Obavijesti

Show

Komentari 101

Manekenka-kostur: Marija ima 48,6 kila, a visoka je 180 cm

Manekenka-kostur: Marija ima 48,6 kila, a visoka je 180 cm
5

Manekenka hrvatskog porijekla u svijetu mode poznatija je kao Chloe. Visoka je 180 cm i ima 48,6 kila. Indeks tjelesne mase joj je 15. Normalan je od 18,5 do 24,9

VIDEO

Modna kuća Erdem angažirala ju je da nosi njihovu kolekciju na Londonskom tjednu mode jer su sve ostale manekenke već bile zauzete. Nakon što je Marija Memišević (18) prošetala pistom mnogi su ostali zgroženi. 

Manekenka rodom iz Švedske hrvatskog je porijekla i u svijetu mode poznatija je kao Chloe. Manekenstvom se počela baviti s 12 godina. Visoka je 180 centimetara i teška 48.6 kilograma, a indeks tjelesne mase (BMI), koji označava postotak masnog tkiva u ljudskom tijelu, joj je 15. Osoba njene visine trebala bi imati BMI između 18,5 i 24,9. Supruga britanskog premijera, Samantha Cameron, nije mogla sakriti koliko je šokirana kad je na pisti vidjela manekenku koja ispijenim licem i izbuljenim očima više podsjeća na kostur nego na lijepu djevojku koja bi trebala nositi ekskluzivne modne kreacije. 

Premršava Marija zaštitno je lice reklamne kampanje Marca Jacobsa i ima ugovore s modnim agencijama u New Yorku, Milanu i Londonu. U manekenskom poslu dobro joj ide jer je androginost u modi. U vezi je s Roryjem McKeejem koji je također maneken i takođek izgleda kao vješalica. 

Što kažu poznati

- Kad na pisti vidim curu s dva končića umjesto nogu i dva zrna graška umjesto grudi, nije mi dobro. Takve cure izgledaju kao daska za peglanje - zgrožena je modna agentica Suzy Josipović koja oštro osuđuje londonski trend izgladnjivanja manekenki. 

- Oporavak od anoreksije je dugotrajan. Hrana se uzima infuzijom. Bolest se nikad ne izliječi jer je riječ o psihičkom poremećaju - kaže nutricionistkinja Sandra Marić. Gastroenterologica Tatjana Pavić kaže da je u liječenju anoreksije i bulimije najpotrebniji psihijatar. Posljedice mogu biti smrtonosne.

Izgladnjivala bih se jedino da sam Angelina Jolie koja snima film za 20 milijuna dolara. Nikad me nijedan dizajner nije tražio da smršavim, kaže Aleksandra Grdić.

Bilo ih je i prije nje

Prva mršavica bila je Lesley Hornby (61) poznatija kao Twiggy. Proslavila se androginim izgledom dok je imala 16 godina, a krasila je naslovnice Voguea i ostalih modnih časopista. Pokorila je modne piste diljem svijeta i bila omiljeni model brojnih dizajnera. Nakon karijere u manekenstvu prešla je na televiziju. U braku je s Leighom Lawsonom (65).

Brazilska manekenka Ana Carolina Reston umrla je 2006. od sepse u dobi od 18 godina. Bila je visoka 174 centimetra i imala svega 40 kilograma. Upala mokraćnih puteva prerasla je u otkazivanje bubrega, a lijekovi koje su joj davali zbog njene slabosti nisu imali nikakva učinka. 

Isabelle Caro, manekenka s plakata kampanje 'Ne anoreksiji' preminula je krajem 2010. godine. Imala je 28 godina, visoka je bila 165 centimetara i težila svega 33 kilograma. Bila je u bolnici dva tjedna gdje su liječnici pokušavali izliječiti upalu pluća koja ju je 'pokosila', no nisu u tome uspjeli. Ona je bolovala od anoreksije od 13. godine, a 2006., kada je pala u komu, imala je svega 25 kilograma uz visinu od 165 centimetara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?
EVO KAKO SU OSTALI PROŠLI

Najmanje bodova: Znate li koja naša pjesma je ostvarila najgori plasman dosad na Eurosongu?

Hrvatski predstavnici na Eurosongu nisu postigli velike uspjehe u posljednjih nekoliko godina. Posljednji veliki uspjeh za Hrvatsku bio je 1999. godine. Velika su očekivanja od ovogodišnjeg predstavnika Baby Lasagne...

Duple štikle, a takva je i cijena! Seve na sud stigla u neobičnim cipelama, cijena im je 850 eura
CRNA MODNA KOMBINACIJA

Duple štikle, a takva je i cijena! Seve na sud stigla u neobičnim cipelama, cijena im je 850 eura

Pjevačica je izabrala crno-bijelu kombinaciju. Nosila je komplet marke Jil Sander, torbicu Jacquemus, no najviše pažnje su dobile njezine cipele
VIDEO J.Lo je u prozirnoj haljini istaknula sve svoje atribute! Prekrila je tek strateški dio...
ISKLESANO TIJELO

VIDEO J.Lo je u prozirnoj haljini istaknula sve svoje atribute! Prekrila je tek strateški dio...

Jennifer Lopez je poznata po provokativnim i spektakularnim modnim kombinacijama na Met Gali. Ovaj put uz bujni dekolte istaknula je i svoju isklesanu figuru