Show

Komentari 64

Mafijaši slavili s tatom ‘Kuma’: Lijepo je vidjeti ove stare jarce

Mafijaši slavili s tatom ‘Kuma’: Lijepo je vidjeti ove stare jarce

BLISKI PRIJATELJI Ekipa iz filma zajedno je slavila 28. rođendan unuke redatelja Francisa Forda Coppole. Zajedno su snimali prije 43 godine, a i danas se druže

Imamo mi godina, ali nismo zaboravili što znači dobar tulum. Lijepo je vidjeti ove stare jarce. Čim me negdje zovu, znam da neću leći prije zore, ali zato ih volim, našalio se glumac James Caan (74).

On i kolega Robert Duvall (84) rado se su odazvali pozivu Francisa Forda Coppole (74) na proslavu 28. rođendana njegove unuke Gie. Glumce je Coppola prvi put okupio na snimanju filma “Kum“ 1972. No ni jedan od njih dvojice nije bio redateljev prvi izbor za ulogu za koju su na kraju dobili nominaciju za Oscara. Ovo filmsko ostvarenje ubrzo je postalo kultno i osvojilo je tri zlatna kipića. Mafijaški dvojac na tulumu se rado prisjetio anegdota sa snimanja, a pri tome nisu mogli da ne spomenu pokojnog Marlona Branda koji je utjelovio don Vita Corleonea. Za tu ulogu Brando je dobio Oscara.

- Caan i ja smo bili toliko nervozni što radimo s takvom legendom da smo u pauzama, iz ne znam kojeg razloga, skidali gaće i pokazivali stražnjice. Brando nam se pridružio - prisjetio se Duvall. Robert je nedavno osvojio Zlatni globus i nagradu udruženja glumaca za najboljeg sporednog junaka u filmu “The Judge“.

U braku je s 42 godine mlađom glumicom Lucianom Pedraz i nema djece. Coppola se s glumcima često viđa, a Duvall je nekoliko puta istaknuo kako je on zaslužan za njegovu karijeru.

- Da nije bilo ‘Kuma’, vjerojatno se ovim poslom ne bih bavio toliko dugo - rekao je Duvall koji je u tom filmu igrao “posvojenog“ sina, obiteljskog odvjetnika i savjetnika. Njegova polubrata Sonnyja glumio je Caan. On je prvotno trebao biti Michael, ali je uloga pripala Alu Pacinu (74), koji je poput kolega zaradio nominaciju za Oscara.

- Copolla je znao što radi, a na nama je bilo da mu vjerujemo - kaže Caan. U protekloj godini radio je na četiri filma. Bio je u braku četiri puta te ima petero djece i četvero unučadi. Film “Kum“ zaradio je 1,5 milijardi kuna, a Coppola je snimio još dva nastavka. Redatelj je u sva tri filma “progurao” i kćer Sofiju (43).     

Najčitaniji članci