Obavijesti

Show

Komentari 3

Modelima za pola sata rada 'keširao' 65.000 kuna na ruke

Modelima za pola sata rada 'keširao' 65.000 kuna na ruke
18

Nikada nećemo saznati razlog njegovog ubojstva, rekao je šef policije 1997. kada je Gianni Versace brutalno ubijen na stepenicama ispred svoje vile

VIDEO

Čovjek koji bi bio Vogue, osnivač modne industrije 'Versace', Gianni Versace rođen je na današnji dan 1946. u industrijskom gradiću Reggio Calabria, na jugu Apenina. Od malih nogu je bio drugačiji, a djetinjstvo je proveo u majčinom butiku. Divio se elegantnim damama koje su kupovale kod njegove majke i još je tada osjećao da će postati dizajner. Tako je i bilo, sve do tog kobnog dana kada je otišao po novine. 

- Vjerojatno nikada nećemo saznati razlog - rekao je šef policije Pichardo Barreto 1997. godine kada je Gianni brutalno ubijen na stepenicama ispred svoje vile. Upucao ga je čovjek po imenu Andrew Cunnan koji si je osam dana nakon ubojstva oduzeo život. Nitko ne zna zašto je to učinio, ali zbunjuje i činjenica da je baš tog dana Versace sam otišao po novine. Da je preživio, danas bi imao 72 godine.

- Svaki dan, ali baš svaki dan do tog jutra njegov asistent mu je odlazio po novine u obližnji kafić i donosio u vilu. Zašto je onda sam išao, ne znam - objasnio je Versaceov prijatelj. Nakon misterioznog ubojstva razvile su se teorije koje su pokušavale objasniti ubojstvo. Najpoznatija je ona da je surađivao s mafijom i prao novac.

- Lovu od droge, korupcije i prostitucije trebalo je 'oprati'. Zbog toga su korišteni restorani, klubovi i druge legalne tvrtke kao što je Versaceova - ispričao je svjedok. Upravo je Versaceova modna kuća najviše doprinijela da devedesete godine prošlog stoljeća ostanu upamćene kao početak ere slavnih manekenki i supermodela.

Gianni Versace

Versace je manekenkama u to vrijeme 'keširao' 65.000 kuna na ruke za samo pola sata promocije njegove robne marke. S 18 godina počeo je raditi u majčinom butiku. Tu je izložio i svoju prvu kolekciju koju je s 22 godine dizajnirao za jednog lokalnog proizvođača odjeće.

Bratu Versaceu je bila muza, a zbog starenja spava u ledenici
Bratu Versaceu je bila muza, a zbog starenja spava u ledenici

Iako je volio modu i glazbu, upisao je arhitekturu. Kada se pročuo glas o talentiranom dizajneru s juga Italije, Gianni je 1972. godine otišao na sjever zemlje, u Milano, gdje je napravio kolekcije za nekoliko modnih industrijalaca. Stigao mu je i poziv iz modne kuće Florentine Flowers. Oduševljeni onim što im je Gianni kreirao, nagradili su ga honorarom u iznosu od četiri milijuna lira. Ipak, najviše je vremena posvećivao obitelji, braći i sestri s kojima je vodio modno carstvo. 

Marcus Schenkerberg, Naomi Campbell, Gianni Versace and Donatella Versace - Rome 22.09.1997 ©

- Najsretniji je bio kada je okružen djecom. Tada čak nije razmišljao ni o svojoj sljedećoj kolekciji. Za njih je gradio ovo carstvo i to mu je značilo sve na svijetu - priznala je njegova prijateljica Anna Wintour. Gianni je bio presretan i u društvu svog dugogodišnjeg partnera Antonia.

Gianni Versace with Elton John at Versace

- Ako umrem, želim se vratiti kao supergej - rekao je tada Versace na što mu je Elton John (71) odgovorio da 'ne može biti gay više nego što je sada'.

Utjelovio ubojicu Versacea: 'U sebi sam kuhao mračne misli...'
Utjelovio ubojicu Versacea: 'U sebi sam kuhao mračne misli...'

Svakako je ovo jedno od najpoznatijih modnih ubojstava u povijesti, a u čast Gianniju serija 'Ubojstvo Giannija Versacea: American Crime Story' u drugoj sezoni donosi devet epizoda u kojemu glavnu ulogu samog Versacea (desno na fotografiji) ima glumac Edgar Ramírez (lijevo na fotografiji).

VIDI OVO! Meghan opet postavlja trendove: Ovo su njezine najbolje modne kombinacije 2018. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama
Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište