Obavijesti

Show

Komentari 1

Majka i kći: Glumačke legende koje su bile veće od života...

Majka i kći: Glumačke legende koje su bile veće od života...
12

Na HBO2 ne propustite 9. ožujka dokumentarac “Pod svjetlima reflektora: Debbie Reynolds i Carrie Fisher”, koji prikazuje život, kako su ih često mnogi nazivali, hollywoodske kraljevske obitelji

VIDEO

Film “Pjevajmo na kiši” i dva porođaja bila su najteže stvari koje sam prošla, rekla je Debbie Reynolds. U mjuziklu je zaigrala uz bok Geneu Kellyju i Donaldu 0’Connoru. Iako nije bilo lako ni ovom iskusnom dvojcu, najteže je ipak bilo tad 20-godišnjoj Debbie.

- Morala sam naučiti u tri mjeseca ono što su njih dvojica radila cijeli život - kazala je. Proučavala je njihove korake i u pauzama ih uvježbavala. Gene nije bio samo glavna zvijezda filma nego i asistent redatelja.

- Od njih nisam dobila nijednu lijepu riječ, samo kritike. Nisu me nimalo štedjeli - zapisala je u svojim memoarima “Unskinkable”. Pritisak je bio jak, ali nije odustajala. Bila je onakva kako ju je poučavao njezin otac, stolar Raymond.

Carrie Fisher godinama bila u vrtlogu teških droga i alkohola
Carrie Fisher godinama bila u vrtlogu teških droga i alkohola

- Riječ ‘ne’ kod njega nije postojala. Učio me da nešto što sam počela moram dovršiti. I to najbolje kako mogu - ispričala je.

Majka Maxine bila je domaćica, a svojoj kćeri usadila je jedino strah. Batine su za nju bilo jedino rješenje te se Debbie nerijetko sjetila majčinih odgojnih metoda. Zaključala bi je u ormar gdje bi Reynolds plakala satima.

- Nismo se slagale ni kad sam odrasla. Tukla me i bila je stroga. Velika želja joj je bila da postanem glumica. Srećom, to sam joj uspjela ostvariti - rekla je. Iako je rijetko nalazila lijepe riječi za majku, ipak je jedanput ispričala kako joj je, unatoč neimaštini, pružila sve da bi izgradila karijeru.

FILE PHOTO: Actress Debbie Reynolds poses with her daughter actress Carrie Fisher (L) after Reynolds star in the live theatre and stage category

- Roditelji su ulagali u mene i omogućili mi obrazovanje. Kad sam išla na audicije, nisam imala novca za lijepu odjeću pa mi je majka šivala haljine - otkrila je Debbie. U svijet šoubiznisa ušla je sa 16 godina, a mjuzikl “Pjevajmo na kiši” vinuo ju je u zvijezde. Trud se isplatio i uloge su se počele nizati.

Potom je zaigrala u mjuziklu “Tammy and the Bachelor”, a singl iz filma koji je otpjevala Reynolds popeo se na prvo mjesto Billboardove ljestvice. Obožavala je pjevati te je čak tri mjeseca u godini provela u Las Vegasu gdje je izvodila svoje pjesme. 

Elizabeth Taylor razorila brak legendarnoj Debbie Reynolds
Elizabeth Taylor razorila  brak legendarnoj Debbie Reynolds

U međuvremenu se udala za tada slavnu pjevačku zvijezdu Eddieja Fishera. Bili su zaljubljeni preko ušiju i ubrzo dobili kćer pa sina. Carrie i Todd bili su centar njezina svijeta, ali Eddie je sve više izbivao iz kuće. U međuvremenu je suprug njezine prijateljice Elizabeth Taylor preminuo u nesreći. Debbie ju je tješila, a to je činio i Eddie. Bili su kućni prijatelji, no Fisher i Taylor postali su više od toga. Počeli su aferu, a svijet je šokirala vijest o njihovu preljubu i što su uništili naizgled savršen brak.

- Debbie i ja smo već dulje u lošim odnosima. Elizabeth nema veze s tim - branio se Eddie. Slomljena glumica ostala je sama s dvoje malene djece.

- Mislila sam da je to najgora stvar na svijetu, no ispostavilo se potpuno suprotno - izjavila je i dodala kako nikad nije krivila Elizabeth, nego bivšega koji je lako padao na žensku ljepotu. Dok maleni Todd nije bio ni svjestan situacije, tada trogodišnja Carrie bila je slomljena.

- Zbog toga sam je zvala tužno dijete - kazala je jednom Debbie. Nakon toga udala se za Harryja Karla pa Richarda Hamleta. Razvod ju je ojačao pa je snimila “The Unsinkable Molly Brown” koji joj je donio nominaciju za Oscar. 

Zvali su je “zaljubljenicom u Hollywood” zbog neobičnog hobija. Naime, Reynolds je skupljala kostime i scenografiju iz slavnih filmova te je namjeravala otvoriti muzej. Tako je otkupila Taylorin stolac iz “Kleopatre”, crvene cipelice iz “Čarobnjaka iz Oza” te lepršavu haljinu Marilyn Monroe u kojoj je zablistala u “Sedam godina vjernosti”. Ipak, tu ideju nikad nije realizirala, a Debbie je umrla od tuge dan nakon što joj je kći Carrie umrla od moždanog udara prije dvije godine.

USA - Backstage At The Geffen Gala - Los Angeles

Toliko mi nedostaje. Želim biti s Carrie, rekla je Debbie nekoliko sati prije svoje smrti kada je planirala sprovod kćeri koja je umrla od posljedica srčanog udara u 61. godini. U krvi su joj tad pronašli heroin, kokain i ecstasy. Carrie Fisher je počela konzumirati marihuanu kad je imala 15 godina.

- Zajedno smo pušili ‘travu’. Ja sam prestao, ali Carrie je nastavila, i to s gorim drogama - tvrdio je brat Todd, a Carrie je rekla kako je najviše voljela “trošiti” tablete za smirenje.

- Kad je imala 13, promijenila se. To je bila svakodnevna bitka cijele obitelji koja joj je svakog dana trebala dokazivati ljubav - ispričala je Debbie. 

FILE PHOTO: Actress Debbie Reynolds poses backstage with her Lifetime Achievement award with her granddaughter Billie Catherine and daughter actress Carrie Fisher at the 21st annual Screen Actors Guild Awards in Los Angeles

Carrie je patila od naglih promjena raspoloženja, a svi su mislili kako je to uzrokovano samo konzumiranjem droga. S 24 godine psihijatri su joj rekli da boluje od bipolarnog poremećaja, ali Fisher, koja se već tada proslavila u “Ratovima zvijezda”, to je odbijala.

- Imam dvije faze. Divlju i onu u kojoj bi se zatvarala i plakala. U jednoj uživaš, a u drugoj to sve naplatiš - govorila je Carrie, koja je kasnije otvoreno pričala o svojim epizodama manije i depresije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin