Obavijesti

Show

Komentari 45

Marko Matei ispao: Razočaran sam, mogao sam puno bolje...

Marko Matei ispao: Razočaran sam, mogao sam puno bolje...
25

Marko kaže da u showu nije pokazao 100 posto sebe i zbog toga mu je jako žao. Smatra da je zasluženo ispao u ovom izazovu. Najviše će mu nedostajati Ivana

VIDEO

Nikola, Marko Matei i Petra Plantak večeras su se borili za ostanak u showu. Oni su, prema mišljenju žirija, u jučerašnjem Testu kreativnosti napravili najmanje dobro jelo s egzotičnom namirnicom maniokom te su 'kažnjeni' eliminacijskim izazovom. Prolazak u današnjem Stres testu znači ulazak u top 7, a finalni tjedan je sve bliže. Marko Matei odlučio je da se neće predati i dodao da voli adrenalin. 

- Gledajući po kuhanju i po svemu, najviše u showu zaslužuje ostati Petra Plantak, a zatim Zmija (Nikola). Ja sam taj treći. Zaslužujem otići, ali borit ću se - rekao je Matei. Dodao je kako misli da će, u slučaju da napusti show, najviše nedostajati Ivani, budući da mu je ona najbliskija, ali show se bliži kraju i brzo će svi biti vani. 

- Danas sam uz Marka i naravno da ću navijati za njega - rekla je Ivana. Nikola je izazov shvatio više kao test, nego kao Stres test. Želi u finalni tjedan

- Normalno da mi je stalo da idem do finala, želim ući u top 5 - rekao je. Petri Plantak su se Stres testovi već popeli preko glave. 

- Imala sam težak i trnovit put u Masterchefu dosad – trnjem do zvijezda - komentirala je Petra.  

'Neka je sila s vama'

Kandidati su puno toga proživjeli dosad showu, ali greške se više ne praštaju. Dino je Nikoli poručio da se trgne, Petri da nije prvi put da se nalazi u eliminaciji, a Marku da mu je stvarno vrijeme da napravi jedno dobro jelo. 

- Koliko se ja sjećam nisi niti jedan put stajao u prvom redu - dodao je Mate. Radovan im je poručio da, ako danas i ispadnu, mogu reći da su dali sve od sebe. 

- Neka je sila s vama - ohrabrio ih je Mate. 

Kandidati su na popisu imali sljedeće namirnice: kikiriki maslac, pileći temeljac, tamari, ketchup, pileća prsa, štapiće za ražnjiće, bami noodles, mrkvu, ljubičasti luk, stabljičasti celer, smeđi šećer, kineski kupus, rižin ocat, shiitake gljive, đumbir, klice soje, klice rotkvice, češnjak, tostirano sezamovo ulje, thai fish sauce, kroepek (prawn crackers), jaje, krastavce, rajčice, mladi luk, čili, limun i black tiger prawn. 

Hoće li 45 minuta biti dovoljno za repliku bami gorenga?

Po povratku u Masterchef kuhinju žiri je kandidatima predstavio jelo koje se sastoji od četiri dijela: kikiriki umaka, pilećeg sataya, bami noodlesa i garniture. Kao i svi izazovi u ovom tjednu, i ovo jelo je egzotično. Radi se o indonezijskom jelu u jednostavnom obliku naziva bami goreng što u doslovnom prijevodi znači prženi rezanci. Kandidati su kušali jelo, a Mate ih je upozorio da zapamte okuse i napomenuo da je jelo prilično jednostavno. Savjetovao im je da naprave pripremu za sve. Za pripremu bami gorenga kandidati su imali 45 minuta.

Petri Plantak je recept koji je dobila bio zanimljiv, kao i jelo. Rekla je da je jelo nježno bez obzira na 'divlje' sastojke koje ima u sebi. Najviše od svega se bojala nedostatka vremena, što joj je inače predstavljalo problem. Marko Matei recept smatra jednostavnim, a najteže mu je palo to što su imali samo 45 minuta, a jelo koje su spremali ima puno segmenata. 

- Treba biti brz i dobro organiziran. Umak od kikirikija mi se čini najzeznutijim - rekao je Matei. Za bami goreng nije nikad čuo, niti ga je probao ili radio.

Petra je počela s pripremom, kako je žiri savjetovao. Kad je vidjela recept prvih 10 minuta je bila ljuta. Krenula je polako jer nije bila 100 posto sigurna zna li luk narezati da bude kao cvjetić jer to nije nikad radila, ali je dobila savjet da ga stavi u hladnu vodu da se rascvjeta. U jednom trenutku je shvatila da uopće nije bitno koliko je lijepo što narezano. Rezance je trgala umjesto da ih je rezala. Opekla se na wok jer je povrće trebalo vrtjeti s noodlesima odnosno sve skupa izmiješati. 

- Kao da sam kuhala nogama, a hodala na rukama - komentirala je Petra svoje kuhanje. Za nju je navijala Kike budući da je Matei imao Ivanu, a Nikola Palfija.

