Obavijesti

Show

Komentari 13

Ljubav iz dogovora: Dražena su ganjale mnoge žene, ali njega je zanimala samo Sanja Doležal

Ljubav iz dogovora: Dražena su ganjale mnoge žene, ali njega je zanimala samo Sanja Doležal
6

Trebala je to biti dobra marketinška priča. I bila je, ali iznjedrila je puno više. Njihovo je prijateljstvo vrlo brzo preraslo u ljubav.

Prije trideset godina tragično je poginuo košarkaški Mozart, veliki Dražen Petrović. Šibenčanin je poginuo u prometnoj nesreći u Njemačkoj sa samo 28 godina, a jedna od brojnih priča koju vežemo uz njega jest i ona o ljubavi s pjevačicom Sanjom Doležal (60).

- Imala sam tad 22 godine, a u tim godinama kad voliš, stvarno voliš - rekla je Sanja o jednogodišnjoj strastvenoj ljubavi sa slavnim košarkašem.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Pjevačicu Novih fosila i košarkaša upoznao je glazbeni menadžer Zoran Škugor u zagrebačkom Klubu Šibenčana. S njim su tad bili mama Biserka i tata Jovan. Trebala je to biti dobra marketinška priča. I bila je, ali iznjedrila je puno više. Sanja je po uputama Zorana Škugora počela odlaziti na Cibonine utakmice, a on na njezine koncerte, pa je prijateljstvo između nje i Dražena ubrzo preraslo u ljubav.

24sata

Na jednoj od Ciboninih utakmica fotoreporteri su snimali samo nju kako navija za Dražena. Svi su se pitali jesu li Sanja i Dražen zajedno, a kako su se njih dvoje svidjeli jedno drugom, doista su i prohodali te bili u vezi oko godinu dana. Nisu se skrivali od javnosti. Kad su bili slobodni, on od utakmica, a ona od koncerata, šetali su rukom u ruci po Strossmayerovom šetalištu, zagrljeni po Trgu... Zagrepčani su im prilazili, govorili da su divan par, željeli im brak, djecu, sreću... Bili su i česti gosti poznatih zagrebačkih restorana kao i tad kultnog kluba Saloon.

- Iako su Fosili punili svaku dvoranu, shvatio sam da hitovi nisu dovoljni za ostanak na vrhu. Trebalo je smisliti nešto atraktivnije čime će se privući novinari, a zatim i čitatelji. Jer, ti čitatelji kupovali su kasete i ulaznice za koncert. Bio je prijedlog da ju marketinški spojimo s nekim bogatim Arapom, ali sam odbio jer to bi bila jednokratna vijest, a trebalo nam je nešto o čemu će se kontinuirano pisati. Predložio sam Dražena i oboje su pristali - rekao je Škugor.

Žena koja je Dražena odvela u smrt prošla još dvije tragedije. Biserka: Ona je monstrum...
Žena koja je Dražena odvela u smrt prošla još dvije tragedije. Biserka: Ona je monstrum...

Dražen je Sanjom bio očaran. Baš kao i ona s njim. Oboje su bili mladi, popularni i slobodni. Djevojke su ganjale Petrovića, obožavatelji salijetali Sanju, no te godine njih dvoje živjeli su jedan za drugog. Sanju su tad mnogi prosili no, govorila je, bili su krivi momci. Zapamtila je i mučne situacije. Jedna djevojka, opsjednuta Fosilima, Draženom, Sanjom... nije znala kako iskazati emocije pa je pjevačici probušila gume na automobilu.

Zagreb: Dražen Petrović u Ciboni je održao konferenciju odmah po povratku iz Amerike, 1992.

Obožavatelji nisu ugrozili njihovu vezu jer su oboje bili u žiži popularnosti. S teretom slave znali su se nositi. Razumjeli su se odlično i ljubomori nije bilo mjesta. Ali odvojenost je učinila svoje. Dražen je igrao po svijetu, a Sanja imala i 200 koncerata godišnje. Ona 'Daleko od oka, daleko od srca' pokazala se točnom. Emocije su ugasnule, da bi nakon godinu dana vezu priveli kraju. Bilo je to 1986., prisjetio se Škugor. Dražen je i nakon prekida govorio da je Sanja velika umjetnica.

24sata

I dalje su ostali bliski. Kad god bi uhvatili slobodnog vremena, našli bi se na ručku kao prijatelji. Ostali su u dobrim odnosima i jako se poštivali. Šibenčanin je i dalje dolazio na njezine koncerte.

Rijetke fotografije iz Draženova djetinjstva: Nešto što namjerim, za tim i idem, makar bilo krivo
Rijetke fotografije iz Draženova djetinjstva: Nešto što namjerim, za tim i idem, makar bilo krivo

- Bio je zaista poseban. Strašno sam doživjela njegov odlazak. Još mi je teško pomisliti da ga više nema. Sjećam se našeg posljednjeg susreta na jednom koncertu - rekla je Sanja nakon njegove tragične smrti. 

Iako Sanja Dražena nije upoznala s roditeljima, niti je Dražen miljenicu bivše zemlje doveo u rodnu kuću u Šibeniku, Sanja i danas voli sresti njegovu majku. Od upoznavanja u Klubu Šibenčana su, rekla je pjevačica, u dobrim odnosima.

Detalji nesreće u kojoj je otišao Dražen: Jurila je 160 km na sat, a za smrt nikad nije odgovarala
Detalji nesreće u kojoj je otišao Dražen: Jurila je 160 km na sat, a za smrt nikad nije odgovarala

- Bliske smo. Često je vidim i rado zagrlim - kazala je Sanja i dodala da joj je jako draga pjesma Novih fosila “Još te volim” jer je uvijek sjeti na njezinu bivšu ljubav. Draga joj je, rekla je i 'Samo mi se javi' jer u pjesmi, rekla je, postoji velika količina sjete koja ju često rasplače.