Obavijesti

Show

Komentari 3

Lorena i Filip pjevali susjedima, oni ih častili kolačima i vinom

Lorena i Filip pjevali susjedima, oni ih častili kolačima i vinom
7

Sestra pjevača Dine Jelusića i Filip Smokvina rasplesali su susjede u svom kvartu u Zagrebu. Iako su imali pripremljen repertoar pjesama, susjedi su imali svoje želje, a mladi glazbenici su ih poslušali

VIDEO

Nakon što su prije dva tjedna, na Cvjetnicu, Lorena Jelusić (24) i Filip Smokvina zapjevali i oduševili susjede, koji su masovno izlazili na balkone, pljeskali im i zviždali, odlučili su im uveseliti i ovu nedjelju pa su danas napravili još jedan live koncert u svom vrtu u podsljemenskoj zoni u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Kad smo završili tek prvu pjesmu, čuli smo puno veći pljesak nego što smo očekivali. Nakon gotovo svake iduće pjesme reakcije su bile sve bolje, a mi nismo mogli vjerovati. Kad god smo pokušali završiti nastup, vikali su da žele još, tražili pjesme, a kad smo završili, preko ograde su nam ostavljali kolače i boce vina za zahvalu. Baš smo bili dirnuti odazivom. Jako je lijepo, posebno u ovakvim vremenima, vidjeti da, radeći ono što voliš, i zapravo sitnim gestama, možeš zaista usrećiti ljude oko sebe - prepričala nam je Lorena.

Prvi nastup trajao je malo više od sat vremena, iako je prvotni plan bio svirati i pjevati 20-ak minuta, ali susjedi im nisu dali da prestanu. Danima nakon prvoga koncerta pitali su ih kad će opet zapjevati i “žicali” su ih da otpjevaju neku njima dragu pjesmu. A kako i ne bi kad se čuje da imaju vrhunske vokalne sposobnosti, ali i znanje.

Filip se bavi glazbom osam godina, svirao je u nekoliko bendova i završio je školu gitare, a Lorena se pjevanjem bavi od četvrte godine. Zajedno su počeli nastupati prije dvije godine. Ideju da zapjevaju susjedima dao im je Filipov otac.

- Rekao nam je da, kad pjevamo u stanu, trebamo otvoriti prozore da nas susjedi čuju. Kad smo mu rekli da ćemo napraviti nastup u dvorištu, on je to ponosno razglasio susjedima. Moja obitelj trenutačno nije u Zagrebu, ali su nas pratili putem društvenih mreža, na kojima smo istodobno prenosili nastup - govori Lorena.

Imali su spreman repertoar pjesama, ali su kao pravi profesionalci pratili kako njihova publika “diše” i pjevali ono što su susjedi htjeli.

- Mi stvarno jesmo napravili repertoar, ali gledajući reakcije ljudi oko sebe, shvatili smo da moramo svirati ono što oni traže, a to su uglavnom bili stari hrvatski hitovi poput Gibonnija i Olivera - priča nam.

Sve što se ovih tjedana događa u Hrvatskoj, ali i nedavni scenarij iz Zagreba, potaknuli su ljude da pokažu solidarnost, empatiju i zajedništvo, smatra Lorena.

- Nadamo se da su to vrijednosti kojih ćemo se svi prisjetiti i kad sve ovo prođe i da ćemo imati više razumijevanja jedni za druge - rekla je za kraj.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:46
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin