Obavijesti

Show

Komentari 3

Mama Edite Majić traži istinu: Fale mi njena pisma

Mama Edite Majić traži istinu: Fale mi njena pisma
3

Jadranka Maijć, mama Edite Marije Od Križa, pokušava saznati zašto od Božića 2004. ne prima njenu poštu. Glumica je 4 godine u samostanu

VIDEO

U uredu Hrvatske pošte u Splitu ne znaju nam objasniti gdje nestaju rukom napisana pisma koje nam šalje Edita. Kazali su mi da moraju biti preporučena jer za ostale pošiljke ne odgovaraju. - Edita ne može van iz samostana da nam pisma šalje preporučeno, kaže Jadranka Majić (57), mama glumice koja je prije četiri godine otišla u samostan.
- S Editom se čujem telefonom, ali jako volim njezina pisma. Puna su ljubavi i istinske radosti. Zadnje je stiglo za Božić 2004. godine. Pokušala je poslati pismo u kojemu je iskrivila svoj rukopis i ono je pristiglo. No sljedeće opet nije - priča tužno mama Jadranka i dodaje da je tako samo s pismima koja dolaze u njen rodni Split.
- Očito je netko jako dobro upućen, no ne bih govorila što se zbiva jer ne mogu sa sigurnošu tvrditi - priča mama.
Edita je u listopadu prošle godine položila vječne zavjete u Španjolskoj. Kaže da je presretna jer joj se Bog smilovao.
- Uistinu treba biti do kraja s Bogom da bi tamo bila. Edita se odlično osjeća, ispunjena je i sretna! Jako mi fale njezina pisma puna ljubavi. U razgovorima mi kaže: ‘Mama, za sve je zaslužan Bog. Nikakva žrtva s moje strane nije dovoljna da mu vratim ljubav koju mi daje i koju osjećam’ - kaže Jadranka, koja je jako ponosna na kćer.
- Meni je sreća mog djeteta najbitnija. Ona je presretna, a ja još više. Uopće ne žalim što nije u ovom svijetu u kojem mi živimo - kaže mama. Njih dvije telefonom se čuju jedanput na mjesec. Edita se u samostanu vratila svojoj prvoj ljubavi, slikarstvu. Čak je nacrtala majin portret te portret brata Tea i njegove supruge Gorane, koji im je bio poklon za vjenčanje. No i crteži su zagubljeni.
- Kod kuće imam puno njezinih crteža napravljenih proteklih godina. Najdraža su mi ulja na platnu ‘Snijeg’ i ‘Aneo’ - kaže Jadranka, koja Editu opskrbljuje bojama i platnima.

EDITA ŽIVI U SIROMAŠTVU, RADU, POSTU I MOLITVI
Edita Majći (39) u listopadu 2008. godine  postala je Kristova zaručnica i promijenila ime u Edita Marija Od Križa. Na sebi je imala smeđi habit i bijeli ogrtač, a na glavi crni veo i bijeli vijenac. Svjetovni život zauvijek je ostavila iza sebe. Već četiri i pol godine živi u samostanu bosonogih karmelićanki u španjolskom gradiću Avili. Na zavjete joj je pristiglo 50-ak hodočasnika iz Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju