Obavijesti

Show

Komentari 2

Mani predstavlja nadopunjeno izdanje autobiografije 'Fališ mi'

Mani predstavlja nadopunjeno izdanje autobiografije 'Fališ mi'
6

Prilika da čujete što će Mani osobno reći o novom nadopunjenom izdanju bit će na predstavljanju knjige 18. veljače u Vip Clubu na Trgu bana Jelačića u 19 sati

VIDEO

Romantični plakati na kojima je ispisan slogan FALIŠ MI, u proljeću, u jeseni, u ljetu, u zimi, a koji su se na valentinovsko jutro poput romantične prašine raspršili po središtu Zagreba dio su kampanje za novo nadopunjeno izdanje knjige Mani Gotovac. Otkako se pojavila, njena autobiografija ne silazi s prvog mjesta najprodavanijih knjiga. Ženu snažnog „ženskog“ srca i lucidnog „muškog“ uma, kako je opisuju mediji, ne treba posebno predstavljati. Sama Mani kaže da je željela napisati autobiografiju na drugačiji način od uobičajenog, a ovo, prošireno izdanje nastalo je na poticaj brojnih čitatelja, koji su je ohrabrili da otkrije još detalja, a među kojima se ističe osobito val mlađe publike koju je stekla pišući ovu dirljivu ljubavnu ispovijest. Većina pisanjem o svom životu želi popraviti pogreške i postupke, uljepšati svoj život da ispadne veći u tuđim očima.

Mani nema potrebu vedrim bojama bojiti siva mjesta svoje prošlosti, ispunjavati životne praznine. Krenula je obratnim postupkom – prikazivanjem sebe u svim mogućim i nemogućim, nereprezentativnim ulogama. Ogoljuje svoje „ja“ čak i onda kad bi velika većina to skrila kao zmija noge. Piše i o stvarima koje će šokirati čitatelje, sablazniti licemjere. Iz gotovo svakog njezina retka, ma o čemu pisala: djeci, muževima, unucima, ljubavnicima, moru, poeziji, kuhinji, kazalištu, politici, pisanju, odjeći, bolestima, starenju, seksu, smrti... izbija fascinantna količina strasti, životnosti.

Unatoč gorčini, izdajama onih koje je voljela ili im vjerovala, unatoč ružnim životnim šamarima i beskrajnim tugama, i u ovoj zimi svog života Mani živi za ljubav i želi vjerovati u čovjeka, darovati povjerenje. Želi vjerovati u umjetnost, u snagu kazališta, pa makar i u iluziju da ono doista mijenja svijet u kojem živimo.

- Imala sam potrebu nadopisati drugo izdanje i dati više sebe jer su me brojni mailovi čitatelja ohrabrili da još više otkrijem i ogolim sebe u ovoj priči - poručuje Mani.

Je li otkrila tko je Gorki preostaje da doznate u ovom proširenom izdanju. Prilika da čujete što će Mani osobno reći o ovom izdanju bit će na predstavljanju knjige u ponedjeljak, 18. 2. u Vip Clubu na Trgu bana Jelačića u 19 sati. A ako mislite da će to biti tek obična promocija knjige, tim više morate doći i uživati u talentu ove multitalentirane teatrologinje, dramaturginje, intendantice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'
NIJE IM JASNO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'

Filip Belić podijelio je fotografiju koja je privukla veliku pozornost fanova

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'
'KAKO JE MRŠAVA'

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'

Popularna glumica i bivša supruga Brucea Willisa snimila se sa svoje tri kćeri kako trči na plažu
Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad
VELIKI USPJEH

Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad

Lasagna je krajem veljače zasjeo na prvo mjesto na kladionicama te ga je držao mjesec dana. Neko je vrijeme bio drugi, a sad je ponovno na tronu