Show

Komentari 3

Loreen će predstavljati Švedsku na Eurosongu, a evo koliko joj je bodova dodijelila Hrvatska

Loreen će predstavljati Švedsku na Eurosongu, a evo koliko joj je bodova dodijelila Hrvatska

Članovi HRT-ova žirija bili su radijske glazbene urednice Đurđica Ivanković i Ema Gross, urednik Željko Mesar, voditelj i glazbeni urednik Dinko Komadina...

Hrvatska je jedina od osam zemalja koja je švedskoj pobjednici Loreen (39) dala manje od 12 bodova. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Na Melodifestivalenu, švedskom izboru za predstavnika Eurosonga, hrvatski žiri dao je Loreen osam bodova. Njih 12 dali su Theozu (17), koji je izveo pjesmu Mer av dig.

Eurovision Song Contest - Rehearsal

Članovi HRT-ova žirija bili su radijske glazbene urednice Đurđica Ivanković i Ema Gross, urednik Željko Mesar, voditelj i glazbeni urednik Dinko Komadina te urednik projekta Dora 2023. i voditelj HRT-ove delegacije Eurosong 2023. Tomislav Štengl. U eter švedskog izbora javljala se voditeljica i novinarka Zlata Mück Sušec.

Uz Hrvatsku, na Melodifestivalenu glasali su još članovi žirija iz Australije, Belgije, Latvije, Malte, Španjolske, Njemačke i Austrije. Od početka natjecanja pretpostavljalo se da će Loreen pobijediti, a Švedska je već danima uvjerljivo vodeća na eurovizijskim kladionicama.

Eurovision Song Contest - Grand Final

Švedska predstavnica je široj javnosti poznata zbog pjesme Euphoria kojom je pobijedila na Eurosongu 2012. u Bakuu. Osim Euphorije, Loreen ima brojne druge hitove kao što su Walk with Me, Neon lights, Sober, In My Head i I'm in It with You. 

Najčitaniji članci