Show

Komentari 0

Ljubljanski 'Ignor' u Zagrebu: Mi se borimo riječima i slikama

Ljubljanski 'Ignor' u Zagrebu: Mi se borimo riječima i slikama

Kultni program ljubljanskog undergrounda u ponedjeljak navečer dolazi u zagrebački Vinyl. Publiku očekuje i kratki eksperimentalni film Ashe Past te body-art performans Dejana Kobana

Ignor je samostalna, samoorganizirana i samofinancirana tvorba, koja egzistira uz podršku svoje publike i samih članica i članova, kaže njegov osnivač Dejan Koban.

Kultni program ljubljanskog undergrounda u ponedjeljak navečer dolazi u zagrebački Vinyl. Od 20:30 Zagrepčane očekuje Domen Slovinična klavijaturama i električnoj gitari, Grega Rus također na gitari, dok će Iztok Osojnik, Tia Avsec, Ana Marija Garafol, Miha Maurič, Kaja Blazinšek i Anja Silovšek predstaviti svoju poeziju, Asha Past video, a Dejan Koban izvesti svoj pjesnički performans.

 - Ignor je umjetnička platforma gdje umjetnice i umjetnici različitih disciplina prezentiraju svoje radove. Ignor se održava u klubu Gromka na Metelkovoj, u Ljubljani, svake posljednje srijede u mjesecu. Svake godine, krajem desetog mjeseca, organizira se i festival Ignor, gdje se u tri dana intenzivnog događanja može vidjet izbor sa nezavisne umjetničke scene na području Slovenije, država bivše Jugoslavije i iz zapadne Europe - priča Koban.

Objašnjava kako Ignor čini dvadeset pojedinaca sa polja poezije, proze, performansa, kazališta, glazbe, zvučnog eksperimentiranja, koji tvore i urednički odbor.

- Ignor je otpor. Ne otpor sa šipkama i granitnim kockama, nego sa riječima, zvukom i slikom - zaključuje njegov osnivač.

Ignor će, najavljuju, sa sobom ponijeti nekoliko primjeraka pjesničke antologije 'Koordinata/Koordinate' u kojoj su zastupljeni pjesnici postjugoslavenskog područja, a izdali su je zajedno Ignor i SKC 'Danilo Kiš'.

Na kratkom predstavljanju antologije svoje pjesme pročitat će i Alen Brlek, mladi zagrebački pjesnik objavljen u antologiji. Publiku očekuje i kratki eksperimentalni film Ashe Past te body-art performans Dejana Kobana.
 

Najčitaniji članci