Obavijesti

Show

Komentari 0

Marisol o koncertu u Tvornici i značenju 'mango popa': 'Nismo htjeli da nas stavljaju u ladicu'

Marisol o koncertu u Tvornici i značenju 'mango popa': 'Nismo htjeli da nas stavljaju u ladicu'
6

Marisol je španjolska sintagma dviju riječi mar-more i sol- sunce, a tih asocijacija ima u našem zvuku i tekstovima, španjolskoj akustičnoj gitari, mirisu, bojama, govore nam Erol i Josipa

VIDEO

Nismo baš veseli što završava ljeto, koje je nekako godišnje doba našeg benda, ali smo jako sretni što mu možemo ovako lijepo mahnuti, govore nam Erol Zejnilović i Josipa Granić, članovi grupe marisol, koja 22. rujna priprema samostalni koncert u Tvornici kulture. Pričali smo s članovima koji su nam otkrili planove nakon koncerta, o novim singlovima te ispričali priču o tome kako je nastao marisol.

- Još samo nekoliko dana je do tog posljednjeg dana ljeta, 22. 9. Jako se veselimo, a ni uzbuđenja ne manjka - rekli su nam Erol i Josipa pa otkrili imaju li kakva očekivanja od koncerta u Tvornici.

- Naučili smo da se očekivanja često ne ispune, ali zato se, umjesto da očekujemo, nadamo svirci u kojoj ćemo baš guštati i tome da će i publika isto to dijeliti. Dakle, samo gušt - govore.

Marisol je u Zagrebu već imao jedan samostalni koncert, koji je ujedno bio i njihov prvi službeni koncert. Ispričali su nam o tome kako im je bilo na tom koncertu.

- Po prvi puta smo tada zasvirali s bendom, što je nama kao primarno dvojcu bila još veća sreća. Također, naši dečki, Marino Vinja na basu i synthevima te meštar Jerko Jurin na bubnjevima pridružit će nam se i na koncertu u Tvornici kulture. Prvi ćemo pamtiti po tome što smo svirali u prekrasnom ambijentu ALU koji smo obogatili dodatnom scenografijom džungle. Pamtit ćemo ga i po tome što je, u skladu s našim nadanjima, bila prekrasna večer i što je bio super posjećen - govore nam.

Grupa je nedavno objavila singl 'Ljeto', koji je, kao što samo ime kaže, postao pravi ljetni hit. Prije toga su dospjeli na ljestvicu Top 20 hrvatskog radija s pjesmom 'Mars'. Otkrili su nam i nešto o novim pjesmama, od kojih će neke po prvi put otpjevati upravo ispred publike u Tvornici, a uz nove pjesme stiže i novi album.

- Singl 'Ljeto', baš kao i prethodni 'Mars' najavljuju novi album i malo drugačije boje marisola. Svaka pjesma je mala izdvojena priča za sebe, tako da je zapravo svaka stilski drugačija. Na drugom albumu uz nas je naš divni producent Ante Zvonimir Stamać, tako da je nužno da sound novog albuma bude ponešto drugačiji. Vrijedno radimo, album izlazi u ljeto 2024, a o stilu albuma možemo kada ga pustimo u svijet - rekli su nam iz marisola.

Uz pjesmu 'Ljeto', koja je izašla prije tri mjeseca, objavili su i zanimljiv spot, a ispričali su odakle im inspiracija za njega.

- Htjeli smo se malo narugati konceptu ljetnog singla pa smo odabrali napušteni prazni bazen kao lokaciju snimanja. Bila je to brza jednodnevna akcija s našim redateljem Davidom Gašom i snimateljem Tinom Ostrošićem na valjda jedini sunčani dan u svibnju. Potražite spot na YouTube-u da vidite kako smo se dobro zabavljali - govore.

Ispričali su nam i kako je krenula njihova priča te otkrili tko je došao na ideju za grupu i odakle baš ime marisol.

- Poznajemo se godinama prije nego što smo odlučili zajedno nešto glazbeno podijeliti. Znamo se s plesnih podija, s pozornice, iz publike, dječjih rođendana, prvomajskih zabava, plaže… Ideja o marisol nije bila jasna sve dok nismo shvatili da iz naših opuštenih jamova u kućnoj atmosferi nisu nastali obrisi pjesama koje su i na albumu 'Žene mape'. Sve ostalo dogodilo se nekako organski, samo od sebe, bez nekog posebnog brainstormanja i plana - rekli su nam pa dodali:

- Marisol je španjolska sintagma dviju riječi mar-more i sol- sunce, a tih asocijacija ima u našem zvuku i tekstovima, španjolskoj akustičnoj gitari, mirisu, bojama… ima naravno i asocijaciju na popularnu sapunicu iz 90-ih, na priču lijepe djevojku usprkos ožiljcima.

Oni kojima je poznat njihov rad primijetili su da se doista razlikuju od većine žanrova koje danas možemo slušati na radiju. Svoj zvuk sami su opisali kao 'mango pop', a nama su objasnili što on označava.

- Poznata nam potreba da se sve mora imati neku svoju ladicu, kao da se time izbjegne kaos i 'uvodi red'. Zato smo, prije nam je neko zalijepio naljepnicu, sami bacili udicu o mango popu i time izbjegli definiciju, a ostavili malo više prostora za asocijacije. Svakako se radi o nekoj vrsti popa, a mango asocira na miris i okus ljeta, na geografski tople predjele, na nešto ukusno i fino, što bismo rado htjeli da naša glazba zrcali - govore nam.

Kako kažu, uzor u stvaranju glazbe su im izvođači koji rade originalnu i zanimljivu autorsku glazbu u raznim žanrovima. Kao poseban primjer naveli su Sofi Tukker, koja im je u posljednje vrijeme zapela za uho.

Za kraj su nam podijelili dobru vijest za sve obožavatelje.

- Nakon Tvornice vraćamo se u studio kako bi dovršili novi album koji spremamo za sljedeće ljeto. S njega ste već mogli čuti pjesme 'Mars' i 'Ljeto', jedva čekamo da vam predstavimo i ostale pjesme - poručili su.

POGLEDAJTE VELIKI INTERVJU S NOVIM FRONTMENOM PARNOG VALJKA:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'
OČARANA LJUDIMA I PRIRODOM

Netflixova zvijezda preselila je u Hrvatsku: 'Bila je to poruka iz svemira, hrana je puno bolja...'

Julie Theis ima preko pola milijuna pratitelja, a donijela je odluku da napusti Ameriku i preseli se u Hrvatsku, točnije u Dubrovnik. 'Kad sam išla guglati, bila sam zapanjena ljepotom grada', rekla nam je

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'
NIJE IM JASNO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'

Filip Belić podijelio je fotografiju koja je privukla veliku pozornost fanova
Baš kao u 'Sirovim strastima': Stankica iz 'Savršenog' snimila poznate kadrove kultnog filma
'IZAZOVNO I PRKOSNO'

Baš kao u 'Sirovim strastima': Stankica iz 'Savršenog' snimila poznate kadrove kultnog filma

Dizajnerica iz Banja luke pohvalila se videom na društvenim mrežama u kojem sjedi na stolcu i zavodljivo prebacuje nogu preko noge