeti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'
POBIJEDILA NA DORI 2003.

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'

Pjevačica se vraća s grupom Teens nakon više od 20 godina pauze, prisjetila se nastupa na Eurosongu, ali i iznenadnog odlaska sa scene

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda
GLUMICA

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda

Anita Berisha proslavila se ulogom Petre u seriji 'Zabranjena ljubav' koja se počela prikazivati 2004. godine