Obavijesti

Show

Komentari 1

Mareković: U Lisinskom će se opet okupiti grupa Fantomi

Mareković: U Lisinskom će se opet okupiti grupa Fantomi
1

Domaće glazbene snage pomoći će postaviti live “Božićnu ekstravagancu”: tu je popularni Belan, nakon 19 godina okupit će se i grupa “Fantomi”, kaže Mareković

VIDEO

Robert Mareković 4. prosinca ove godine u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu ima božićni koncert, na kojem će svirati sa Swingersima, a što je sve pripremio, što kaže o novom albumu i što sprema za budućnost pročitajte u intervjuu.

Bliži nam se veliki koncert nazvan "Božićna Ekstravaganca". Što nam pripremate?

“Ekstravaganca” je Božićni glazbeni happening moje grupe “Swingers”, koji ima intenciju prikazati duh blagdana u svoj svojoj glazbenoj raskoši, miješajući kako tradicionalne blagdanske kompozicije, tako i nove autorske božićne skladbe. Domaće glazbene snage pomoći će postaviti live “Božićnu ekstravagancu”: tu je zvjezdani gost, popularni Neno Belan, nakon 19 godina okupit će se i grupa “Fantomi” u originalnoj postavi (Mareković, Krešo Mišak...), koja će izvesti najizvođeniju hrvatsku Božićnu pjesmu “Sretan Božić svakome”. Sve će pratiti revijski orkestar Zagrebačke filharmonije, a bit će tu i nova ženska atrakcija, “Gelato Sisters”, te 80-eročlani zbor Filozofskog fakulteta “Concordia discors”, koji je bio i finalist emisije “Do posljednjeg zbora”

Otkrijte nam sve detalje o novom albumu. Kako je tekao proces stvaranja?

Od inozemnih snaga na diskografskom dijelu gostuje talijanska grupa “Montefiori Cocktail”. Bili su predvodnici neo-lounge pokreta tijekom devedesetih, što ih je odvelo na pozornice New Yorka, Tokyja, Londona…, ali između ostalog su poznati po izradi glazbe za mnoge filmove i serije, od kojih je najpoznatija “Seks i grad”. Sljedeći gost iz inozemstva je Freddie Cooper, sjajan gitarist iz Philadelphije, koji je bio dijelom legendarne philadelphijske funky scene 70-ih. Album je sniman u Zagrebu, Phidalephiji i Milanu, a miksan je u već spomenutoj Philadelphiji, producent je Mr. Peeso.

Kako slavite Božić?

Pa sam Badnjak vrlo često i radno, na radiju ili kao Dj, ali izuzetno volim otići na Polnoćku, Taj obred mi budi neki osjećaj dostojanstva i mira. Božić je rezerviran za ručak s roditeljima, sestrom i nećakinjom, dok je večer rezervirana na monogamno druženje, ako sam u vezi. Ne smeta mi ni večernji dio Božića provesti sam, to me opušta i smiruje.

Koji božićni poklon pamtite kao najdraži? Što ove godine priželjkujete?

Jednom prilikom sam se tijekom badnje noći pomirio s tadašnjom djevojkom, i nakon toga smo zajedno proveli Božić. To mi je najdraži dar do danas. Iako te veze više nema, sjećam se te sreće kao najljepšeg Božićnog dara. Što želim za ovaj Božić? Uspješno odrađenu „Ekstravagancu“.

Koje su Vam najdraže božićne pjesme i filmovi?

Veliki sam fan Božićnih pjesama! Neke od dražih su mi „Tiha noć", „White Christmas", „I'll be Home for Christmas", „Marshmallow World"... Vjerojatno bi mi se između 10 najdražih melodija našlo 5 Božićnih. Što se tiće filmova, bit ću predvidljiv, ali tu je neslomljiv klasik - „It's a Wonderful Life". Volim još jedan stari holivudski božićni - „Bishop's Wife" s Caryjem Grantom i Davidom Nivenom

Kako ćete proslaviti Novu godinu?

Radno. U posljednjih 16 godina samo mi je jedna bila neradna. Sa Swingersima smo već trinaestu godinu zaredom, sada već mogu reći i domaćini, velikog bala, u velebnom hotelu „Bayerischer hof“ u srcu Minhena. Riječ je o hotelu koji ima čak 12 različitih programa za novu godinu, a mogu se pohvaliti da sviramo u najvećoj dvorani.

Koje su Vam želje ili planovi za budućnost?

Htio bih za početak da nam je svima bolje, kada su ljudi sretni i ja sam sretan. Volio bih ponovo posjetiti Ameriku, volio bih da „Božićna ekstravaganca“ postane tradicionalna, volio bih Liverpool napokon postane prvak Engleske u nogometu .... I još puno toga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...
ATRAKTIVNA ARGENTINKA

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...

Odvjetnica iz Buenos Airesa, Alejandra Rodriguez proglašena je misicom svog grada, a sada je čeka nacionalni izbor