Obavijesti

Show

Mali Aleksandar za Vaskrs s ocem, a za Uskrs kako padne

Mali Aleksandar za Vaskrs s ocem, a za Uskrs kako padne
1

PRIVREMENA MJERA Aleksandar (5) s Popovićem provodi pravoslavne blagdane, a za katoličke će biti s mamom jedino ako su u njezinu terminu

VIDEO

Ovaj tjedan dječak se nalazi kod oca. Severina ne zna gdje joj je sin ni što radi. Milan Popović je (51), prema odluci suda, nije dužan obavještavati o tome.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:15

Prema privremenoj mjeri sutkinje Verice Nikić sa zagrebačkog Općinskog građanskog suda od prije mjesec i pol dana, Aleksandar (5) tjedan dana živi s majkom, a tjedan s ocem. Nadalje prema toj odluci, dječak će jedan tjedan u srpnju, a jedan u kolovozu provesti s pjevačicom, a ostale tjedne u tim mjesecima sa srpskim milijarderom. 

Sutkinja je odlučila da Severina 200 dana na godinu ne može vidjeti sina, a smije ga nazvati samo jednom na dan točno u 20 sati. Zakasni li nekoliko minuta, krši privremenu mjeru. Također, otac majku nije dužan obavještavati gdje im je sin.

Popović ima kuću u Zagrebu, nekretnine u Srbiji, Cipru, Americi, a tvrtku za trgovanje bakrom u Rusiji. Sutkinja je odredila i da dječak pravoslavni Božić, Novu godinu i Uskrs provodi s ocem. U privremenoj mjeri ne postoji odredba kako će dječak slaviti katoličke blagdane. Tad će biti s majkom jedino ako padnu u termin kad je ona s dječakom. Inače, Aleksandar je kršten u Hrvatskoj, a Milan Popović nije bio na krštenju. Tad je još bio u vezi sa Severinom, no u Rijeku nije došao. 

Danas se Severina i Milan sreću uglavnom samo na sudu, gdje se gotovo četiri godine bore za sina. Na ročištima se ne pozdravljaju i ne gledaju, a komuniciraju SMS-ovima i mailovima. Njezin odvjetnički tim uložio je žalbu na privremenu mjeru. Nadaju se da će je poništiti do sredine srpnja i da će pjevačica ostatak ljeta provesti sa sinom.

Susjedi: Seve je zabrinuta

U njezinu kvartu na zagrebačkom Kozjaku viđaju je zabrinutu. Milana Popovića dugo nisu vidjeli. On ima kuću nedaleko od njezina stana, koju je preuredio. Prošli tjedan dobio je sina s 24-godišnjom beogradskom studenticom Bojanom. Dao mu je ime Milan. Taj tjedan imao je ročište i sa Severinom i s njezinim menadžerom Tomislavom Petrovićem, no nije se pojavio. Novopečenu obitelj Popović dosad u kvartu nisu vidjeli.

Popović dobio i zimske praznike

Sutkinja je privremenom mjerom odredila i da otac sa sinom provodi zimske praznike od prvog do sedmog veljače.

S mužem Igorom bila na policiji

Severina i njezin muž Igor bili su na ispitivanju u beogradskoj policiji. Milan ih je prijavio zbog slika na društvenoj mreži. Pjevačica se nada da će županijski sud ukinuti privremenu mjeru pa da ostatak ljeta može provesti sa sinom.

Popović želi ravnopravnost

Sudski vještaci, psihijatri i dio članova Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo slažu se kako je za dijete šokantna promjena životnih okolnosti uslijed donošenja sudskih odluka o neviđanju jednog od roditelja. Sudska odluka bi se trebala temeljiti na mišljenjima različitih stručnjaka, pri čemu bi interes djeteta trebao biti vodeći cilj. Za svaku promjenu dijete treba pripremiti.

Psihički šok može doživjeti i roditelj koji je nezadovoljan sudskom odlukom, no savjetovanje i eventualna psihološka pomoć u prevladavanju ovakvih situacija također bi trebala biti dostupna svim sudionicima ovoga procesa - objasnila je ravnateljica Psihijatrijske bolnica za djecu i mladež Vlatka Boričević Maršanić. Dodala je kako je za djetetov psihofizički pozitivan razvoj od presudne važnosti da svoje traume ili uspjehe može podijeliti s oba roditelja.

Oba roditelja trebaju djeci

- Ako je dijete kod jednog roditelja i dobije neku nagradu na natjecanju, prirodno je da će taj uspjeh odmah podijeliti i s drugim roditeljem, bilo u telefonskom kontaktu ili osobnom susretu. Za djetetov pozitivan psihološki razvoj od iznimne je važnosti da oba roditelja budu na raspolaganju djetetu u tim i takvim trenucima - objasnila je Boričević Maršanić. 

Gospođa Kojić, prema privremenoj mjeri, sina svakoga dana može nazvati u 20 sati, a njezin bivši partner Milan Popović i dalje tvrdi da se zalaže za zajedničku roditeljsku skrb.

- Stojim kod toga da kad je jedan roditelj spriječen biti s djetetom, prvo treba ponuditi drugom roditelju da to vrijeme provede s njim - rekao je. 

Milan će s Acom i na zimovanje i na ljetovanje

Pjevačica će sina u srpnju vidjeti tjedan dana, kao i u kolovozu. Aleksandar (5) trebao bi s ocem provesti ostatak ljetnih praznika i zimske školske praznike.

Praksa 

Sudska odluka trebala bi se voditi stručnim mišljenjima, pri čemu bi interes i dobrobit djeteta trebali biti vodeći cilj svima. Stručnjaci apeliraju da se emocije djece ne zanemaruju,

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin