Show

Komentari 7

Malkovich je stigao u Zagreb, zbog prometa i kašnjenja leta poremetio mu se cijeli raspored

Malkovich je stigao u  Zagreb, zbog prometa i kašnjenja leta  poremetio mu se cijeli raspored

Zbog iznenadnih komplikacija s prometom, glumac neće imati vremena za odmor jer već ga se u 16 sati očekivalo na probi u dvorani Vatroslav Lisinski. Tamo će u 19:30 pred rasprodanom dvoranom i nastupati

Bilo je dovoljno tek 20 minuta kašnjenja leta avionom kako bi se raspored glumca Johna Malkovicha u potpunosti poremetio. Doletio je u Zagreb nešto prije 15 sati avionom iz Frankfurta, a kasnije je još i zapeo u prometnoj gužvi, piše Jutarnji list.

Prije tri dana nastupao je u Milanu u Teatro Arcimboldi, a Zagreb mu je iduća postaja na turneji s glazbeno scenskim performansom 'The Music Critic'.

Jutarnji piše da zbog iznenadnih komplikacija s prometom, glumac neće imati vremena za odmor jer već ga se u 16 sati očekivalo na probi u dvorani Vatroslav Lisinski. Tamo će u 19:30 pred rasprodanom dvoranom i nastupati.

Musical starring John Malkovich to premiere in Hamburg

Inače, Malkovich će imati na koncertu ulogu oštroga glazbenog kritičara koji prema velikim skladateljima nema nimalo milosti, ali ni lijepih riječi.  Za neke u tom spoju teatra, glazbe i komedije kaže da su “šaka jada”. Cijeli koncept osmislio je Aleksey Igudesman, koji će s ansamblom pratiti Johna Malkovicha na violini tijekom njegove izvedbe

- Iako će u ovom djelu John Malkovich iznijeti salve uvredljivih komentara, zapravo prvobitna namjera nije se zamjeriti, nego shvatiti da postoje ljudi koji nešto što se smatra remek-djelom jednostavno ne vole. Radeći na ovom projektu, Igudesman se poslužio drastičnim primjerima iz Leksikona glazbenih uvreda Nicolasa Slonimskog. Lisinskim će tako odzvanjati komentari poput ‘neprirodna, odvratna glazba’ i slično, a ovaj je performans već postigao uspjehe u brojnim drugim gradovima, gdje je dobio ovacije publike - najava je  performansa.

Najčitaniji članci