Obavijesti

Show

Komentari 19

Marija Janković: Suzama sam proslavila pariški modni trijumf

Marija Janković: Suzama sam proslavila pariški modni trijumf
4

Pjevala je u dječjem zboru Zvjezdice, odlično svira flautu, pleše, a modeling joj je predstavljao hobi. Sve do nedavno kad je potpisala ekskluzivni ugovor s Diorom

VIDEO

Bila sam veoma ponosna što su me odabrali da nosim Simonsovo remek-djelo. Sve je ovdje bilo prekrasno, od Muzeja Rodin, gdje sam nosila Diorovu reviju, do najsitnijeg šava na mojoj haljini, rekla je za Café24 Marija Janković (19) nakon pravog booma u svijetu mode. Na Tjednu visoke mode u Parizu na dvije revije nosila je modele Rafa Simonsa za Dior. Nakon revije dali su joj ekskluzivni ugovor kojim do ožujka smije nositi samo njihove kreacije na revijama.

Sve se dogodilo u manje od tjedan dana. Djevojka iz Zagreba, 180 cm visoka crnka zelenih očiju, našla se na pariškoj pisti u haljini kojom je Diorov art dizajner Raf Simons nastavio trenirati Diorovu preobrazbu u smjeru minimalističkog stila. Prozračne haljine ravnih lelujavih ploha bile su i perforirane tako da daju divnu optičku sliku - jednu od njih nosila je i Mara, kako su u Parizu odmah prozvali Mariju. Sada je i službeno tako zovu. Kao Maru Janković vodi je i njezina međunarodna agencija IMG, jedna od najuglednijih u svijetu koja ima ispostave u Londonu, New Yorku, Parizu, Milanu, a sad i u Sydneyu. Mara sad u Parizu juri s kastinga na kasting. Svi je traže, snima i modne editorijale.

Do kraja mjeseca ostaje u Parizu

- Reviju za Dior nosila sam uz Stellu Tennant, Sashu Luss, Maris Deleeuw, Sigrid Agren i druge - kaže Mara. Osobito joj se dopala Sasha Luss, danas pravi top model. S njom je razgovarala u backstageu jer su i generacijski bliske. Pitamo Maru je li šminka za Dior bila posve različita od načina na koji je šminkaju kad ovdje nosi za Matiju Vujicu, Zigmana, Ivana Alduka, eNVyroom, ELFS-e, Maligeca ili snima vizuale poput onoga za Cro-a-Porter 2012. godine.

- Šminka za Dior bila je vrlo jednostavna. Lagani sjaj na očima, neke cure su imale crveni ruž, a neke samo proziran sjaj na usnama - kaže Mara.

Imala je samo 12 godina kad ju je Tihana Harapin Zalepugin upoznala u društvu starije sestre Josipe, koja se modelingom bavi od 2006. i Tihanina je cura, što je poslije postala i Mara.

- Odmah sam rekla da će ta mala postati moja manekenka. No čekali smo da završi srednju školu. Cure žele odmah raditi, ali smatram da moraju završiti školu. Tako je bilo i s Marom, koja je završila 1. ekonomsku školu. Odlučile smo da ovu godinu bude u modelingu - kaže Tihana.

U modi je sedam godina, ali je agentica tražila da završi školu

Kad se nakon Diorove revije Mara javila Tihani, obje su se rasplakale od sreće. Sestra Josipa nije išla s Marom u Pariz. Ostala je u Zagrebu pisati dva diplomska. Mara dolazi iz tipične zagrebačke obitelji, iz Sesveta je. Odrastala je uz starijeg brata i sestre Josipu i Antoniju, ekonomisticu i bivšu rukometašicu koja je igrala i za hrvatsku reprezentaciju. Mariju svi smatraju svojom bebom.

- Uvijek je pjevala i plesala - otkriva Josipa, vitka ljepotica kratke plave kose. 

- Ima lijep glas, pjevala je u dječjem zboru Zvjezdice. Uz osnovnu školu završila je i glazbenu školu, flautu. Godinama se bavila plesom - hvali Josipa svestranu sestru Maru.

- Za modu nije bitno je li manekenka crne ili plave kose. Važna je energija - kaže dizajner Juraj Zigman, za kojeg je Marija nosila revije. Zigman kaže da Mariju i Josipu često zajedno uzima za modne projekte. Osobito kad je revija scenski zahtjevnija, kad se pleše i pjeva na sceni. Vjeruje da će Marija nositi njegove modele u svibnju na gostovanju u Beogradu, a prije toga i na Cro-a-Porteru.

- Ima kod Marije temelja za velike ciljeve - kaže Ivan Alduk. Sjeća se njenih početaka i brzine kojom je od mlade, neiskusne i nesigurne djevojke postala ozbiljna, visokoprofesionalna i jako lijepog izgleda. S uzletom prema vrhu!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?
NAKON POLUFINALA - ŠOK!

Ovo je novost na Eurosongu i mnoge je zabrinula. Hoće li to naštetiti Lasagni i plasmanu?

'Što to znači? Trebamo li se bojati da ćete oštetiti najveće favorite?', 'Bojim se da to nije dobra stvar, bolje bi bilo da je random odabir', komentari su na društvenim mrežama

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'
LJUBAVNA PRIČA ZARUČNIKA

Cura Lasagne pokazala buduću kuću: 'Upoznali smo se online. Mislila sam da je prvi spoj užas'

Marko i ja se znamo preko tri godine. Upoznali smo se na Instagramu. On je svirao u bendu, ja sam znala za njih i onda sam rekla: 'Vidi koji zgodan lik'. Zatim sam ga odlučila dodati na Instagramu, ispričala je Elizabeta
Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'
NEVJEROJATNA SNIMKA

Pogledajte publiku dok Baby Lasagna pjeva: 'Pa on je pozvao Eurosong na svoj koncert!'

Baby Lasagna je oduševio publiku i gledatelje u polufinalu Eurosonga