Show

Komentari 21

Marinko u 'Večeri za pet' dobio četiri desetke i izjedančio se sa Sonjom: 'Sve je bilo savršeno!'

Marinko u 'Večeri za pet' dobio  četiri desetke i izjedančio se sa Sonjom: 'Sve je bilo savršeno!'

Poljoprivrednik Marinko oduševio je goste sa sva tri jela, a najviše pohvala dobio je za dekoriranje. Njegov trud natjecatelji su nagradili maksimalnim brojem bodova

U današnjoj epizodi 'Večere za 5 na selu' domaćin je bio mladi poljoprivrednik Marinko, koji se bavi eko turizmom na svom imanju u mjestu Grabušić pa su njegovi gosti jedva čekali kušati neke od njegovih domaćih proizvoda. Za njih je pripremio jelovnik koji se sastojao od predjela Krema s planina, glavnog jela Juneće plavo i deserta Eci peci pec, a gosti su bili istinski oduševljeni svime što je poslužio.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na kraju večeri brojni su komplimenti zamijenjeni odgovarajućim ocjenama tako da je večerašnji domaćin očekivano dobio četiri desetke i izjednačio se s vodećom Sonjom.

- Sve je bilo savršeno, svaka čast domaćine - rekla je Božana, a s njom su se složili i ostali kandidati. 

Domaćin je dočekao goste sa svojim rakijama od ličke šljive bistrice, meda i drijena uz sireve.

- Pila sam rakiju od drenjina i bila je odlična - rekla je Božana, a njezin je suprug pio medicu i također mu je svidjela. Sirovi su svima bili fini.

- Oduševio me sir, fantastičan je! Topi se u ustima kao pravi francuski sir - komentirala je Sonja. 

Nakon sireva i aperitiva Marinko je poslužio krem juhu od planinskih gljiva - bukovača, sušenih vrganja i šampinjona, a svima se svidjelo posuđe u kojima je poslužio jelo te što je u juhu dodao krutone i slaninu.

- Juhica je bila kremozna, fina, dobro se slažu hrskavi kruh i špek sa svim - komentirala je Dijana, a i ostali gosti davali su samo komplimente. 

Za glavno jelo domaćin je poslužio juneću koljenicu u vinu uz palentu s gorgonzolom i ponovno je oduševio goste prezentacijom jela.

- Okus glavnog jela bio je jako fin, meso je bilo mekano, dobro začinjeno, palenta isto tako“, rekla je Dijana. S njom se složio i Tomislav te dodao kako je prvi put probao palentu s gorgonzolom i da mu je bilo super, baš kao i Sonji.

- Meso je bilo jako lijepo pečeno, imalo je svoju aromu, sočnost, sve je bilo jako lijepo - zaključila je Božana. 

Zapečene palačinke s basom domaćin je poslužio za kraj, a svi su zaključili kako Marinko stvarno ima smisla za dekoraciju - i stola i jela.

- Kao da mu je neki profesionalac pomagao -  rekla je Dijana.

- Prvi put jedem palačinke s basom i pekmezom od šipka - rekla je Sonja, kojoj je desert bio jako fin, baš kao i ostalima. Došla je grupa Plitvice i zapjevali su za goste. 

Najčitaniji članci