Obavijesti

Show

Komentari 8

Marijana je u showu prevarila supruga s Nemešom, a neki su svog partnera pokušali zapaliti

Marijana je u showu prevarila supruga s Nemešom, a neki su svog partnera pokušali zapaliti
17

Čim je ušla u BB kuću predstavila se i rekla: 'Tko krade taj i ima, tko ima, budi mu prijatelj'. Ostala je upamćena jer je već nakon nekoliko dana provedenih u showu vodila ljubav s Nikolom Nemeševićem

VIDEO

Velika većina Hrvata jedva da može nabrojiti sve reality showove koji su se u posljednjih desetak godina prikazivali na našim televizijama. Ali sigurno nitko više ne može ni nabrojiti poimence sve njihove pobjednike i finaliste. Privremena slava na neke je djelovala pogubno, a neki su od svega i profitirali. Većina njih s novcem koji su osvojili nije napravila ama baš ništa. Neki od njih ništa nisu postigli ni sa kratkotrajnom slavom.

Zapravo, uspjeli su samo oni koji su sve to shvatili kao zabavu i od početka bili svjesni da i novac i popularnost nestaju jednako brzo kao što su i došli. Žalosna je činjenica da su oni koji su se javili u natjecateljske showove i morali pokazati neko znanje ili vještinu uglavnom dobili manje novca od onih kojima je cilj bilo puko pojavljivanje kao što je to slučaj s "Big Brotherom".

Prva velika zvijezda ovog showa – Bjelovarčanin Saša Tkalčević, koji je zaradio milijun kuna u prvoj sezoni davne 2004. godine, prije no što je ušao u kuću, bio je 32-godišnji sretno oženjeni otac dvojice malodobnih sinova. Novcem od pobjede dovršio je kuću, podmirio dugove i priznao da je imao razne poslovne ponude, ali sebe nikad nije vidio kao biznismena. Nastavio je raditi tetovaže i sklapati motore, a onda je pet godina kasnije, u 37. godini, postao djed. Njegov tada 16-godišnji sin Eduard te je godine pao prvi razred srednje ali je zato iz prolazne avanture s dvije godine starijom sugrađankom dobio sina Matiju.

Ni njegov otac Saša nije se smirio. Dvije godine kasnije razveo se od supruge nakon 19 godina braka, jer kako je objasnio - nestalo je strasti. Danas ovaj 49-godišnji djed vozi motor, sa Sandijem Cenovom u Hrvatskoj je snimio spot, ali živi u Švedskoj, pustio je još dužu sijedu bradu i kosu, ima salon za tetoviranje i u drugom braku dobio je još dvojicu sinova.

Hamdija: 'Pozdrav Suncu je u Šibeniku, to je javna rasvjeta'
Hamdija: 'Pozdrav Suncu je u Šibeniku, to je javna rasvjeta'



Milijun kuna nakon nastupa u BB-u 2005. godine odnio je tada 28-godišnji Hamdija Seferović. Godinu dana kasnije rekao je da je s novcem izgradio kuću, a ostatak uložio u kafić u Dubravi. Već 2007. godine zaigrao je u sapunici "Zabranjena ljubav" te najavio kako se za njega zainteresirao redatelj Dev Anand i da ga zato čeka uloga u indijskom filmu.

Davor Višnjić/Pixsell

Bollywoodski angažman se izjalovio, ali je Hamdija imao glavnu ulogu u jednoj tučnjavi u Rovinju kad je slomio vilicu tada 20-godišnjem Zagrepčaninu, pa je protiv njega podnesena kaznena prijava. I 2010. godine nije bio bolje sreće. Nakon što je otišao na zasluženi ljetni odmor, u njegovu kuću u zagrebačkom Dupcu provalili su lopovi i odnijeli mu iz sefa nakit, prema njegovim riječima, vrijedan oko sto tisuća kuna.

Pobjednik treće sezone, Zadranin Danijel RimanićCuni, s 25 godina odnio je kući i najveći iznos ikad dobiven u BB-u. Milijun i 250 tisuća kuna trošio je pametno.

- 'Big Brother' mi je bila dobra odskočna daska koja mi je poslužila da steknem temeljni kapital. Danas je moj život kao i prije. Zadnja godina sam fakulteta, po cijele dane učim i čuvam dijete jer je i supruga na faksu - rekao je Cuni nekoliko godina kasnije i dodao
da se teško nosio s umjetnom slavom i jedva dočekao da ga zaborave.



Manje spretan sa zarađenim novcem bio je tada 24-godišnji konobar iz Slavonskog Broda Vedran Lovrenčić koji je milijun kuna osvojio 2007. godine. Najprije je 300 tisuća kuna podijelio s ostalim stanarima BB kuće, a nakon što je zbrinuo obitelj i bolesnu mlađu sestru, ostatak je uložio u obrt, ali su ga dva puta opljačkali. Danas živi od honorarnih poslova. Vedran je oduvijek bio široke ruke, pa je tako i bivšoj djevojci prije odlaska u kuću darovao automobil, no ona ga je prevarila s drugim, pa je prekinuo ovu višegodišnju vezu.