'Mislim da ću ispasti jer nisam završio jelo'

Nikoli je kikiriki umak oduzeo pet do šest minuta, bio je zadovoljan s prvim blendanjem, falilo mu je čilija i kiseline pa je dodao. Dok je čistio kozice žiri je prošao pokraj njega. Ruke su mu se tresle. 

- Svaki put kad prođu dobijem mini napadaj panike - rekao je. Deset minuta prije kraja se okrenuo da vidi u kakvom su stanju P.P. i Marko Matei. 

- Nadam se da je tako i da će moj wok biti najbolji - rekao je Nikola. 

Marku Mateiju je kikiriki umak ispao previše vodenast. Trebao ga je termički obraditi što on nije napravio. Ivana s galerije mu je bila velika podrška. U wok je stavljao sve u zadnjih pet minuta. S pilećim mesom je bio zadovoljan sve dok ga nije trebao uvaljati u kikiriki umak. Jaje je pržio u zadnjoj minuti. Znao je da neće stići. Nije imao gotovo jelo što mu je bilo razočaravajuće. 

- Mislim da ću ispasti jer nisam završio jelo i teško je, ali sretan sam što sam do ovdje došao - komentirao je Matei. 

Nitko od kandidata nije dovršio jelo

- Moram priznati da si uspio napraviti najviše od svih. Fali ti samo jaje i palme. Ukusno je, rezance nisi zapržio dobro, ni ražnjići nisu istovjetni orginalu iako su ukusni. Najviše si se približio onome u orginalu - komentirao je Mate Nikolin wok. Radovan je komentirao dio bami gorenga u woku Petre Plantak koja je uspjela napraviti još manje od Nikole

- Približila se jesi. Puno toga nisi napravila. Da si bar uspjela staviti sve što si imala tamo. Po okusu to nije tako daleko - rekao je Radovan. Petra žiriju nije htjela pokazati opekotinu nastalu u današnjem Stres testu.

Marko Matei je u svom woku imao najmanje toga. Nije imao piletinu, jaja i garnituru. 

- Po okusima nisi tako loš, ali po nedostatku namirnica jesi - rekao je Radovan Marku. Mate se složio s njim.

Na audiciji s tavom i oprašta se s tavom

Mate je rekao kako smatra da izazov nije bio u potpunosti uspješan i da se najviše originalu približio Nikola. Bami goreng Marka Mateija koji je sadržavao najmanje namirnica koštao ga je ispadanja iz showa. Na audiciju je došao s tavom radeći paellu i oprostio se s tavom i jelom s drugog kraja svijeta. 

- Malo si prečesto hodao po žici pred ponorom. Danas nisi uspio - rekao mu je Radovan.

Nikola je znao da njegovi okusi nisu bili ni približno dobri kao kod originala. Dok je s galerije čekao ispadanje svojih ´suboraca´ nije imao favorita. Petra je očekivala da će Nikola biti najbolji. U njega polaže nade da će biti novi hrvatski Masterchef. 

- Da je Marko stavio ražnjiće u svoj wok, ja bih danas išla doma. Kinezi kažu da ako hoćeš osjetiti svaki korak u životu trebaš staviti kamenčić u cipelu – tako ću ja s mojom opekotinom - rekla je Petra.

Ivana nije šokirana Markovim ispadanjem, ali joj je krivo. Jako će joj nedostajati. Marko je pak očekivao da će danas biti najlošiji i nije tužan. Razočaran je što u showu nije pokazao 100 posto sebe i zato mu je žao. Smatra da je zasluženo ispao u ovom izazovu. Favorit u showu mu je Marko Palfi. 

- Ivana će mi jako nedostajati, pogotovo kad padne mrak - komentirao je Marko odnos s Ivanom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 45

VIDEO

FOTO Ovo su farmeri koji će u 17. sezoni 'Ljubav je na selu' tražiti ljubav: Stižu i neka poznata lica
NOVA SEZONA

FOTO Ovo su farmeri koji će u 17. sezoni 'Ljubav je na selu' tražiti ljubav: Stižu i neka poznata lica

Osebujni, zanimljivi i šarmantni farmeri u novoj sezoni showa 'Ljubav je na selu' spremni su ispričati svoje životne priče, ljubavna iskustva, planove i želje...

Danijela iz 'Braka na prvu' prije je imala više od 100 kilograma. Evo kako je tada izgledala
'NAMUČILA SAM SE'

Danijela iz 'Braka na prvu' prije je imala više od 100 kilograma. Evo kako je tada izgledala

Iako smo se ludo zabavljali, u sebi sam bila beskrajno tužna, napisala je među ostalim Danijela
Thompsonov tim za 24sata: 'Sin ga je mjesecima nagovarao da se konačno vrati nastupima...'
PJEVAT ĆE U IMOTSKOM

Thompsonov tim za 24sata: 'Sin ga je mjesecima nagovarao da se konačno vrati nastupima...'

Thompson je posljednji put imao koncert 2022. godine. Pjevač se otad povukao iz javnosti i otkazao nastupe kako bi bio uz sina Antu Mihaela. Sad sprema i novi album