Hamdija se razljutio: 'Hoćeš ti mene slušati ili ne? Bolje šuti'
Hamdija se razljutio: 'Hoćeš ti mene slušati ili ne? Bolje šuti'

Najviše skandala u Hrvatskoj je izazvala 2011. godine Marijana Čvrljak, djevojački Kovačević. Čim je ušla u BB kuću predstavila se i rekla: "Tko krade taj i ima, tko ima, budi mu prijatelj". Ostala je upamćena jer je već nakon nekoliko dana provedenih u BB kući vodila ljubav s Nikolom Nemeševićem i tako pred kamerama pokazala kako vara svog supruga, pomorca Ivana Čvrljka, s kojim je tad imala trogodišnju kćerkicu. Suprug Čvrljak odmah je najavio razvod braka od Marijane, koju je upoznao preko interneta. Marijane se tad odricao i njezin vlastiti otac Ivan Kovačević.

- Ona je za mene mrtva! I za mene i za njezinu majku koja je na tabletama. Ona neće više prijeći moj prag, a mislim da je i sa svojim sestrama završila. Ne mogu shvatiti da je moje dijete to moglo napraviti! - ljutito je i bez zadrške tada govorio Ivo, inače umirovljeni ratni vojni invalid iz Knina.

Marijana je pobijedila, osvojila 104 tisuće eura, ali su joj novac isplatili u nekoliko rata, pa kako je rekla, nije ostvarila sve svoje velike planove. Čim se razvela od supruga, 2012. se udala za Nemeševića, a na vjenčanje nisu došli ni njegovi, ni njezini roditelji. Brak je trajao pet godina, a onda je Marijana pokušala i treći put. Udala se za Vinkovčanina Tomislava Grizelja Gricka. Krajem 2019., nakon dvije godine braka, saznalo se da ni treća Marijani nije bila sreća. Zanimljivo je da im je kum na vjenčanju bio Porečanin Patrik Radman, natjecatelj u showu "Ljubav je na selu" iz 2014. Radman je u međuvremenu postao pornozvijezda i sa Suzanom Stanković, umjetničkog imena Coco de Mal, snimio je prošle godine u Ljubljani prvi film za odrasle, ali mu je zbog korona virusa ovaj posao privremeno propao.

Srećom, u Hrvatskoj još nije bilo smrtnih ishoda i nadamo se da ih neće ni biti. Ali tragedije izazvane u ovakvoj vrsti televizijskih formata, nisu se događale samo u Americi, nego i u Velikoj Britaniji. Osim dva ubojstva o kojima smo pisali u prethodnim nastavcima, bilo je još nedužnih žrtava zbog televizijske eksponiranosti. U najbizarnijem tabloidnom showu Jerryja Springera govorilo se 1998. godine o incestu. Bila je to emisija koju su gledala i dvojica braće iz Miamija. Tinejdžere je, kako su kasnije rekli na sudu za maloljetnike, na seksualno zlostavljanje 8-godišnje sestre inspirirao upravo taj show.

Marijana Nemešu: Naši životi nemaju nikakve dodirne točke
Marijana Nemešu: Naši životi nemaju nikakve dodirne točke

Godinu dana ranije 16-godišnjak je sudjelovao u showu Jerryja Springera i u obiteljskoj tučnjavi mu je slomljena vilica. U Velikoj Britaniji, u showu Roberta Kilroya, u kojem se govorilo o nasilnim ženama, gostovao je 53-godišnji Gerald Bunting koji je ostao 80-postotni invalid nakon što ga je njegova 35-godišnja susjeda Rita Wilding gurnula niz stepenice u zajedničkoj stambenoj zgradi. Iz osvete' prijetila mu je telefonom više od 80 puta, a onda ga zalila tekućinom za koju je mislila da je benzin, prijeteći mu da će ga zapaliti. Završila je tri godine u zatvoru.

U showu "Forgive and Forget" - moglo bi se prevesti kao "Oprosti i zaboravi" gostovala je 17-godišnja trudna djevojka Charlene Burkey s dečkom Larryjem Kieperom koji ju je toliko isprovocirao da ga je usred emisije pljusnula. Tri tjedna kasnije, samo dan prije emitiranja, Charlene je ustrijeljena, a za ubojstvo su osumnjičena dvojica Larryjevih prijatelja. I on je završio u zatvoru.

Prošle godine 63-godišnji Steve Dymond bio je gost u "Jeremy Kyle Showu". Morao se podvrgnuti poligrafskom testu u kojem je zaključeno da je bio nevjeran zaručnici. Odmah nakon showa rekao je da se osjeća grozno i da bi najradije da je mrtav. Njegova partnerica odmah je prekinula vezu, a on se ubio dva sata nakon izlaska iz studija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje